• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.04.2024

21:53

Partizan na krilima stranaca slomio Novopazarce (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan na krilima stranaca slomio Novopazarce (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Izabranici Igora Duljaja savladali su plavo-bele sa 2:0 (1:0) u 29. kolu Superlige.

Fudbaleri Partizana nastavili su šampionsku trku za Crvenom zvezdom i ostali na četiri boda zaostatka za liderom, pošto su u derbiju ove runde uspeli večeras na svom stadionu da sruše Novi Pazara, golima Ksandera Severine u 35. i Denila Kastilja u 56. minutu.

Ovaj meč bio je specifičan po tome što je u sastavu gostiju bilo nekoliko momaka koji su ostavili značajan trag u crno-belom dresu. Pre svega, bio je ovo povratak Adema Ljajića u Humsku posle 15 godina, a uz njega su na terenu bili još i napadač Marko Šćepović i ofanzivni vezista Sejduba Suma.

S druge strane, šef struke domaćih je odlučio da na klupi za rezerve ostavi rovitog Bibarsa Natha, kao i Alda Kalulua i Leonarda Ovusua. Umesto njih su šansu od starta dobili pomenuti Severina i Kastiljo, kao i Frenk Kanute, kojem je ovo i prvi prolećni nastup nakon oporavka od povrede kolena. I ovu utakmicu propustio je najbolji strelac tima i Superlige, Mateus Saldanja, koji bi od sutra trebao konačno da počne da trenira sa ekipom.

Od prvog minuta je "parni valjak" krenuo silovito, svestan da nema prava više da se kocka i da je pobeda jedina opcija. Već u trećem minutu je Nikola Antić šutirao dobro sa distance, ali ga je Fajed izblokirao, a isto je prošao i Zahid, nekoliko trenutaka kasnije, kada je lepo ušao u šesnaesterac iskosa s desne strane.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj sa strelcima Kastiljom i Severinom

Novopazarci su prvi put ozbiljno zapretili u 12. minutu, kada je Suma, kroz "šumu nogu", majstorski gurnuo loptu na levu stranu Šćepoviću, ali je on sa desetak metara loše šutirao, pa je golman Jovanović sigurno intervenisao. 

Novu dobru priliku crno-beli su propustili sredinom prvog dela. Odigrali su odličnu akciju po levoj strani, Baždar je vratio lepu povratnu Zahidu, želeo je iskusni Norvežanin sa 17-18 metara da plasira loptu, ali je ona otišla pored stative.

Zaledili su se domaći navijači 120 sekundi kasnije, pošto su Suma i Ljajić kombinovali po levoj strani, a nekadašnji srpski reprezentativac došao u odličnu poziciju za šut. Ipak, nije zahvatio loptu kako treba, pa je ona otišla iznad prečke.

Mnogi na stadionu bili su nezadovoljni izdanjem Goha i Severine, koji nikako nisu uspevali da se "sastave" s loptom. Ipak, u 35. minutu je upravo Holanđanin probio bedem gostiju, Zahid je prošao po levoj strani, usledio je karambol u kaznenom prostoru, Kanute se najbolje snašao i odigrao povratnu, a mlado krilo je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio donji desni ugao i savladao Nikolu Mirkovića.

 

 

Moglo je sve da se zakomplikuje za domaćina već u narednoj akciji, kada je Kanute faulirao Ljajića, a glavni arbitar Lazar Lukić odmah pokazao na belu tačku. Ipak, pomoćni sudija je prethodno podigao zastavicu i signalizirao ofsajd poziciju, pa od penala nije bilo ništa.

Junak u pobedi nad Voždovcem u minulom kolu, Aranđel Stojković, pred odlazak na odmor je ponovo oprobao svoj udarac, raspalio je sa oko 22-23 metra, ali je ovog puta lopta prohujala iznad prečke.

 

 

Nastavak je doneo neverovatan promašaj Severine, nešto što se retko viđa u profesionalnom rangu fudbala. Partizan je odigrao lepu akciju po levoj strani, Zahid je izbio sam na čuvara mreže gostiju, ali je bio nesebičan i dodao Holanđaninu, koji se, umesto da iz prve šutira na prazan gol, nameštao na levu nogu, što je Mirković iskoristio da se vrati i skrene loptu u korner.

 

 

Ipak, ono što nije uspeo bivši đak Den Haga, uradio je Kastiljo u 56. minutu i to na prelep način. Prethodno je Zahid probao da proigra Baždara, lopta se odbila do mladog Ekvadorca, a on šutirao iskosa s desne strane i poslao "kiflu" pod samu prečku.

 

 

Mogli su crno-beli i do 3:0, opet je zatresao Severina mrežu, ali je taj pogodak, nakon konsultacije sa VAR-om, poništen zbog prekršaja Markovića. I tek tada su se Novopazarci malo oslobodili i počeli da igraju hrabrije. Tako je čak Karaklajić u 68. minutu na čudan način pogodio prečku, dok je Srećković iz slobodnog udarca sa 18 metara šutirao preko gola.

U samom finišu su i treneri, Igor Duljaj s jedne i Slavko Matić s druge strane, napravili nekoliko izmena, a Ljajić, Šćepović i Suma dobili su aplauze od domaćih navijača sa "zapada" i "istoka".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija