• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.12.2023

06:40

Kriza trese Partizan! Od "plus 6" do "minus 2" za samo mesec dana (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kriza trese Partizan! Od "plus 6" do "minus 2" za samo mesec dana (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih u samo tri utakmice prosuli sve ono što su gradili tokom čitave polusezone.

Remi protiv kragujevačkog Radničkog sinoć u Humskoj (3:3) u 19. kolu Superlige samo je potvrdio da je Partizan u očiglednom padu forme i da kriza ozbiljno trese ekipu Igora Duljaja. 

Posledice toga su jasno vidljive, gubitak prvog mesta na tabeli i zaostatak od dva boda u odnosu na Crvenu zvezdu, koja će kao lider dočekati predstojeći "večiti derbi". U šta je malo ko verovao nakon sjajnih partija i dobrih rezultata "parnog valjka" ove jeseni. Međutim, sve se okrenulo u roku od mesec dana.

Foto: Starsportphoto

 

S ove tačke gledišta, izgleda da je za crno-bele bila kobna ona poslednja reprezentativna pauza. Pre nje, bili su na "plus šest", imali 13 vezanih trijumfa u nizu, uspeli u poslednjim trenucima da dobiju Čukarički u derbiju, pravili prethodno preokrete i protiv Radničkog iz Niša, IMT-a, Radnika... Izgledalo je da niko i ništa ne može da slomi Natha, Saldanju, Zahida i ostale...

A, onda je, nakon dvonedeljnog predaha, 25. novembra usledio okršaj sa TSC-om u Beogradu. Šamar od kojeg se očigledno u Humskoj još nisu oporavili. Aktuelni viceprvak ih je u njihovoj kući ponizio, dobio sa 4:0, mogao i još ubedljivije, nakon čega su kola krenula nizbrdo.

 

 

Uspeo je Partizan protiv Vojvodine (3:1) samo prividno da vrati na kratko mir, ali je duel u osmini finala Kupa Srbije sa prvoligašem Grafičarem (1:1) i prolaz dalje na penale (5:4) na površinu ponovo izbacio sve probleme u igri. Nije bilo više one tečnosti, ubojitosti, efikasnosti...

I potom, minulog ponedeljka gostovanje na "Čairu", na terenu na kojem je greota izvesti bilo koga da igra fudbal, a kamoli profesionalne igrače. Znao je Radnički kako da stopira glavne adute crno-belih, zatvorili su bokove, a precizan i tečan fudbal po blatu i oranici bio je nemoguća misija.

 

 

Iako su Duljajevi izabranici poveli preko Saldanja u Nišu, vrlo brzo usledio je potpuni preokret. I nemoć da se bilo šta promeni na terenu. Za Beograd su otišli praznih šaka, što je njihov najveći konkurent Zvezda to iskoristila i bodovno se poravnala, a potom i stekla prednost od "plus dva" nakon poslednjeg kiksa komšija.

Malo ko je verovao i očekivao da će Kragujevčani sinoć kući odneti bod, a vrlo lako su mogli i sva tri. Imali su vođstvo od 2:0 i 3:2, međutim, crno-beli su se vraćali i uspevali to da stignu.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, nisu imali snage i da potpuno preokrenu, zbog čega će u sredu, na svom terenu, probati da protiv večitog rivala isprave sve greške i eventualnom pobedom na zimsku pauzu odu kao jesenji prvaci. Pitanje je samo da li će na tom putu imati i podršku najvernijih navijača sa južne tribine ili će "grobari" nastaviti bojkot.

- Ne treba praviti dramu oko svega, zato što smo postigli i mnogo više nego što su svi očekivali, s obzirom na okolnosti koje su prisutne u srpskom fudbalu. Mi idemo dalje, da se borimo pošteno, onako kako znamo i umemo. Za svaku utakmicu spremamo se maksimalno i svaka nam je teška, tako će biti i protiv Crvene zvezde. Šta je lako kada je Partizan u pitanju? Dajte mi jednu olakšavajući okolnost? Koji je uslov da neko bude šampion, da mi postignemo ono što mnogi misle da možemo? Odgovora nema. Moja odgovornost je velika, a protiv igrača i ekipe nikada ništa neću da kažem. Neka trpim ja, ali momci sigurno neće, jer su uradili sve ono što mnogi na početku sezoni nisu ni verovali da mogu. Vraćali su se iz mrtvih, obradovali navijače, naterali ih da se vrate na tribine... U prošlosti su u ovo vreme neke već proglašavali za šampiona, ali sada je to malo problem - poručio je Igor Duljaj nakon remija sa Radničkim.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31