• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2023

06:20

Klub iz Humske pred finasijskim kolapsom! Partizan prodaje Baždara da bi izbegao bankrot

Starsportphoto

Partizan

Klub iz Humske pred finasijskim kolapsom! Partizan prodaje Baždara da bi izbegao bankrot

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan je pred finansijskim kolapsom i zbog toga je primoran da proda nekog igrača do kraja prelaznog roka, a izbor je pao na mladog Sameda Baždara (19)!

Situacija u Humskoj je sve gora, a eliminacija iz Evrope samo će još više produbiti krizu i rupu u klupskoj kasi. Crno-beli će skoro sigurno ostati bez grupne faze Lige konferencija posle sramotnog poraza od 5:0 protiv Nordsjelanda u prvom meču plej-ofa, a samim tim i predviđenih tri miliona evra na ime nagrade od UEFA. To je upalilo i alarm u taboru "parnog valjka", pa su ljudi iz uprave odlučili da se odreknu nekog od prvotimaca, kako bi makar privremeno ugasili požar.

Račun u minusu

S obzirom na godine i talenat, u prvom planu našao se upravo Samed Baždar. On je već duže vreme na oku skauta mnogobrojnih evropskih timova, a sada je u prvi plan iskočio Valjadolid. Španski drugoligaš želi da dovede Novopazarca na jednogodišnju pozajmicu, uz obavezan otkup za dva miliona evra i bonuse, ali ukoliko se plasira u Primeru narednog leta. Međutim, takva ideja nije dočekana s odobravanjem na Topčiderskom brdu.

- Čelnici Partizana nisu oduševljeni ponudom Valjadolida, jer im gori pod nogama i novac im je potreban što pre. Zato su odbili prvi nalet Španaca, nadajući se da će oni dobro razmisliti i uskoro se ponovo javiti sa boljom i pojačanom ponudom. Problem je što se fudbalska pijaca" zatvara 31. avgusta u ponoć, pa vremena za neke prevelike kalkulacije nema - kaže izvor Informera blizak klubu.

Foto: Starsportphoto

 

Crno-beli su ovog leta doveli desetoricu novajlija i na njihova obeštećenja izdvojili nešto malo više od dva miliona evra. S druge strane, od transfera su zaradili 3,4 miliona, ali kada se uzmu u obzir sve obaveze i plate, jasno je da to nije dovoljno za normalno funkcionisanje. Pritom, odavno je poznato da je račun kluba u minusu od oko 25 miliona evra, duguje se za porez, a donedavno nije bilo ni struje na stadionu...

Ne dobija šansu

Generalni direktor Miloš Vazura, koji vodi sve pregovore, smatra da mladi ofanzivac vredi mnogo više, pa je tako nedavno odbijena i ponuda nemačke Borusije iz Menhengladbaha od tri miliona evra. Kako je Informer pisao, Vazura je tokom letnje pauze čak jedno vreme boravio i u Italiji, kada je klubovima sa Apenina pokušavao da proda upravo Baždara i Nemanju Jovića, koji je ubrzo posle toga tužio klub zbog neisplaćene zarade.
- Samed jeste veliki talenat, dete omladinske škole Partizana, ali nikada nije dobio pravu priliku i veliku minutažu u prvom timu. I kod trenera Igora Duljaja je rezervna opcija, šansu dobija samo sa klupe i zbog toga ne bi imao ništa protiv da se oproba u nekoj od jačih evropskih liga - otkrio je izvor Informera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija