• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2024

16:05

Korak ka Olimpijskim igrama! Srbija bolja od Poljske

rss

Ostali sportovi

Korak ka Olimpijskim igrama! Srbija bolja od Poljske

Podeli vest

Muška seniorska reprezentacija Srbije gostovala je Poljskoj i upisala pobede na oba prijateljska meča sa novim stručnim štabom predvođenim selektorom Borisom Rojevićem.

Orlovi su najpre u petak slavili sa 26:25, dok su danas izvojevali trijumf ubedljivijim rezultatom 36:28 (20:16).

Najefikasniji bio je Vanja Ilić sa devet postignutih golova, dok je Aleksa Tufegdžić upisao pet pogodaka na svoj konto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbian Handball Federation (@rukometnisavez)

Upravo je levo krilo "orlova" Vanja Ilić poručio da su trijumfi važni na psihološkom planu. 

- Jako važne dve pobede za nas, na psihološkom planu pre svega. Otvorili smo novo poglavlje na pravi način i ova dva meča sa Poljskom su nam veoma značila. Pokazali smo da energija koja nas krasi već duže vreme i dalje postoji, sa tendencijom da uz nove momke i stručni štab sve bude na još višem nivou. Sve što se od nas traži je da uvek pružamo svoj maksimum na terenu, da izginemo za svaku loptu jer je svaka lopta važna bez obzira na rezultat na semaforu. Tako se igra za reprezentaciju i tako dajemo primer svima ostalima koji dolaze. Dobra je ovo provera bila, testirali smo neke nove taktičke zahteve, nove akcije i uz dobru igru, dobar rad i veru u ovu grupu siguran sam da će rezultati dići - kaže Vanja Ilić. 

Finalni komenatar i analizu prve akcije srpske reprezentacije pod njegovim vođstvom dao je selektor Rojević.

- Presrećan sam današnjom utakmicom. Neverovatna energija, momci slušaju, rade, razmišljaju i to se danas videlo. Prezadovoljan sam čitavom grupom, otvoriti neki novi ciklus sa dve pobede je veoma važno i vidim radost celog tima. Žao mi je što ne možemo još duže da ostanemo na okupu, da radimo zajedno i još više napredujemo. Ipak, četiri godine su pred nama i neka ovo bude samo prvi korak ka glavnom cilju, a to su Olimpijske igre 2028. godine - rekao je Rojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija