• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.04.2017

09:40

SUDAR GENERACIJA! Džošua protiv Klička za titulu pred krcatim "Vemblijem"

Ostali sportovi

SUDAR GENERACIJA! Džošua protiv Klička za titulu pred krcatim "Vemblijem"

Podeli vest

Bokserski spektakl na "Vembliju" doneće i novog prvaka sveta u teškoj kategoriji (subota, 22.40 RTS 1). Britanac Entoni Džošua (27) i legendarni Vladimir Kličko (41) boriće se za šampionske pojaseve IBF, WBA i WBO pred punim tribinama stadiona u Londonu

Mladi Džošua je aktuelni prvak u IBF verziji, a imaće i prednost domaćeg terena. Do sada je imao 18 boks mečeva u karijeri i sve ih je dobio tako što je nokautirao protivnika

- Za mene će ovo biti još jedan korak na putu ka večnosti. Spreman sam za meč kao nikada dosad. Spremam se za njega od prvog dana kada sam ušao u ring - istakao je Britanac.

S druge strane, za Vladimira Klička ovo će biti prilika da se vrati na velika vrata. Kada je popularni "doktor malj" u novembru 2015. poražen od Tajsona Fjurija, svi su prognozirali da je to i kraj njegove karijere.

Međutim, mlađi od braće Kličko sada ima priliku da pokaže da nije još za staro gvožđe, iako je od svog protivnika stariji čak 14 godina.

Ukrajinac je u bogatoj karijeri čak 68 puta ulazio u ring, a dobio je 64 meča, od čega 53 nokautom.

- Opsednut sam svojim ciljevima, a živim za to da šampionske pojaseve vratim u svoj ugao. Pobediću - poručio je Vladimir Kličko.

Zanimljivo, oba boksera su u amaterskoj konkurenciji bili osvajači zlatne olimpijske medalje. Džošua je slavio u Londonu 2012, a Kličko u Atlanti 1996. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija