• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2018

22:20

ĐUKIĆ ODUŠEVLJEN NOVAJLIJAMA: Nikolić i Gomeš će biti velika pojačanja!

Partizan

ĐUKIĆ ODUŠEVLJEN NOVAJLIJAMA: Nikolić i Gomeš će biti velika pojačanja!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić podneo je prvi raport od dolaska crno-belih u Sloveniju, gde se vicešampion Srbije priprema za nastavak sezone

Crno-beli se pripremaju za start kvalifikacija u Ligi Evrope, gde će najpre odmerriti snage sa Rudarom. Partizan je već doveo nekoliko pojačanja, među kojima su i napadači Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš.

- Rikardo i Nikolić su velika pojačanja. Doneće nam mnogo u završnici. Očekujem da Partizan igra brže i agresivinije, bude čvršći i konkretniji u završnici. Želimo da probijamo po bokovima, idemo na centaršuteve, a dvojica novih igrača poseduju dobar tajming u napadanju bočnih lopti. To će nam biti adut naredne sezone. Biće boljitaka u ekipi. Nadam se da ćemo preko novih igrača poboljšati realizaciju u završnim metrima - rekao je Miroslav Đukić u prvom obraćanju javnosti sa priprema u slovenačkom Ptuju.

partizan.rs

I poslednje pojačanje, Rumun Gabrijel Enike je odradio prvi trening sa novim saigračima.

- Tek je došao, trčkarao je, radio probe, nismo ga još videli fudbalski šta može da nam donese. Sva trojica (Nikolić, Gomeš i Enake) će nam doneti pozitivne stvari. Plus, ekipa je bogatija za iskustvo od godinu dana koliko smo proveli zajedno. Sigurno će doći do automatizama. Moramo da budemo takmičarska ekipa, koja će da prima malo golova, a gde će svi da rade za tim - poručio je trener Partizana.

Iako je Đorđe Jovanović već bio pred vratima belgijskog Briža, do transfera još nije došlo i mladi napadač je sa crno-belima u Sloveniji.

- Đole je došao sa nama da trenira. Videćemo šta će biti. Što se odlazaka tike, pripremljeni smo za njih, jer Partizan živi od prodaje igrača, to je glavni izvor prihoda. Veliki je broj igrača, ali polako se fokusiramo na broj od 20-25 momaka sa kojima možeš da radiš. Moramo da se posvetimo situacionim igrama "deset na deset", moramo polako neke igrače da ostavimo na strani. U ovom trenutku imamo manje-više zatvorene sve pozicije. Eventualno će neki odlazak prouzrokovati dolazak - poručio je Đukić.

partizan.rs

Tokom boravka u Sloveniji, Parni valajk će odigrati pet test utakmica koje bi trebalo da mu posluže da se zagreje za trku sa Rudarom na početnoj od četiri stanice do grupne faze Lige Evrope.

- Počinje pravljenje tima, kako bismo što spremniji dočekali meč sa Pljevljacima. Imamo dobre protivnike, biće to prilika da se uigramo, jer nas očekuje naporna sezona na tri fronta. Protiv Rudara nas očekuje težak meč, ali najbitniji smo mi. Ne možemo nijednu utakmicu u Evropi da shvatimo lako, u šta smo se uverili lane, kad smo se namučili protiv Budućnosti. Što se tiče druge runde, nadamo se da da neće biti Irtiš, jer je put predug - zaključio je Miroslav Đukić.

Osim Žarka Lazetića i Đorđa Pantića, stručni štab Partizana dodatno je osvežen priključivanjem Saše Tomića. Reč je o kondicionom treneru, ranije prisutnom u stručnom štabu Vladimira Vermezovića, koji se vratio u Humsku, ovoga puta da bude saradnik dugogodišnjem stručnjaku za fizičku pripremu igrača, Miši Filipoviću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija