• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2020

14:21

Počela ekološka akcija građana novobeogradskog naselja – "Za čistiji Blok 45"

Ostali sportovi

Počela ekološka akcija građana novobeogradskog naselja – "Za čistiji Blok 45"

Podeli vest

Građani Bloka 45 na Novom Beogradu pokrenuli inicijativu za sređivanje i uređenje svog okruženja. Akciju je podržala kompanija Mozzart, regionalni lider u priređivanju igara na sreću

Komšije iz Bloka 45 na Novom Beogradu okupila je ideja da prostor u kojem provode najviše vremena, očiste od smeća, urede prostore ispred zgrada i daju primer svima koji narušavaju i zagađuju prirodu u svom kraju. Akciju su nazvali „Za čistiji blok“, vrlo brzo su se organizovali preko društvenih mreža, a inicijatori su Đorđe Božanić i Dejan Janković, momci koji su ceo svoj život proveli u ovom naselju.

Foto: mozzartsport

- Kao mali sam sa svojim roditeljima učestvovao u sličnim akcijama i mislim da je meni prosto usađeno da brinem o okruženju u kojem živim. Zato smo i predložili da obnovimo sličnu akciju i sada, iako nadležne službe redovno održavaju blok, svi treba da damo svoj doprinos. Ovde živi mnogo dece i želimo svojim primerom da utičemo na njih, da od malih nogu nauče da je bacanje smeća u prirodu veoma štetno. Mi živimo pored reke, u kraju punom zelenila i odlaganje smeća kako kome i gde padne na pamet naružuje izgled našeg kraja i uči decu pogrešnim navikama. Cilj nam je da i neodgovornim komšijama stavimo do znanja da se ne ponašaju ekološki, da zagađuju okolinu svima koji ovde žive i da utičemo na njih da svoje ponašanje promene. Nadamo se da ćemo u tome uspeti i da će blok biti bar duplo čistiji posle ove akcije. Hvala i kompaniji Mozzart koje je podržala našu akciju, dala nam opremu za čišćenje i majice. Oni su prepoznati kao društveno odgovorna kompanija i drago nam je da su videli značaj u našoj akciji - ističe Đorđe Božanić, jedan od inicijatora akcije „Za čistiji blok“.

Foto: mozzartsport

U Bloku 45 živi oko 13.000 ljudi, a skoro je završena i prva faza rekonstrukcije šetališta Lazaro Kardenas koje se prostire sredinom bloka u šetačkoj zoni koju je investirao Grad Beograd.

Foto: mozzartsport

Ukoliko se nađete popodne u ovom naselju, možete steći utisak da ste zalutali u dvorište ogromnog vrtića jer su šetalište i parkovi puni dece, bicikala, trotineta i prateće opreme... Inicijativa građana Bloka 45 u okviru koje rade na ulepšavanju i uređenju svog kraja dobar je primer kako se uz malo angažovanja aktivista i dobrovoljaca može mnogo učiniti za svoje okruženje, a i dati dobar primer deci kojoj planetu ostavljamo u amanet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija