• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportklub

03.04.2018

10:48

DULE OPLEO PO SVIMA: Toša je izvršilac prljavih stvari, Čović je beskrupulozan, Peković nije ispao pametan...

Partizan

DULE OPLEO PO SVIMA: Toša je izvršilac prljavih stvari, Čović je beskrupulozan, Peković nije ispao pametan...

Podeli vest

Duško Vujošević, najtrofejniji stručnjak u istoriji Partizana sa 12 titula prvaka države, otvorioje dušu u intervjuu za Sport klub pričao o Partizanu, Crvenoj zvezdi, bivšem saradniku Draganu Todoriću, nekadašnjem predsedniku Nikoli Pekoviću, sadašnjem Ostoji Mijailoviću..

Većina ljudi sa kojima je sarađivao više od decenije ostali su u klubu, a Vujoševića najviše boli stav nekada najbližeg saradnika Dragana Torodić.

Cela ta priča, on je kriv za situaciju, a sada potražuje, i ako mu budemo dali daćemo mu zato što je bolestan... To je bolesna priča koju hulja pričaDuško Vujošević

- Toša nije neko ko je donosio odluke. On preplivava kako bi ostao, ima taj instinkt samoodržanja. Dobro oseća kada neko pada i ako je on bio vezan za njega onda se sklanja, ali na ružan način. Da bi se oprao on radi najprljavije stvari u sklanjanju osobe sa kojim je do tada bio blizak. Nije me razočarao jer je to radio svih godina prema svim ljudima sa kojima je sarađivao. Na taj način je opstao. Nije me razočarao u tom smislu da je uradio nešto što nije moglo da se predvidi. Pogotovo što je posle toga vodio kampanju pokušavajući da svoju poziciju napravi moralno čistom. Pričao je kako sam ja uništio klub svađama, to je radio po kafanama. Vodio je prizemnu kampanju. To je dolazilo do mene. On je bio dobar izvršilac prljavih stvari i nije on uradio bilo šta što je moglo da promeni neku situaciju. To je jednog momenta moralo da bude tako. Partizan nije Barselona da bude simbol otpora prema Franku i prema nekom lošem tretmanu - kazao je za Sport klub Duško Vujošević.

Za Nikolu Pekovića kaže da nije ispao previše pametan.

- Ja sam obaveštavao javnost šta se dešava, a kada su lični interesi došli u pitanje oni su vrlo lako pristali na ucenu da ja treba da budem sklonjen. Kad je Nikola Peković u pitanju nije ispao previše pametan. Bila su neka obećanja, koliko ja znam, da će ukoliko to uradi dugovi kluba biti pokriveni, da će klub moći da funkcioniše bez njegovih para. On je mogao da kaže sklonite ga vi, ipak sam ja trener koji je puno uradio za njegovu karijeru. Međutim, nije ispao pametan, a oni dalje nisu održali obećanje. Bio je mnogo ružan način, da se nije direktno pričalo.

Od odlaska iz Humske nije imao kontakt sa Pekovićem.

Ne želim da pričam o Daniloviću!

Vujošević nije želeo mnogo da priča o Predragu Daniloviću, sa kojim je imao poseban odnos od dana kada se nekadašnji as kao tinejdžer iz Sarajeva preselio u Beograd. Pričalo se da je Danilović iz kluba otišao zato što Vujošević nije želeo.
- Ja sam sa njim veoma dugo bio u izuzetno dobrim odnosima. On je kao klinac došao iz Sarajeva, nije bio ni registrovan, bio je u posebnoj situaciji. Imali smo stvarno toliko dobar odnos da uopšte ne želim, sad kada taj odnos nije takav, bilo šta da kažem o njemu.

- Verovatno je i njemu neprijatno. Neinteligentno je iskorišćen. Ušao je u neku igru, to je trebalo drugima da prepusti.

Na pitanje koga više ceni - Nikolu Pekovića ili Ostoju Mijailovića, Duško Vujošević je rekao:

- Kao igrača Pekovića, mada je rano uništio svoju karijeru. Bio je veliki igrač, dok se kao predsednik nije pokazao dobar.Ne znaju da je potrebno novo znanje kad postaju treneri ili rukovodioci i da to što su bili veliki igrači im daje dobru startnu poziciju da to sublimišu i da uče za nešto novo. Ostoju ne poznajem.

Navija za Partizan , ali kaže još nije došao trenutak  da dođe u dvoranu i izađe pred navijače, a ni finansijski deo nije regulisan.

- Ne samo da nije regulisan nego je pokušano da se nemoralnim predstavim ja, koji je imao maksimalno strpljenja. Želi da se napravi konstrukcija da sam o svemu ja odlučivao. Pošto je klub u teškoj situaciji kao on sad traži novac, a sam sebi je određivao visinu ugorova. Ja sam Partizanu napravio mnogo više para nego što je trebalo da dobijem, a nisam dobio ni te plate. Poslednjih godinu i po dana u Partizanu ni o čemu nisam odlučivao. Ni kad koji igrač može da ide jer sigurno nisam bio za transfer Bogdana Bogdanovića tog trenutka, niti šta se dešava sa parama od transfera niti kada je stigla donacija... Tih godina nastali su ti dugovi prema ekipi. Cela ta priča, on je kriv za situaciju, a sada potražuje, i ako mu budemo dali daćemo mu zato što je bolestan... To je bolesna priča koju hulja priča.

Kaže da ga to posebno ne pogađa. 

- Ja sam pregoreo onog momenta kada sam ih stavio na BAT. Meni nije bilo lako, znate. Bez obzira na sve to imao sam dovoljno strpeljna, ali oni nemaju nameru da isplate već se ponašaju kao da sam ja njima dužan. Gledam Partizan na televiziji i navijam za taj tim, pogotovo od kako nekih nema na klupi i ako nisu u kadru ovi mudraci ništa mi ne smeta da iskreno navijam za tu ekipu.

Pozdravili smo se fino i onda mi Pera Božić kaže: "Dule, otkad sam došao u klub ja ovo želim'. Eto, o kojoj pameti i moralu se radiDuško Vujošević

Vujošević je naglasio da je Crvena zvezda znala da iskoristi sve Partizanove probleme.

Zvezda se i pravila na račun rušenja Partizana, između ostalog. Čović je beskrupulozan čovek, ali sa velikom radnom energijom i velikih organizacionih sposobnosti. Iskoristio je pad Partizana. Posle Fajnal-fora ABA lige u Beogradu, gde smo kiksnuli i Zvezda i mi, prvo što je urađeno je da je Evroliga jednu kvalifikacionu grupu za popunu takmičenja dodelila Beogradu, a onda kada se izdejstvovalo, ne znam na koje sve načine, da Cibona odustane, Zvezda je po nekom automatizmu dobila pravo da igra Evroligu. Mnogo puta im se na svim nivoima omogućavalo da idu prečicom. Oni su znali to da iskoriste. Prošle sezone su jedan period igrali stvarno izvanredno, a Čović je spojio infrasrtukturu i mlade igrače iz Železnika sa navijačima i tradicijom Zvezde - poručio je Vujošević.

Duško Vujošević se prisetio i šta mu je prvi naslednik Pera Božić rekao na rastanku.

- Otišao sam sa Velimuirom Gašićem da se pozdravim sa igračima, na početku prepodnevnog treninga. Pozdravljao sam se pod punom kontrolom, iako je tim značajno bio usitnjen i svesno doveden da bude slab i cele godine pre toga je rađeno sve da tim bude demotivisan. Kada hoćete da minirate trenera, onda gledate da igrače napravite nezadovoljnim. Kako ne primaju pare, kako su nezadovoljni... Razne su tu priče postojale... Pozdravili smo se fino i onda mi Pera Božić kaže: "Dule, otkad sam došao u klub ja ovo želim'. Eto, o kojoj pameti i moralu se radi. Pomalo sam se iznendaio, mada sam bio svestan njegovih aktivnosti u ranijem periodu i da nije bio lojalan. Opet, mislio sam da je i on pametniji - dodao je nekadašnji trener "parnog valjka".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zasto to sada

pre 6 godina

pricas o Todoricu...zasto nisi dok si bio u klubu godinama...???

Djole

pre 6 godina

Dobro jutro Kolumbo,Toša je moralna,nesposobna mizerija, koju nikada,niko ne bi ni uzimao za ozbiljno da nije bilo tebe.Prema tome nemoj da se žališ,ti si mu dozvolio da se šlepa uz tebe!Tužno je što si na takav način,oteran iz Partizana,a još tužnije šta je Partizan postao nakon toga!!!

bubasvaba

pre 6 godina

Banda po klubovima nema za plate ,za dugove a na parkingu ne vidim nijedan auto da vredi manje od 10,000EVRICA kako to objasniti???.

Laki

pre 6 godina

"svi su oni neposteni i glupi samo sam ja pametan". dule imas suvise visoko misljenje o sebi. mozda si bio dobar trener ali ko covek si los. nemas moralno pravo da iznosis misljenje o ljudima i partizanu i c.zvezdi.

jova

pre 6 godina

kad si bio trener partizana otimao si utakmice pomoću sudija,kad si otišao iz Srbije blatio si Srbiju i Srbski narod,kome si otvorio dušu,sramota od tebe licemerni.

Miga

pre 6 godina

Todoric nikad nikom nije bio lojalan bez daje video svoj interes to i kica kicanovic zna danilovic isto a petar bozic nitje bio veliki igrac a trener jos manje ja licno mislim iza svih dugova cuci Todoric jase nadam dace da izadje na videlo marfin banka ce morati da kaze koje podigo kredit pod takvim uslovima to je nenormalno i sramno!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija