• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.03.2022

17:28

FENOMEN! Srbin doneo Kinezima 10 medalja! Postao je HEROJ celog Pekinga!

Printscreen You Tube

Ostali sportovi

FENOMEN! Srbin doneo Kinezima 10 medalja! Postao je HEROJ celog Pekinga!

Podeli vest

Kineski paraolimpijci u snoubordu i njihov trener, Nišlija Jurica Stanković postali su istinski sportski heroji te zemlje na Paraolimpijskim igrama u Pekingu pošto su uspeli da osvoje deset medalja i to tri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane

Snouborderi iz Kine su se već na prvom nadmetanju, u snoubord krosu izborili za četiri medalje, a na takmičenju u banked slalomu koje je danas održano pripalo im je još šest odličja.

Kineski mediji uveliko pišu o neverovatnom uspehu njihovog paraolimpijskog tima i ističu da je Stanković sa svojim timom u kojem je bilo 17 snoubordera ispisao istoriju tog sporta.

Stanković je naglasio da je čitava kineska nacija zaista ponosna na rezultate koje su postigli, naročito zbog toga što nikada ranije na Paraolimpijskim igrama nisu osvojili nijednu medalju u snoubordu, a sada im je od 24 medalje pripalo 10.

- Otežavajuća okolnost je bila ta što zbog pandemije, pre Paraolimpijade nismo mogli da "odmerimo" snage sa snouborderima iz drugih zemalja ni na jednom međunarodnom takmičenju. Međutim, svakako je nadmetanje na domaćem borilištu bila dodatna motivacija takmičarima da daju svoj maksimum - rekao je Stanković za agenciju Beta.

Kako je kazao, konkurencija na Parolimpijskim igrama bila je veoma jaka, a o medaljama su odlučivale stotinke.

Prema njegovim rečima, Paraolimpijske igre biće završene 13. marta, a on će se u Srbiju vratiti par dana nakon svečanog zatvaranja.

- Nadam se da ću i u Srbiji imati priliku da motivišem osobe sa invaliditetom da se bave sportom. Da vide da je u životu sve moguće i da sve može da se postigne ukoliko postoji cilj i vera u to što radite - napominje Stanković koji je višestruki državni prvak Srbije u snoubordu.

On je podsetio da je trener paraolimpijske reprezentacije Kine postao pre dve godine i od tada nije dolazio u Srbiju.

- Pripreme za Paraolimpijske igre u Pekingu bile su kineski državni program i ozbiljno su se potrudili da svojim sportistima obezbede sve uslove za treninge i ostvarivanje dobrih rezultata. Meni je bilo omogućeno da putujem po Kini i da obidjem više desetina skijališta kako bih odabrao ono koje najviše odgovara za pripreme i ima staze najsličnije onim koje su i na Paraolimpijadi.

Posebno je zadovoljan što su sportisti imali i sjajne uslove u olimpijskom selu, kao i na samim borilištima i da su pripreme za Paraolimpijadu bile kao "na drugoj planeti".

- Bilo nam je omogućeno da treniramo tokom čitave godine jer oni već sada imaju 800 skijališta u zimskim centrima i 35 skijališta u ledenim dvoranama koje rade tokom čitave godine. Imali smo priliku da od jula do oktobra treniramo u zatvorenom skijalištu napravljenom samo za skijanje i snoubord - istakao je Stanković.

Stanković je rekao da se na Parolimpijskim igrama u Pekingu nadmetalo oko 600 takmičara iz čitavog sveta, ali na žalost nijedan iz Srbije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15