• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2020

18:44

SRPKINJE SAGLASNE! Kvalitetnije smo od Hrvatske! Verujemo u POBEDU!

Ostali sportovi

SRPKINJE SAGLASNE! Kvalitetnije smo od Hrvatske! Verujemo u POBEDU!

Podeli vest

Rukometna reprezentativka Srbije Željka Nikolić rekla je danas da je Hrvatska najveće iznenadjenje u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva, ali je dodala da veruje da je njen tim kvalitetniji

- Hrvatice su po meni najveće iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva. Niko nije očekivao da će Hrvatska biti lider naše grupe, ali devojke su pokazale sjajnu igru i s pravom se nalaze na čelu. Moramo da odigramo kvalitetno, kvalitet je na našoj strani, ali to mora i da se pokaže na terenu - rekla je Nikolić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije sutra igraju protiv Hrvatske poslednju utakmicu u Grupi C Evropskog prvenstva. Srbija je juče izgubila od Madjarske sa 26:38, a dan ranije je pobedila svetskog šampiona Holandiju sa 29:25. Na drugoj strani, Hrvatska je upisala dve pobede.

Foto: Reuters

Po rečima Nikolić, prednost Srbije pred predstojeći meč je iskustvo igranja ovakvog tipa takmičenja.

- Hrvatska nije učestvovala na svim takmičenjima unazad nekoliko godina. Кljuč je u našoj odbrani, moramo da odigramo disciplinovano, da postignemo lake golove uz pomoć kontre i polukontre i sigurna sam da uz naše golmane možemo doći do pobede. Hrvatice su u zaletu, porasla su im očekivanja i ići će na pobedu - rekla je Nikolić.

Ona je navela i da je izuzetno težak period iza selekcije Srbije.

- Prvo ta dva dana potpune izolacije, potom jako teške dve utakmice u 18 sati. To je bilo jako stresno za ceo tim, ali sada imamo vremena da razbistrimo glavu, da se družimo i pripremimo taktiku za najvažniju utakmicu na prvenstvu - rekla je Nikolić.

Foto: Starsportphoto

Desni bek Jelena Lavko je istakla da je svim reprezentacijama isto, da niko nije navikao da uslove kakvi su trenutno na šampionatu u Danskoj.

- Ne smeš da izlaziš iz hotela, nosiš masku uvek, nenormalno je, ali se navikneš jer već traje neko vreme. Кako svima, tako i nama. Nezgodno je što smo bile zatvorene tri dana, jer smo navikle da se družimo. Snašle smo se u ovoj situaciji. Кako je, tako je, idemo dalje - rekla je Lavko i dodala.

- Bile smo u šoku kada smo čule da su neke igračice pozitivne, ali ne možemo tu da biramo. Infekcija je takva, nadali smo se samo da niko više ne bude pozitivan - dodala je ona.

Srbija se vratila iz velikog minusa protiv Holandije, a Lavko navodi da ne zna odakle su izvukle snagu.

Foto: Starsportphoto

- Moglo je da se desi i protiv Madjarica da odigramo na tom nivou, ali smo znale da će biti jako teško. I Madjarska, i Hrvatska su bile u prednosti jer su imale dan više. To zvuči kao izgovor, ali zna se šta znači dan odmora i vreme da se bolje pripremiš - rekla je ona.

Govoreći o predstojećem meču, Lavko je rekla da poznaje rukometašice Hrvatske.

- To je Balkan. Sličan, skoro isti mentalitet, sličan sistem igre, znamo koje karakteristike ima svaka igračica. Devojke su napredovale, usavršile su se. Ne sećam se kada smo poslednji put igrali sa Hrvaticama. Moramo da odigramo šah sa njima. Igrale su duboku odbranu u prve dve utakmice. Ostaje nam da se nadigravamo - zaključila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija