• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2024

13:45

Srbi, 200.000 evra i slava ukoliko izborite ovo! Predstavljene medalje za OI u Parizu! (FOTO)

profimedia

Ostali sportovi

Srbi, 200.000 evra i slava ukoliko izborite ovo! Predstavljene medalje za OI u Parizu! (FOTO)

Podeli vest

Svetlost dana su ugledale medalje koje su namenjene najuspešnijim sportistima na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust), a dizajnirala ih je čuvena juvelirnica Šomet.

Medalje koje su san brojnih sportista širom sveta u sebi imaju 18 grama originalnog gvožđa sa Ajfelovog tornja. Sa gvožda je skinuta boja, uglačani su, lakirani i umetnuti u medalje, na kojima je oznaka "Pariz 2024".

Na dragocenoj stvarčici se nalazi i logo OI u Parizu, koji izgleda kao plamen ili kao lice žene, a utisnuto je i pet olimpijskih prstenova.

 

Foto: profimedia

 

 

 

"Unikatni simbol ostvarenih snova. Konačna nagrada za pobedu ili završetak na podijumu. U svom srcu nose fragment Ajfelovog tornja", stoji u opisu videa koji je podeljen na zvaničnom profilu Olimpijskih igara.

 

 

 

 

 

Inače, po obodima će biti ugravirana disciplina u kojoj se sportista nadmetao.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je država spremila veliku novčanu nagradu od 200.000 evra za sportiste koji osvoje zlato u prestonici Francuske.

- Imaćemo posebnu sednicu na kojoj ćemo da se bavimo Olimpijadom u Parizu. Daćemo dodatne pare i dodatne podsticaje, gde će zlatna medalja biti 200.000 evra - izjavio je Vučić početkom godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija