• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

13:34

Šokantno otkriće Ukrajinaca! Heroj nacije sarađuje sa Rusima, Bubku optužili za izdaju!

reuters

Ostali sportovi

Šokantno otkriće Ukrajinaca! Heroj nacije sarađuje sa Rusima, Bubku optužili za izdaju!

Podeli vest

Sergej Bubka, najveći sportista u istoriji Ukrajine, sarađuje s Rusijom, pišu ukrajinski mediji.

Sergej Bubka je višestruki evropski i svetski šampiona, olimpijski pobednik, koji je od 2005. do 2022. bio na čelu Nacionalnog olimpijskog odbora, nosilac titule Heroja Ukrajine... a kako prenose tamošnji mediji od početka rata sa Rusijom snabdeva naftom proruske snage u Donbasu.

Kompanija Mont Blank, koja pripada poznatom sportisti Sergeju Bubki i njegovom bratu Vasiliju, deluje na privremeno okupiranim područjima i prodaje gorivo teroristima”,  preneo je portal Bihus.Info.

Bubkina fima osnovan je u Donjecku i bavio se trgovinom gorivom, a prema ukrajinskom registru pravnih osoba, nije zatvorena ni nakon okupacije dela Donbasa. Heroj nacije je tako zabio nož u leđa Ukrajincima, kojima nije uteha ni to što se Bubka nije opario, radi se od oko 9.000 dolara. Istraga je otkrila da se početkom 2023. Bubkina firma pojavila u ruskom registru pravnih osoba, a u maju kompanija je sklopila službene ugovore u okupiranom Donbasu za snabdevanje gorivom za više od 800.000 rubalja. Na ugovorima je potpis Vasilija Bubke šefa preduzeća za kojega se navodi da je državljanin Ruske Federacije, dok je Sergej Bubka u istim dokumentima naveden kao državljanin Ukrajine.

Foto: reuters

Sergej Bubka razbesneo Ukrajince

 

Bubkina porodična kompanija ima i najmanje šest benzinskih pumpi, a sve su na ukrajinskim teritorijima koje je Rusija okupirala: četiri u Donjecku, jedna u Makijevki i kod Volnovahe.

Osim Sergeja Bubke, vlasnici posla su njegov brat Vasilij i majka Valentina. Dugo je već na meti zemljaka zbog proruskih stavova, bio je poslanik Stranke regija, koju je vodio Viktor Janukovič, koji je nakon Majdana, prebegao u Rusiju. Ukrajinski meidji su prošle godine optužili Bubku da se ponaša kako vetar duva. Od početka rata se oglašavao, a kada su sportisti iz Ukrajine uputili pisani apel Međunarodnom olimpijskom odboru da se sportistima zz Rusije i Belorusije zabrani da se takmiče, njegovog potpisa nije bilo. Navodno tada niko nije zna gde se nalazi, nije se javljao na pozive... Pretpostavljalo se da je Bubka početkom rata otišao u Monako, gde poseduje luksuzne stanove. 

Ali, u maju prošle godine se pojavio u Kijevu i nije baš izazvao oduševljenje među zemljacima. Na društvenim mrežama je stidljivo pisao "nevolja je došla u našu zemlju" i da su "Ukrajinci jaki i nepobedivi", međutim nije konkretno osudio Ruse. Ukrajince je naljutilo to što je u jednom od retkih intervjua, na temu sukoba govorio samo fraze poput "pozivam na prekid rata" i "duboko sam zadivljen onim što se događa u mojoj zemlji".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija