• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

14:33

"Delfini" slavili protiv Mađara, boriće se za peto mesto!

Marcel ter Bals MTB-Photo

Ostali sportovi

"Delfini" slavili protiv Mađara, boriće se za peto mesto!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Mađarsku sa 11:10 u meču doigravanja, pa će imati priliku da zauzme peto mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstu u Dohi ukoliko slave nad selekcijom Grčke.

Kao i nebrojano puta do sada, bitku u bazenu vodile su dve vaterpolo velesile, ali ovoga puta ulog nije bilo zlatna medalja, već samo učešće u utakmici za peto mesto.

Meč sa Mađarima i priliku da se sa Grcima borimo za peto mesto "zaslužili" smo porazom od Hrvatske u četvrtfinalu.

Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

Fantastični Deneš Varga u meču sa Srbijom

Iako ulog na utakmici sa Mađarima nije bio veliki, viđen je jako kvalitetan vaterpolo, prepun neizvesnosti i drame.

Mnogi su kao glavnog krivca za poraz od "barakuda" videli golmana Radoslava Filipovića, ali je upravo on sprečio poslednji udarac ka golu i doneo Srbiji pobedu nad velikim rivalima Mađarskom.

Činilo se da će i ovaj meč krenuti nizbrdo kada je olako prokockano tri gola prednosti. Naravno, mora se istaći i izostanak Dušana Mandića, koji je odrađivao meč kazne zbog prekomerne upotrebe sile u meču sa Hrvatskom.

Ključna pozicija na ovom duelu, a umnogome i onom protiv "barakuda" bili su centri.  
Preko tog mesta u bazenu "delfini" su sjajno koristili igrača više i realizovali čak četiri od šest napada.

Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

Duel Mađarske i Srbije

Mađari su preko Silarda Janšika i Vince Vigvarija prišli na gol zaostatka i stigli u poziciju da ih samo jedan pogodak deli od izvođenja peteraca.

Odlučujući "juriš" ka golu Srbije započet je sa dva igrača na poziciji sidraša, a upravo je odatle i upućen udarac koji je Filipović odbranio.

Reprezentacija Mađarske igraće za sedmo mesto sa selekcijom Crne Gore, dok Srbiju očekuje meč sa Grčkom za peto mesto na svetskoj smotri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija