• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2023

17:30

NEZAPAMĆENA BLAMAŽA PARTIZANA! Mladost PONIZILA crno-bele i ispisala ISTORIJU! Novosađani igrali POKER u Humskoj, Zvezda na +11!

Starsportphoto

Partizan

NEZAPAMĆENA BLAMAŽA PARTIZANA! Mladost PONIZILA crno-bele i ispisala ISTORIJU! Novosađani igrali POKER u Humskoj, Zvezda na +11!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana poraženi su od Mladosti iz Novog Sada rezultatom 0:4 (0:2) u 21. kolu Superlige Srbije

Košmar iz najružnijih snova zadesio je izabranike Gordana Petrića u prvih deset minuta utakmice, kada su od pretposlednje ekipe na tabeli primili dva gola iz prva dva šuta!

Ni najveći optimisti nisu mogli da predvide da će Novosađani u uvodnih desetak minuta uspeti da vode sa 2:0 u Humskoj, golovima Amerikanca Gala i Argentinca Dela Bela.

Koliko su se mučili crno-beli do odlaska na odmor, svedoči činjenica da u prvom poluvremenu nisu uputili šut ka golu novosadskog golmana Milojevića.

Još su se malobrojni gledaoci smeštali na tribine stadiona Partizana, usledio je šok za Grobare! U režiji Romeina Gala. Amerikanac je iskoristio smušenost u odbrani domaćih i posle samo četiri minuta igre doneo vođstvo pretposlednjem klubu superligaške tabele.

Još se od aperkata Novosađana nisu oporavili Petrićevi izabranici, a doživeli su potpuni nokaut! I to za samo desetak minuta od prvog zvižduka sudije Stanka Ostraćanina.

PARTIZAN - MLADOST GAT 0:4 (0:2)

STADION: Partizana. Strelci: Gal 4, Dal Belo 11, Maksimović 54pen, Milić 58. Stadion Partizana. Sudija: Stanko Ostraćanin. Žuti kartoni: Živković, Fejsa - Milojević, Dal Belo. 

PARTIZAN: Popović - Živković, Saničanin, Marković, Urošević - Pantić (od 46. Menig), Andrade (od 46. Dijabate), Natho - Pavlović (od 46. Pavlović), Rikardo, Baždar.

MLADOST GAT: Milojević - Ilić, Čosić, Gal (od 78. Mandić), Hekman, Janković, Dal Belo (od 68. Marković), Maksimović, Denić (od 84. Bjeloš), Milić (od 78. Vidakov), Mituljikić (od 84. Babić).

Brazilac Kristijan Danijel Dal Belo Fagundes „patosirao“ je ionako grogirane crno-bele, pošto je na najbolji način krunisao napad Mladosti i kaznio novu grešku Svetozara Markovića, na čiju dušu ide krivica i kod vodećeg gola gostiju, te je rutinski plasirao pored Popovića. Golman Partizana je paradom samo ukrasio njegovo remek delo.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ništa se posle toga nije desilo do odlaska na poluvreme. Partizan bez šuta na gol u prvom delu, nemoćan, a Novosađani zadovoljni stečenim kapitalom opredelili su se za čuvanje rezultata i uspeli u nameri da ne prime gol.

U nastavku je Petrić pokušao uvođenjem Fejse, Meniga i Dijabatea da promeni situaicju na bolje, ali je otišlo na gore! Naime, najpre je grešku iskusnog defanzivnog veziste iskoristio Đorđe Ćosić iznudivši penal u 52. minutu, koji je u gol pretvorio Maksimović, da bi samo šest minuta kasnije Nemanja Milić dao i četvrti gol za jednu od najslabijih ekipa u Superligi - 0:4!

Najbliži pogotku crno-beli su bili u 69. minutu preko Kvinsija Meniga, međutim, udarac Holanđanina završio je na stativi.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja, te su fudbaleri Mladosti došli do najvećeg uspeha u kluspkoj istoriji, deklasiravši Partizan na stadionu u Humskoj sa 4:0!

Posle ovog kiksa Petrićevog tima, najljući rival sa druge strane Topčiderskog brda, Crvena zvezda ponovo je pobegla „parnom valjku“ na 11 bodova prednosti.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice!

89. minut - Nova šansa za Mladost, odbranio je Popović "slobodnjak" gostiju. Na drugoj strani Natho šalje drugi šut u okvir Milojevića, koji brani golman Novosađana.

88. minut - Bliži se kraj utakmice, prisustvujemo prvorazrednoj senzaciji u Humskoj!

83. minut - Ristovski pravi dve promene! Ilija Babić menja Jovana Mituljikića u Mladosti, dok Miroslav Bjeloš ulazi umesto Đorđa Denića.

78. minut - Dvostruka promena u Mladosti. Izašao je Nemanja Milić, na terenu je Milan Vidakov, dok je strelca vodećeg gola Romena Gala zamenio Marko Mandić.

Foto: Starsportphoto

 

77. minut - Uh, ovo je bilo bllizu, Uroševićev slobodnjak je prohujao preko gola.

76. minut - U beležnici Stanka Ostraćanina našao se i Jovan Mituljkić iz Mladosti. Prekršaj za Partiza

72. minut - Lukav pokušaj Baždara i šut napadača Partizana otišao je pored gola, santimetri su odlučivali.

70. minut - Žuti karton za golmana gostiju Aleksu Milojevića zbog odugovlačenja igre.

69. minut - Saša Marković ulazi umesto strelca drugog gola za Mladost Dal Bela. Bivši igrač Partizana, koji je osvojio tri titule sa crno-belima, igra u nastavku meča protiv svog bivšeg kluba!

Foto: Starsportphoto

 

68- minut - STATIVA! Kvinsi Menig nije imao sreće!

65. minut - Evo i prvog šuta Partizana u okvir gola Milojevića, probao je Baždar, a golman gostiju bio siguran i intervenisao.

58. minut - Nemanja Milić postiže ČETVRTI GOL za Mladost u Humskoj ulici!!!! Ovako dugo nije bio Partizan ponižen.

54. minut - Sada je Mituljikić imao kontru za 4:0, ali je uklizao Urošević i spasio već viđen pogodak.

53. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Mladost vodi u Humskoj 3:0 protiv Partizana!!! Novica Maksimović je bio siguran poslao Popovića u jednu, a loptu u drugu stranu!!!!

52. minut - Penal za Mladost, posle faula Fejse nad Đorđem Ćosićem!!! Iskusni vezista je tom prilikom dobio žuti karton.

49. minut - Prvi šut Partizana ka golu Milojevića, uputio ga je Kvinsi Menig, ali je lopta otišla visoko preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

Upravo tako, Ljubomir Fejsa, Kvinsi Menig i Fuseni Dijabate na terenu. Izašli su Patrik Andrade, Andrija Pavlović i Danilo Pantić. 

Uskoro počinje drugi deo, Petrić je spremio izmene u Partizanu. Na teren će Kvinsi Menig i Ljubomir Fejsa. 

PRVO POLUVREME

O nemoći crno-belih svedoči činjenica da u prvom poluvremenu nisu uputili šut ka golu Milojevića! Nezapamćeno kada "parni valjak" igra kao domaćin!

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Partizan - Mladost 0:2.

42. minut - Velika šansa za crno-bele! Imao je Slobodan Urošević priliku da smanji rezultatski zaostatak, ali je kapiten domaćih zakasnio sa reakcijom na suprotnoj stativi i lopta je otišla u gol-aut.

Foto: Starsportphoto

 

40. minut - Bliži se poluvreme u Humskoj, Partizan bezidejan, Novosađani čuvaju stečenu prednost.

35. minut - Žuti karton dobio je Kristijan Dal Belo iz Mladosti.

29. minut - Pao je Marko Živković u šesnaestercu gostiju, sudija Ostraćanin je pokazao samo na korner.

26. minut - Novi napad Mladosti, igrač Zvezde na pozajmici u Novom Sadu, Jovan Mituljkić je oprobao udarac sa distance, koji je otišao preko gola.

23. minut - Šut Tjerija Romen Gala direktno iz slobodnjaka otišao je daleko od Partizanovog gola.

22. minut - Nova prilika da Mladost ugrozi Popovića, pošto je dosuđen faul na samoj ivici šesnaesterca, kada je Živković sruštio Nemanju Milića. U ovoj situaciji je bek crno-belih dobio prvi žuti karton na utakmici.

Foto: Starsportphoto

 

19. minut - Posle drugog gola Mladosti, nema preteranih uzbuđenja. Partizanovi napadi su jalovi, dok se Mladost uspešno brani.

Evo kako trenutno izgleda tabela Superlige Srbije.

 

Standings provided by Sofascore

 

10. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Mladost vodi 2:0, Kristijan Dal Belo je strelac!!!!! SENZACIJA na pomolu u Humskoj, Novosađani su postigli i drugi gol za samo desetak minuta. Pogrešio je ponovo Marković, iskoristio je to fudbaler gostiju i zatresao mrežu.

4. minut - Šok u Humskoj! Mladost vodi golom Romena Gala, koji je savladao Aleksandra Popovića posle samo četiri minuta! Iz prvog ozbiljnog napada Novosađani su došli do prednosti.

Foto: Starsportphoto

 
 

Posle ubačenog auta, Amerikanac Tjeri Romen Gal je odlično šutirao i nadmudrio Svetozara Markovića, njegov šut unutrašnjim delom kopačke završio je u desnom uglu nemoćnog Aleksandra Popovića. Senzacionalan početak na stadionu Partizana, pretposlednja ekipa Superlige došla je do vođstva od 1:0.

1. minut - Utakmica je počela!

TOK MEČA

18.32 - Pre početka meča minut ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji.

18.29 - Utakmica u Humskoj uskoro počinje! Partizan bi pobedom vratio zaostatak za Zvezdom na osam bodova.

18.22 - Petrić je u ovom duelu rešio da izađe u potpuno ofanzivnom sastavu, pošto će najistureniji biti, uz Rikarda, biti Samed Baždar i Andrija Pavlović.

18.17 - Parni valjak je poslednja tri meča dobio sa 1:0 (Napredak, Novi Pazar, Spartak), dok je isti rezultat bio i u prvom susretu sa današnjim rivalom, u prvom delu sezone.

18.00 - Iako je doneo Partizanu u prethodnom kolu na gostovanju Napretku, Fuseni Dijabate je danas ostao na klupi.

17.46 - Podsetimo se šta je trener Partizana Gordan Petrić izjavio pred meč sa Novosađanima:

- Moj prva utakmica na klupi Partizana bila je protiv Mladosti. Pobedili smo golom Svete (Svetozar Marković) u 90+5. minutu i mislim da je to prekretnica sezone. Od tog duela Mladost je promenila 15 igrača, samo dva su ostala. Sve su to iskusni igrači koji mogu da iznenade - rekao je šef struke srpskog vicešampiona.

17.40 - Mladost Gat je na prethodna četiri meča doživela isti broj poraza. Dva puta je izgubila rezultatom 0:2, od Čukaričkog i Vojvodine, između toga je poklekla kod kuće od Voždovca sa 1:2 i u prethodnoj rundi na istom terenu od Ivanjičana 2:3. 

17.30 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog "Informera, posvećen meču 21. kola Superlige Srbije, između Partizana i ekipe Mladost Gat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETAR

pre 1 godinu

JA SAM PARTIZANOVAC ,BEZ BELIVUKA ,A SADA SE VIDI KOJI FUDBAL SE IGRA KOD NAS,..SRAMNO I NETREBA ICI NA STADION NEK IGRAJU SAMI SA SOBOM

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05