• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

19:35

KRAJ: Partizan poražen u Minhenu!

Starsportphoto©

Partizan

KRAJ: Partizan poražen u Minhenu!

Podeli vest

Uživo pratite meč osmog kola Evrolige između Bajerna i Partizana.

Partizan u okviru osmog kola Evrolige gostuje Bajernu u Minhenu, crno-beli na ovom meču neće moći da računaju na Balšu Koprivicu koji je zbog bolesti ostao u Beogradu, a van rostera je već duže vreme kapiten Kevin Panter. 

BAJERN - PARTIZAN  94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22) 

Grad: Minhen

Dvorana: BMW Park

Gledalaca: Oko 7.000

Sudije: Fenando Roka, Tomislav Hordov, Kristaps Konstantinovs

BAJERN: Vajler-Beb, Francisko, Edvards, Gifaj, Bolmaro, Ibaka, Heris, Buker, Gilespi, Branković, Harčenkov, Vimberg

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

UŽIVO:

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Bajern prekida svoj niz poraza! Bavarci imaju osam poena prednosti, a na liniju penala ide Silvan Francisko - 93:85. Partizan nakon neuspeha u Minhenu ide na skor od tri pobede i pet poraza, koliko ima i Bajern posle današnjeg trijumfa.

40. minut - Deluje da je sada sve gotovo! Promašaj Nanelija, a na drugoj strani u poslednjim sekundama napada zakucava Leandro Bolmaro - 91:85! Potom greši Doužer, ima šansu Vajler-Beb da sa linije penala stavi tačku na meč. 

39. minut - Au... Sjajan prodor Silvana Franciska koji pogađa i to uz faul Doužera... Ukoliko francuski reprezentativac pogodi dodatno bacanje Bajern će imati dva poseda prednosti - 88:85! U međuvremenu proveru traži Željko Obradović, ali utisak je da to čini kako bi dobio još jedan tajm-aut! 

39. minut - Zaplesao je Doužer nakon tajm-auta i izmislio poene za Partizan, Bajern ima samo jedan poen prednosti - 86:85!

39. minut - Promašaj Doužera, ali se iskupio Amerikanac sjajnom odbranom! Istekao je napad Bajerna, do kraja utakmice ostalo je 95 sekundi, tajm-aut za Željka Obradovića. Poslednji na ovom meču.

38. minut - Mnogo sreće za Partizan, odbranio se Bajern, ali zbog prigovora tehničku dobija Pablo Laso. Dodatno bacanje koristi Naneli, a crno-beli će imati i posed - 86:83!

38. minut - Zaigrao se Kaboklo i izgubio loptu, potom ga je u kontri napao Bolmaro i pogodio sa poludistance, ali napada Doužer "u leđa" domaćina i ići će na liniju penala - 86:81!

37. minut - Prekida seriju Partizana Nils Gifaj koji pogađa sa linije penala nakon što ga je faulom zaustavio Zek Ledej - 84:81!

Foto: profimedia

 

37. minut - Šou Bruna Kabokla u Minhenu! Brazilac je napao Ibaku, pogodio i izbacio Španca iz igre budući da je napravio peti faul - 82:80! Imaće centar crno-belih dodatno bacanje...

37. minut - Promašaj Karsena Edvardsa u šutu za tri poena, useo je Avramović da uhvati skok i povuče kontru, ali ga faulira Silvan Francisko. 

36. minut - KABOKLOOOOOOO! Vezuje tri trojke centar Partizana, zapalio je Brazilac "BMW Park" - 82:78!

35. minut - Šteta, šteta, šteta... Dobra odbrana Partizana, ali je uz zvuk sirene pogodio Karsen Edvards - 79:75!

35. minut - Poentira na jednoj strani Gilespi, ali vraća to ekspresno Aleksa Avramović - 76:72!

34. minut - KABOKLOOOOOOO! Evo je prva trojka za Partizan u drugom poluvremenu, crno-beli su nakon dugo vremena na samo minu 4, prethodno je Edvards bio siguran sa linije penala - 74:70!

34. minut - Sigran je Džejms Naneli i pogađa oba slobodna bacanja - 72:67! Na drugoj strani dva penala će imati Karsen Edvards nakon faula Alekse Avramovića. 

Foto: profimedia

 

33. minut - Muči se Partizan u napadu... Ponovo je forsirao Anđušić i ponovo promašio, na drugoj strani precizan je Gilespi. Odmah reaguje Obradović tajm-autom - 72:65!

32. minut - Ponovo dobra odbrana Partizana, ali ne koristi to Danilo Anđušić koji upisuje svoj četvrti promašaj večeras. Na drugoj strani ne pogađa Francusko, no, Bajern će imati ekstra posed nakon što je ofanzivni skok ugvatio Vimberg. 

31. minut - Nekoliko promašaja na obe strane, ali prekida to Bruno Kaboklo budući da je bio precizan sa linije penala nakon faula Silvana Francuska - 70:65!

Treća četvrtina: 

30. minut - Ekspresno se Bajern vraća, "dabl-dabl" učinak za Bukera koji kupi deseti skok nakon promašaja Anđušića, koristi to Gilespi i pogađa sa vrha kapice. Ipak, na drugoj strani pogađa Doužer uz zvuk sirene - 70:63!

29. minut - Seče Silvan Francisko seriju Partizana i pogađa za tri poena i to preko Kabokla, na drugoj strani ne uspeva Anđušić da vrati - 68:61!

29. minut - LEDEEEEEEJ! Uzeo je Zek loptu u svoje ruke, napao Ibaku i pogodio uz faul iskusnog španca. Imaće krilni centar Partizana i dodatno bacanje, ali nakon tajm-auta koji je tražio Pablo Laso - 65:61!

Foto: profimedia

 

28. minut - Faul Serža Ibake na ovazivnom skoku, na liniju penala je Španac poslao Ledeja koji pogađa oba penala. Vezuje Partizan četiri poena pošto je prethodno promašio Nik Vajler-Beb - 65:57!

27. minut - Eksplozija Bruna Kabokla pod košem Bajerna! Centar Partizana iskoristio je asistenciju Doužera i umalo otkinuo obruč domaćih - 65:55!

26. minut - Serija promašaja Partizana... Ništa ne polazi za rukom crno-belima, sa druge strane proradio je i skok Bajerna, koristi to Buker i poentira, šest vezanih poena za Amerikanca - 65:53!

25. minut - Još jedna dobra odbrana Bajerna, crno-beli su za punih pet poena postigli svega dva poena i to sa linije penala. Na drugoj strani nova dva poena za Bukera, Bavarci imaju prvi put dvocifrenu prednost - 63:53!

24. minut - Prekida Naneli seriju Bajerna, ali sada je i odbrana Partizana problem pošto nove poene beleži Devin Buker pored Bruna Kabokla - 61:53!

23. minut - Novi problem za crno-bele... Dva faula u jednom napadu pravi Kaboklo, sada i Brazilac ima tri lične greške. Napali su Bavaci centra Partizana, posle "pika" sam je ostao Edvards i pogodio za tri poena - 59:51! Odmah tajm-aut Obradovića. 

Foto: profimedia

 

23. minut - Više od dva minuta Partizan ne uspeva da pronađe put do Bajernovog koša... Na drugoj strani se razigrao Serž Ibaka i pravi ogromne probleme Kaminskom koji pravi novi faul, ali na zemlji. Odmah reaguje Obradović i na parket šalje Bruna Kabokla. 

22. minut - Promašaj Kaminskog na jednoj strani, a na drugoj centar Partizana na liniju penala šalje Ibaku. Ispostavlja se to kao dobar faul budući da je Španac pogodio jedno od dva slobodna bacanja - 56:51!

21. minut - Loše otvaranje drugog poluvremena za crno-bele, koristi to Karsen Edvards, krade loptu Jaramazu i proigrava Ibaku za lake poene u kontri - 55:51!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nije Partizan iskoristio poslednji napad pošto je Avramović promašio, a na semaforu ostaje nešto manje od tri sekunde. Sada tajm-aut traži Pablo Laso.

20. minut - Poslao je Naneli Danka Brankovića na liniju penala, a hrvatski centar pogađa oba penala. Tajm-aut Partizana pred poslednji napad u prvom poluvremenu - 53:51!

20. minut - Poeni Avramovića na jednoj i Bolmara na drugoj strani - 51:51! Još 50 sekundi je ostalo do kraja prvog poluvremena...

 

 

19. minut - Spektakularan potez Edvardsa... Amerikanac je pogodio za tri poena i to uz faul Avramovića, ali potom promašuje slobodno bacanje - prvi put ove sezone - 49:49!

19. minut - Serija Alena Smailagića! Prvo je srpski centar iskoristio dodatno slobodno bacanje, a potom nakon defanzivnog skoka iznudio novi faul Gilepsija i pogodio još dva penala - 46:49!

18. minut - Ima mnogo defanzivnih problema Partizan, to sada koristi Silvan Francisko i poentira nakon prodora, ali vraća Smailagić na drugoj strani i to uz faul Gilespija - 46:46!

18. minut - NANELIIIIIII! Ponovo Amerikanac pali "BMW Park" u Minhenu! Krade Naneli loptu i zakucava u kontri - 44:44!

17. minut - Nastavlja se serija Bajerna koju samo na kratko prekida Ledej. Pogodio je Amerikanac jedno slobodno bacanje, ali na drugoj strani zakucavanje Gilespija - 44:42!

17. minut - Vodi Bajern... Imali su crno-beli pre nekoliko minuta 11 poena prednosti, a onda se sve raspalo. Drugu trojku pogađa Vimberg i donosi domaćima prvo vođstvo večeras - 42:41!

16. minut - Topi se prednost crno-belih, a da stvar bude gora treći faul zaradio je Doužer. Kasno je Amerikanac faulirao Bolmara koji pogađa i koristi dodatno slobodno bacanje - 39:41!

15. minut - Loš napad Partizana, Kaminski je morao da šutira na isteku, ali ne koristi to Bajern na drugoj strani, požurio je Ledej zbog čega je izuzetno besan Željko Obradović. 

14. minut - Ledej kažnjava grešku domaće odbrane i pogađa za tri poena, ali vraća to Karsen Edvards na drugoj strani - 36:41!

Foto: Starsportphoto©

 

14. minut - Pukla je zona Partizana, koristi to Karsen Edvards i pogađa uz faul Bruna Kabokla, serija Bajerna 6:0, odmah reaguje tajm-autom Željko Obradović - 34:38!

13. minut - Nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, dve greške Doužera, ne koristi to Francisko, ali seriju gostiju prekida Niklas Vimberg - 31:38!

12. minut - DOUŽEEEEEEEEER! Ide još jedna trojka za Partizan, sada uz zvuk sirene! Prethodno je precizan bio Nik Vajler-Beb - 28:38!

11. minut - Promašaj Kabokla za tri poena, ali Uroš Trifunović kupi ofanzivni skok. U nastavku sreća za crno-bele, a brazilski centar pogađa uz faul i koristi dodatno slobodno bacanje - 25:35!

Prva četvrtina: 

10. minut - Napadačka rapsodija Trifunovića, pogađa mladi košarkaš Partizana novu trojku, ali uz zvuk sirene vraća Vajler-Beb! Utisak je da su crno-beli nakon prve deonice zaslužili veću prednost - 25:32!

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Već devet poena ima Kaminski, ali na drugoj strani ekspresno to vraća Devin Buker na drugoj strani - 22:29!

9. minut - Nastavlja se serija Partizana, sada je pod košem spreman bio Naneli, pokupio promašaj Kaminskog i lagano poentirao. Potom faul u napadu Brankovića, imaće šansu crno-beli da steknu dvocifrenu prednost - 20:27!

8. minut - U životnoj formi igra Uroš Trifunović, srpski reprezentativac je sada napao Brankovića i lagano poentirao pod košem. Potom dobra odbrana Partizana i laki poeni za Ledeja sa poludistance - 18:25!

7. minut - Sjajan potez Kaminskog, napao je centar Partizana leđima Serža Ibaku, uspeo da okrene Španca, a potom pogodio uz faul! Na liniju penala će nakon tajm-auta - 18:21! Ne koristi dodatno slobodno bacanje Amerikanac, ali greška Edvardsa na drugoj strani. 

7. minut - Raspucane su obe ekipe na startu meča! Za tri poena pogađaju Edvards i Ibaka, vraća jednu Uroš Trifunović - 18:19!

6. minut - Razigrao se Silvan Francisko i ubacio svoj peti poen, ali vraća to na drugoj strani Džejms Naneli - 12:16!

5. minut - NANELIIIII! Odmah se iskupio Amerikanac, napao Edvardsa i pogodio uz faul, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 10:14!

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Smušena reakcija izabranika Željka Obradovića na centru, čekali su Naneli i Jaramaz jedan drugog, iskoristio je to Edvards, ukrao loptu i položio u kontri - 10:11!

4. minut - Razmena vatre u "BMW Parku"! Trojku pogađa Frenk Kaminski, ali ekspresno vraća to Silvan Francisko - 8:11!

4. minut - Muči se Bajern napadački, sada je na isteku napada šutirao Edvards, promašio je, ali je u skoku najviši bio Nils Gifaj i pogodio "iz odbojke" - 5:8... Stara bolje Partizana koja bi večeras mogla skupo da ih košta budući da su Bavarci poznati po ofanzivnom skoku. 

3. minut - Ispravlja Zek Ledej svoju grešku, krade loptu, faulom ga zaustavlja Buker. Siguran je Ledej sa linije penala, raste prednost Partizana na startu meča u "BMW Parku" - 3:8!

2. minut - Dobra odbrana Partizana, ali poentira za tri poena Devin Buker. Ostao je Amerikanac sam u uglu, loša reakcija Zeka Ledeja. Ipak, na drugoj strani poentira Frenk Kaminski - 3:6. 

2. minut - Upisuje se u strelce Uroš Trifunović koji je u mis meč situaciji napao Karsena Edvardsa i lako poentirao - 0:4. 

1. minut - Dobar početak meča za Jaramaza, srpski reprezentativac nakon ukradene lopte beleži i lake poene, vodi Partizan, a potom i dobra odbrana crno-belih - 0:2!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Bajern, ali ukradena lopta Ognjena Jaramaza posle samo nekoliko sekundi. Kontru crno-belih seče Bolmaro...

19:40 - Bajern ima problema sa povređenim igračima, pa su tako Ajzak Bonga i Andreas Obst pod znakom pitanja za Pabla Lasa večeras.

 

 

19:35 - Dobro došli na lajv prenos meča osmog kola Evrolige između Bajerna i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija