• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: О.Б.

13.01.2023

07:05

KUKIĆ PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA! Bodrite nas, verujte nam - VRATIĆEMO VAM! Orlovi SPREMNI za LET!

Starsportphoto

Ostali sportovi

KUKIĆ PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA! Bodrite nas, verujte nam - VRATIĆEMO VAM! Orlovi SPREMNI za LET!

Podeli vest

Najbolji rukometaš Srbije za 2022. godinu i reprezentativac naše zemlje Lazar Kukić najavio je početak Svetskog prvenstva za "Informer.rs"

Sve je spremno za uzletanje Orlova! Večeras od 20:30 rukometaši Srbije igraju svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu, a rival našim momcima biće selekcija Alžira. Tim povodom kontaktirali smo "motor" naše reprezentacije - Lazara Kukića koji je za "Informer.rs" izneo utiske i očekivanja pred početak planetarnog takmičenja. Za mnoge, ovaj turnir bi mogao da označi povratak Srbije na rukometnu mapu sveta!

- Švedska je evropski šampion, svetski vicešampion i domaćin ovog prvenstva. Mislim da smo pokazali veliki kvalitet, posebno u drugoj utakmici. Gubili smo četiri razlike, ali smo smogli snage da se vratimo to je ogroman plus za našu ekipu. Bili smo prezadovoljni tom pobedom, dalo nam je vetar u leđa. Ipak, to je za nas već prošlost, fokusirani smo na prvi meč koji nas očekuje protiv Alžira - rekao je Lazar Kukić. 

Situacija pred početak Svetskog prvenstva u taboru Orlova je dobra, povrede i koronavirus su nas obišli, a jedini za sada nije spreman Dejan Milosavljev koji će se uskoro staviti na raspolaganje selektoru. 

- Hvala Bogu svi smo spremni, nema povreda i korone koja nas je mučila na Evropskom prvenstvu. Bolje da ne kometarišem protokol i restrikcije... Čekamo da nam se priključi Milosavljev, pitanje je dana, nadamo se da će biti što skorije i da će moći da nam pomogne - dodao je reprezentativac Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Prva utakmica protiv Alžira mogla bi da bude potencijalna mina uprkos činjenici da je Srbija izraziti favorit. Kukić poziva na oprez i ističe da afrička selekcija mogla da iznenadi svakoga budući da se malo zna o njihovoj igri. 

- Veliki smo favoriti, od toga ne bežimo, ali smo obazrivi. Radi se o dobroj reprezentaciji, nismo imali prilike da se susretnemo sa njima. Zbog toga moramo da budemo pažljivi, imaju specifičan stil rukometa, posebno u odbrani. Ne znaš šta da očekuješ. Neće nam biti lako, a posebno što je prva utakmica i otvaranje. Bitno je da odradimo to na pravi način, nadamo se odličnoj igri i početku sa dva boda - smatra bek Dinamo Bukurešta, a potom ističe da Nemačka sa pravom dolazi na prvenstvo sveta sa visokim ambicijama. 

- Sjajna reprezentacija, imaju velike uspehe zbog čega imaju sva prava na visoke ambicije. Imaju cilj da dođu do eliminacione faze. Mislim da imamo kvalitet, ali idemo korak po korak. Za nas je svaka utakmica finale, a ako budemo igrali kao protiv Švedske možemo daleko da doguramo. Nada se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i da ćemo ostati zdravi do kraja. 

Pre godinu dana Srbija je na Evropsko prvenstvo otišla sa visokim ambicijama, ali je koronavirus uticao na to da četa Tonija Đerone ne bude kompletna. Ipak, situacija se od tog momenta samo popravljala te Orlovi na planetarno takmičenje dolaze spremni za podvig! 

- Mi smo takvi, imamo uvek visoka očekivanja. U svakom sportu pa tako i rukometu, navikli smo na najbolje rezultate. Evidentan je pomak u našoj reprezentaciji, fali nam jedan iskorak ka eliminacionoj fazi. Potrebne su nam takve utakmice da bi potpuno stasali kao ekipa, kontinuitet igranja u četvrtfinalima, polufinalima... Potrebno je da osetimo takve mečeve, pa da pričamo o nečemu višem. Naravno, mislim da je to ovog trenutka realno, ali je veliki faktor i sreća. Na Evropskom prvenstvu nismo imali sreće sa koronavirusom, ali smo pokazali protiv Francuske, Slovenije i Švedske da imamo kvalitet. Želimo da tako igramo na svim velikim takmičenjima - objašnjava Kukić, a potom ističe da je jedan od glavnih "krivaca" za to selektor Toni Đerona. 

Foto: Starsportphoto

- Prošle su tri godine, poznajemo se već duže vreme, sve je lakše. Uigraniji smo, prepoznaje se timska igra, radimo sve ono što traži od nas. Svima nam prija, atmosfera je sjajna, nema nikakvih zamerki, osećamo se sjajno, a nadamo se da bi ovo prvenstvo mogao da bude iskorak. 

Selektor Đerona je uoči odlaska u Švedsku rekao da je cilj generacije plasman u četvrtfinale, a Kukić veruje da je to realna opcija. Ipak, neće se Orlovi zadovoljiti samo nokaut fazom takmičenja ako se otvori prilika za nešto više. 

- Prevashodni cilj nam je četvrtfinale, a posle toga ide po jedna utakmica. Biće tu vrhunskih reprezentacija, ali tu može svašta da se dogodi. Ne treba obećavati medalje, mada mislim da možemo da očekujemo nešto više nakon provera u Švedskoj. Opet ponavljam, idemo korak po korak, za nas je četvrtfinale cilj pa ćemo videti šta i kako dalje - jasan je najbolji rukometaš Srbije za 2022. godinu. Plasman u četvrtfinale obezbediće našim momcima i kvalifikacije za Olimpijske igre koje bi bez sumnje bile kruna generacije. 

- Olimpijske igre su san svakog igrača, reprezentativca. Svi maštamo o tome, nadamo se da ćemo pored uspeha na Svetskom prvenstvo izboriti najmanje kvalifikacije kako bi imali šansu da se domognemo Pariza. To bi bio ogroman rezultat za nas - iskreno je rekao Lazar Kukić. 

Foto: rss

U rukometu favorita nema, a posebno kada je reč o ekipi koja bi mogla da osvoji titulu. Ipak, Kukić smatra da će se glavna borba voditi oko reprezentacija koje već neko vreme vladaju svetom. 

- Izraziti favorit ne postoji, ali ako pričamo o rezultatima poslednjih godina - Danska je prvi favorit. Dvostruki su šampioni sveta, dodao bih Švedsku i Francusku. Špance ne treba otpisivati. Mnogi misle da su oslabljeni zbog smene generacije, a pokazali su na Evropskom prvenstvu da su sjajni, došli su do finala i moglo je da ode i na njihovu stranu - otkriva bek Orlova. 

Za kraj, Kukić je imao i poruku za navijače Srbije! 

- Nadam se da će navijači biti uz nas i navijati na svakoj utakmici. Želeo bih da budu strpljivi i veruju u ove momke, imamo kvalitet i nadam se da ćemo to pokazati na Svetskom prvenstvu. Četvrfinale je realno, a nakon toga ako Bog da zašto da ne i neka borba za medalju - podvukao je Kukić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija