• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

10:30

Đerona je bivši!? Ko će biti novi selektor Srbije?

Reuters

Ostali sportovi

Đerona je bivši!? Ko će biti novi selektor Srbije?

Podeli vest

Selektor Srbije danas ima sastanak sa čelnicima Rukometnog saveza.

Dolazak Tonija Đerone na klupu Srbije rasterao je crne oblake nad našim nacionalnim timom. Rukometaši su ponovo, makar povremeno, bili u modi i taman kada se očekivalo da se vera u "orlove" potpuno vrati - usledila je katastrofa na Evropskom prvenstvu u Minhenu. 

Srbija je takmičenje završila posle grupne faze sa samo jednim osvojenim bodom i bez pobede! Jasno je - rezultat za zaborav  i fijasko koji bi mogao da pokvari budućnost reprezentaciji. "Orlove" očekuje baraž za plasman na Svetsko prvenstvo 2025. godine, zbog poraza od Crne Gore dobićemo težek rivala, ali do 8. ili 9. maja kada je su na programu prvi mečevi u sedištu Rukometnog saveza Srbije biće mnogo posla.

Foto: printsscreen tviter

 

Prvo pitanje koje je potrebno rešiti tiče se budućnosti Tonija Đerone. Špancu ugovor sa Savezom ističe 30. juna i šanse da saradnja bude produžena ravne su nuli. Srbiji je potreban restart, a u ovom momentu raskid saradnje deluje kao najlogičnije rešenje. 

Ipak, pitanje je ko bi mogao da nasledi Tonija Đeronu na kormilu reprezentacije. Poslednjih dana sve glasnije su priče da je prvi kandidat za novog selektora legendarni Danijel Anđelković! 

Nekadašnji reprezentativac Srbije važi za jednog od najperspektivnijih trenera Evrope u ovom momentu. Dva puta je poneo epitet trenera godine u Francuskoj, a svoju karijeru uspešno gradi na klupi Tuluza. Upravo je u Feniksu završio igračku, a potom dres zamenio za odelo. 

Budući da je dogovor sa Anđelkovićem još uvek daleko, Rukometni savez Srbije spremio je i drugog kandidata - Borisa Rojevića. Perspektivni stručnjak iz Vrbasa pravi čuda na klupi Vojvodine, šampion Srbije je na Evropskom prvenstvu imao čak tri predstavnika - Miljan Pušica, Vukašin Vorkapić i Petar Đorđić, a još dvojica su bila na širem spisku - Luka Rogan i Andrej Trnavac. 

Foto: Starsportphoto

 

Mnogi stručnjaci Rojeviću predviđaju bogatu trenersku karijeru, a u korist mu ide činjenica da dobro poznaje sadašnju reprezentaciju jer je u jednom periodu bio i asistent Toniju Đeroni na klupi "orlova". Sa druge strane, Danijel Anđelković je već dugo u Francuskoj i pitanje je koliko je upoznat u dešavanja unutar nacionalnog tima. 

Bilo kako bilo, pred Rukometnim savezom Srbije i Milenom Delić je težak period. Biće ključno napraviti dobre odluke kako bi, ako ništa drugo, unutar reprezentacije ostala dobra atmosfera. Ona kakvu je Toni Đerona nakon bezmalo decenije vratio u tabor "orlova". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija