• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.04.2024

19:07

KRAJ: Partizan savladao Pazarce (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan savladao Pazarce (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana u Humskoj su savladali Novi Pazar sa 2:0(1:0) u 29. kolu Superlige Srbije.

Tri važna boda ekipi Igora Duljaja doneli su Ksander Severina u 35. i Denil Kastiljo u 55. minutu. 

Biće ovo povratak Adema Ljajića u Humsku, gde je promšao Omladinsku školu, potpuno se afirmisao i najavio veliku karijeru. Sada je uzdanica Novog Pazara, kluba iz svog rodnog grada, a pored njega sigurno će se posebno osećati i napadač Marko Šćepović, kao i Sejduba Suma, koji je bio miljenik "grobara".

"Parni valjak" mora da juri pobedu, kako bi ostao u trci za Zvezdom, koja je danas slavila protiv Radnika u Surdulici sa 2:0.

PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0 (1:0)

Strelci: Severina 35, Kastiljo 55. minut

Beograd

Stadion: Partizana

Kapacitet: 30.000

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

Žuti kartoni: Baždar (Partizan) - Fajed (Novi Pazar), Floro (Novi Pazar)

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Kanute (od 66. Ovusu), Kastiljo - Goh (od 66. Kalulu), Zahid (od 79. Šćekić), Severina (od 82. Janković) - Baždar (od 66. Nikolić).

Trener: Igor Duljaj

NOVI PAZAR: Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro - Đo, Momčilović (od 62. Islamović), Adešina (od 62. Srećković), Ljajić (od 62. Karaklajić) - Suma (od 72. Petković), Šćepović (od 62. Opara).

Trener: Slavko Matić

 

UŽIVO
DRUGO POLUVREME

93. minut Utakmica je završena u Humskoj.

90. minut Igraće se još tri minuta. 

88. minut Mogao je Pazar da možda i smanji prednost u završnici meča. U prilici je bio Para, ali je sebično reagovao i umesto da je proigrao saigrača, on je odlučio da šutira, ali je lopta  završila u gol autu.

82. minut Još jedna promena u crno-belima. Izašao je strelac prvog gola Ksander Severina, a u poslednjih desetak minuta šansu je dobio mladi Aleksa Janković.

79. minut Promene i u Partizanu. Izlazi Zahid, šansu je dobio Šćekić. Jasno je da trener Duljaj želi da pojača defanzivu u završnici meča.

Foto: Starsportphoto

 

72. minut Trener Matić je iz igre izveo i Sejduba Sumu. Umesto njega ušao je Mihajlo Petković. "Grobari" su aplauzima ispratili nekadašnje najskuplje pojačanje Partizana. 

67. minut PREČKA Novog Pazara! Rezervista gostiju Karaklajić se prilikom šuta oklizno i udario u loptu, koja je potom preletela golmana Jovanovića i udarila u prečku. Dosta sreće za Partizan.

66. minut Trener Igor Duljaj napravio je trostruku izmenu. Kanute, Baždar i Goh su napustili teren, a zameniće ih Ovusu, Nikolić i Kalulu. 

64. minut Poništen gol Partizana. Severina je ponovo zatresao mrežu Pazaraca, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu zbog ofsajda.

62. minut Trener Pazaraca Slavko Matić posle dva gola u mreži odlučio je da napravi nekoliko izmena. Ljajić i Šćepović, Adešina i Momčilović izlaze, dok su u igru ušli Srećković, Opara, Islamović i Karaklajić. Ljajić i Šćepović, bivši igrači Partizana ispraćeni su aplauzima.

55. minut GOLLL! Kakva golčina Partizana i to u režiji Denila Kastilja! Mladi Ekvadorac je sa nekih 15 metara šutirao iz prve, lopta je tom prilikom zakačila prečku i završila u samom uglu gola Mirkovića. 

49. minut Severina promašio nemoguće! Zahid je ukrao loptu pred golom Pazaraca, potom je nesebično dodao do Holanđanina, koji je samo trebalo da je prosledi u praznu mrežu sa nekih sedam metara, ali je on pogodio golmana Mirkovića.

46. minut Počelo je drugo poluvreme, bez izmena u sastavima. 

Foto: Starsportphoto

 
PRVO POLUVREME

45+2. minut Kraj prvog poluvremena.

45. minut Dva minuta sudijske nadoknade u Humskoj. 

42. minut Partizan propušta novu šansu da duplira prednost. Još jednom je pokušao Zahid, ali je njegov šut opet izblokiran. 

37. minut Propustili su crno-beli šansu da dupliraju prednost! Šutirao je Aranđel Stojković sa nekih 20 metara, lopta je išla pod prečku, ali je golman Mirković dobro reagovao. 

35. minut GOL! Vodi Partizan 1:0, strelac je Ksander Severina! Zahid je započeo akciju, potom je proigrao Goha po levoj strani, koji mu je vratio povratnu loptu. Delovao je da Zahid neće uspeti da se izvuče, ali je u pravom trenutku vratio do Severine, a  Holanđanin sa 15 metara šutirao po zemlji i zatresao donji levi ugao. 

30. minut Ksander Severina je posle jednog duela ostao da leži na travi. Požalio se Holanđanin na bol u kolenu, ali je ipak nastavio utakmicu.

28. minut Nešto mirniji period igre u Humskoj, posle dinamičnih prvih 20 minuta igre. 

21. minut Igra se veoma otvoreno na obe strane. Nova prilika za Pazar, pokušao je Ljajić, ali je lopta završila visoko preko gola. 

20. minut Pokušao je Zahid sa distance iznenadi golmana Mirkovića, ali je njegov šut sa 20 metara završio pored gola.

17. minut Partizan je imao kontru, vukao je Severina skoro do kaznenog prostora, potom je pokušao da proigra Goha, ali je do lopte stigao jedan od defanzivaca gostiju, pa je proopala nova šansa za pogodak.

Foto: Starsportphoto

 

12. minut Zapretio je Pazar i to preko bivših Partizanovih igrača. Sejduba Suma je proigrao Marka Šćepovića, koji je utrčao u kazneni prostor i šutirao sa nekih desetak metara po zemlji, ali direktno u golmana Jovanovića.

6. minut Pokušao je sada i Gajas Zahid, ali je i njegov šut u poslednjem trenutku izblokiran, pa je lopta završila u korneru. Ipak, nije Partizan uspeo da zapreti iz ugla.

3. minut Prva šansa za crno-bele. Centrirao je Severina sa desne strane, lopta je stigla do Antića, koji je oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, ali je njgov pokušaj izblokirao jedan defanzivac Pazaraca.

1. minut Utakmica je počela u Humskoj. 

PRE MEČA

19.56 U prvom delu sezone Partizan je Novom Pazaru slavio minimalnim rezultatom 1:0.

19.47 Ekipa Igora Duljaja je, kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva, druga na tabeli sa 67 bodova, sedam manje od vodeće Crvene zvezde, koja je trijumfom nad Radnikom (2:0) osigurala prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena u večitom derbiju.

19.40 Pazarci u Humsku stižu posle serije od tri vezana poraza, a poslednji u nizu bio je od TSC-a sa 4:3, a nije im pomogao ni het-trik Ljajića

19.26 Ovaj duel biće ujedno i debi na klupi novog-starog kormilara Novopazaraca, Slavka Matića.

- Stres je uvek kada se promeni trener, a očekuje nas veliki broj utakmica za kratko vreme. Nadam se da će sve biti kao za vreme mog prvog mandata, iako je kvalitet između tadašnje i ove generacije ogroman. Trebalo bi odabrati najbolje za Partizan. Ujedno, spremamo se i za Kup Srbije, koji je mnogo važan za nas - poručio je Matić pre dolaska u Beograd.

Foto: Starsportphoto

Slavko Matić

19.19 Šef stručnog štaba domaćeg tima je kao najveću opasnost označio dete Partizana - Adema Ljajića.

- Adem je igrač poteza, svi znamo njegovu karijeru. Na prošloj utakmici je postigao tri gola. Ne zna se da li je bolji momak ili igrač. Fantastična osoba sa fantastičnim fudbalskim kvalitetima. Imaće motiv da ponovo igra na stadionu u Humskoj. Ne samo on, nego i drugi koji su bili ovde: Suma, Bojat, Petković, Momčilović... Očekujem dobar fudbal, otvorenu igru. Zato još jednom pozivam navijače da dođu u što većem broju, potrebni su nam - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

19.10 Trener crno-belih, Igor Duljaj, morao je da napravi određene promene u timu. Nema povređenih Mateusa Saldanje i Bibarsa Natha, kao ni Leonarda Ovusua, a prvi put ovog proleća u startnih 11 je Frenk Kanute.

19.00 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između Partizana i Novog Pazara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija