• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2024

09:00

Idemooo! Evo koliko je Srba do sada obezbedilo plasman na Olimpijske igre

Starsportphoto

Ostali sportovi

Idemooo! Evo koliko je Srba do sada obezbedilo plasman na Olimpijske igre

Podeli vest

Raste broj srpskih sportista koji su izborili vizu za Olimpijske igre u Parizu ove godine.

Srbija u tri timska sporta ima predstavnike na Igrama, posle odbojkašica, vaterpolista, i košarkaša i naše košarkašice obezbedile plasman na najveću svetsku sportsku smotru i dodale još 12 učesnika Srbije. Naša zemlja će tako posle osam godina imati i muški i ženski košarkaški tim Olimpijskim igrama, koje su na programu  od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Na prethodnim igrama u Tokiju, koje su zbog koronavirusa održane 2021, Srbiju je predstavljalo 87 sportista i sportistkinja u 15 sportova. Trenutno 78 srpskih sportista obezbedilo je učešće u Francuskoj, a najviše donosi košarka - 28, jer uz muški i ženski tim, tu je i ekipa basketaša.

 

Foto: profimedia

Košarkašice Srbije

 

Jasno je da će u Parizu biti više naših sportista nego u Tokiju (87), kada su doneli čak devet medalja - tri zlatne, jednu srebrnu, pet bronzanih - što je rekord našeg olimpijskog tima. Iz Rija je stiglo osam medalja od 103 sportiste.  Sad treba očekivati da Srbija prebaci 100 učesnika na Igrama.

Foto: AP PHOTO

Novak Đoković

 

 

Do sada su normu za Pariz ispunili u ekipnim sportovima naši najbolji košarkaši, košarkašice, odbojkaškice, basketaši 3x3 i vaterpolisti, pre nekoliko dana su "delfini" obezbedili plasman tokom takmičenja na Svetskom prvenstvu koje je u toku.

 

Foto: Starsportphoto©

Angelina Topić

 

U Atletici će nas predstavljati Ivana Španović, Milica Gardašević i Angelina Topić. Takođe, imaćemo predstavnike u biciklizmu u ženskoj i muškoj konkurenciji. 

 

Foto: Starsportphoto

Ivana Španović

 

Vahid Abasov i Natalija Šadrina će se biriti za medalju u boksu. U kajaku su vizu za Olimpijske igre obezbedili muški četverac (Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak, Vladimir Torubarov) i ženski četverac (Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Milica Novaković, Dunja Stanojev)

Jovana Arsić će se takmičiti u veslanju, u streljaštvo Zorana Arunović i Damir Mikec, u plivanju Andrej Barna i štafeta 4x100 (Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić). Takođe, takmičenje u Parizu čekirali su rvači Andrija Mićić (slobodni stil, do 57kg) i Hetik Cabolov (slobodni stil, do 74kg), a u tekvondo Aleksandra Perišić. 

Što se tiče nagrada, svaki igrač pojedinačno će dobiti 200.000 za zlato iz Pariza. 

Inače, prema prognozama renomirane globalne kompanije "Nielsen", Srbija će na Olimpijskim igrama u Parizu stići do 12 odličja, od kojih će pet biti zlatnih! Najsjajniju medelju svi očekuju od Novaka Đokovića, Ivane Španović, košarkaša, odbojkašica i basketaša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17