• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

19.02.2024

12:41

Hrvati ispalili zlatne vaterpoliste! Nema dočeka, navijače ne zanimaju, a sada se i prozivaju međusobno! (FOTO)

EPA

Ostali sportovi

Hrvati ispalili zlatne vaterpoliste! Nema dočeka, navijače ne zanimaju, a sada se i prozivaju međusobno! (FOTO)

Podeli vest

Šou program u Hrvatskoj! Njihova vaterpolo reprezentacija osvojila je Svetsko prvenstvo u Dohi pobedom nad Italijom rezultatom 15:13, ali juče kada su došli u Zagreb raspoloženje im je naprasno opalo!

Nije ni čudo jer ih je na aerodromu u prestonici Hrvatske dočekalo oko stotinak navijača, koje su činile uglavnom uža i šira rodbina njihovih reprezentativaca.

Tek poneki Hrvat došao je i doveo dete da se slika sa vaterpolistima, ali je suština ista - nikoga u susednoj državi ne zanima svetski šampion.

Šok se video i na licima reprezentativaca i selektora Ivice Tucka, ali na tome se nije završilo.

Tucak nije bio zadovoljan što su on i njegovi momci doslovno strpani u malu sobu na aerodromu gde su jedva stali kada su ušli predstavnici medija.

- Mogao bih puno toga da kažem, ali neću. To je refleksija svega, šta pričati o tome... Imate ljude koji su bili oslobođeni fizičkog vaspitanja, a na funkcijama su - rekao je ogorčeni Tucak.

Foto: profimedia

Ogorčen: Selektor Hrvatske Ivica Tucak

 

U prilogu Hrvatske radio-televizije reporterka Mateja Ribičić konstatovala je da je doček na aerodromu preskroman, a jedan od prisutnih navijača bio je u šoku.

- Ovo je razočaranje, ja sam mislio da nećemo moći da uđemo na aerodrom od ljudi, ne znam šta se dešava - rekao je stariji gospodin.

Foto: printscreen HRT

Vaterpoliste su na aerodromu dočekali samo rodbina i prijatelji

 

 

Prepucavanje je potom počelo i između naroda, ali i političara sa različitih krajeva Hrvatske.

Sve je počelo tekstom novinara Sportskih novosti Deana Bauera, koji je otkrio da je Zagreb odbio da organizuje doček na Trgu za popularne "barakude".

Foto: printscreen HRT

Od grada Zagreba vaterpolisti Hrvatske su dobili prijem na aerodromu u skučenoj sobi i skromnu tortu

 

"Grad Zagreb je bio na vreme kontaktiran, poslati su upiti. Odgovora nije bilo. Ništa, nikakav. Ne da nisu javili da ne žele ili neće, nego se nisu čak ni javili. Za sadašnju gradsku vlast u Zagrebu je to ili preteško ili ne znaju ili ih uopšte ne zanima. Cela Hrvatska se ponosi svetskim prvacima, a ovi ljudi... Oni ih se srame, ne priznaju", piše Bauer, mada je pitanje koliko je u pravu s obzirom na to da ni na aerodromu gotovo nikog nije bilo.

Hrvatski mediji su kontaktirali Grad Zagreb, a čelnici su poručili da upita nije bilo.

Potom se oglasio i medij "Slobodna Dalmacija", jedva dočekavši da osuje paljbu po prestonici, pa je objavljen tekst sa naslovom "Blamaža Zagreba".

Na kraju, doček će danas organizovati gradovi Split i Dubrovnik jer su tako odlučile tamošnje gradske vlasti u inat Zagrebu i kako bi ispoštovali momke koji su im doneli medalju. U Splitu doček počinje u 16.00, a ubrzo nakon toga i u Dubrovniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija