• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2020

14:01 >> 13:30

SUROVI "DELFINI" UNIŠTILI RUMUNE! Mandić rešetao i poslao poruku rivalima!

Ostali sportovi

SUROVI "DELFINI" UNIŠTILI RUMUNE! Mandić rešetao i poslao poruku rivalima!

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali Rumuniju 15:7 u utakmici drugog kola B grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti

Držali su se Rumuni nekako tokom prve dve četvrtine. Ali, delfini, kojima je UNIQA zavnično osiguranje, su ubacili u brzinu u trećoj četvrtini, izrešetali rivale, dobili taj deo igre sa 5:1 i rešili pitanje pobednika.

Prvi napad imali su Rumuni, ali nisu uspeli ni da šutiraju ka golu. Radu je ipak doneo prednost rivalima nakon što je isključen Nikola Jakšić. Međutim, nije to dugo trajalo, Filipović nam je doneo egal, a potom Ćuk, Mitrović i Aleksić odveli delfine na 4:2. Rumuni su do kraja četvrtine uspeli da smanje rezultat, ali je Mandić stavio tačklu, pa je Srbija bila na "+2" pred drugu četvrtinu 5:3.

DRAMA U BUDIMPEŠTI I PORAZ OD HRVATICA! Naše veterpolistkinje doživele još jedan neuspeh!

(VIDEO) "DELFINI" OČEKIVALI TEŽAK MEČ! Filipović: Moramo bolje u odbrani!

 

Mandića je zaustavila prečka na startu nastavka meča, pa su Rumuni smanjili rezultat na 5:4. Potom su se još jednim sjajno Rumi odbranili, ali nisu delfini dozvolili da dođu do egala. Dedović je na minut i po do kraja poluvremena vratio Srbiji dva gola prednosti (6:4), pa je tim rezultatom završeno prvo poluvreme. 

SRBIJA - RUMUNIJA 15:7 (5:3, 1:1, 5:1, 4:2)

Bazen: Duna aren. Sudije: Erkan Turkan (Tur), Peter Balzan (Mlt)

SRBIJA: G. Pijetlović (gk), Mandić 4, Dedović 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović (gk)

RUMUNIJA: Tik (gk), Radu 2, Negrean, George 1, Antipa, Prioteasa 1, Georgesku 1, Fulea, Georgelfi, Oanta 2, Giban, Vančsik, Abrudan (gk).

 

Usledila je furiozna treće deonica naših momaka, koji su slomili rivala i obezbedili trijumf. Kapiten Filipović je uvećao vođstvo Srbije na 7:4, ali su se Rumuni brzo vratili na "-2". Međutm, Jakšić je posle asistencije Mandića naplatio igrača više, a Dedović je nastavio da rešeta rivale - 9:5. Potom je usledila bomba Andrije Prlainovića, novi gol Aleksića koji je definitivno rešio pitanje pobednika. Srbija je pred poslednju deonicu imala velikih šest golova prednosti. 

Malo su se naši opustili u poslednjoj deonici, pa je Rumunija napravila 2:0 i smanjila minus. Međutim, Ranđelović je lepim golom okončao tu seriju, a Mandić je ugasio svaku nadu Rumunima da bi mogli nešto da urade. 

Na dva minuta do kraja meča videli smo najlepi gol na šampionatu. Aleksić je dodao loptu Mandiću, koji je iz okreta i bez gledanja zatresao mrežu Rumuna, potom još jednom dokusurio rivala - 15:7.

 

12.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Evropskog prvenstva u vaterpolo između Srbije iz Rumunije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz "Duna arene" u Budimpešti.


Tagovi:

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija