• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

14.04.2024

18:21

KRAJ! Čukarički savladao Partizan (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ! Čukarički savladao Partizan (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Klub iz Humske izgubio je na Banovom brdu sa 3:2 (1:0) u 30. kolu Superlige.

Fudbaleri Partizana ni posle tri godine nisu uspeli da savladaju Čukarički u gostima, pa im je lider Crvena zvezda sada pobegla na sedam bodova prednosti.

Strelci za domaći tim bili su Vinisijus u 28, Ivanović u 51. i Nikčević u 94. minutu, dok su za "parni valjak" pogađali Ksander Severina u 90. i Samed Baždar u 92. minutu.

 

ČUKARIČKI - PARTIZAN 3:2 (1:0)

Beograd

Stadion na Banovom brdu

Gledalaca: oko 3.000

Strelci: Vinisijus (28), Ivanović (51), Nikčević (90+4) - Severina (90), Baždar (90+2)

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

Žuti karton: Ivanović, Docić, Nikčević (Čukarički), Duljaj, Antić (Partizan)

ČUKARIČKI: Samurović - Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić - Docić (od 80. Kovač), Sisoko - Miladinović, Adžić (od 72. Nikčević), Ivanović - Vinisijus (od 80. Ndijaje).

Trener: Goran Stanić

PARTIZAN: Jovanović (od 39. Krunić) - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Kanute (od 57. Ovusu), Kastiljo (od 46. Nikolić) - Kalulu (od 57. Severina), Zahid, Goh (od 63. Natho) - Baždar.

Trener: Igor Duljaj

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - Kraj meča na Banovom brdu.

90+4 minut - GOOOL! Sada je 3:2 za Čukarički, strelac je Nikčević. Ovo je neverovatno, tri pogotka viđena su za samo četiri minuta. Ivanović je povukao napad po levoj strani, centrirao na drugu stativu, a tamo je rezervista "brđana" bio usamljen i pogodio glavom. Loša reakcija odbrane crno-belih, ali i golmana Krunića.

90+2. minut - GOOOL! Nerešeno je, Samed Baždar je strelac. Ludnica na Banovom brdu. Dugu loptu poslao je Marković, Nikolić prosledio glavom na levu stranu, a mladi napadač se dobro snašao i savladao Samurovića.

Foto: Starsportphoto

 

90. minut - GOOOL! Severina smanjuje na 2:1. Prelep gol dao je Holanđanin. Dugo je ta lopta padala, sačekao je na oko 18 metara, tukao iz prve i pogodio sam ugao.

88. minut - Ušao je Ndijaje u šesnaesterac crno-belih po desnoj strani, gađao bliži ugao, ali je Krunić to skrenuo u korner. Na kraju su se gosti odbranili.

87. minut - Evo i prilike za Čukarički. Kovač je probao, ali je bio neprecizan iz solidne pozicije.

82. minut - Prekršaj nad Severinom na oko 25 metara od gola "brđana". Probao je Natho, ali slabo je to bilo i neprecizno.

77. minut - Još jedna dobra akcija Partizana, došao je Zahid u dobru poziciju da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio Stevanovića u glavu. Ponovo prekid zbog ukazivanja lekarske pomoći.

75. minut - Šta je odbranio Samurović. Baždar je centrirao s desne strane, Nikolić je loptu glavom prosledio do Stojkovića, on utrčao iz drugog plana i gađao glavom u sam ugao, ali je čuvar mreže "brđana" fenomenalno reagovao i izbio loptu u korner.

Foto: ATA Images

 

74. minut - Užasno je Natho izveo prekid, lopta ide pravo u ruke golmana Čuke.

72. minut - Severina je s desne strane poslao centaršut na drugu stativu, tražio je Nikolića, ali je Samurović bio brži.

69. minut - Novi prekid na Banovom brdu. Sudar glavama, Bojan Kovačević je ostao da leži na travi i ukazuje mu se lekarska pomoć.

68. minut - Šta je sada promašio Nemanja Nikolić. Idealnu priliku sa šest-sedam metara, ali je potom sudija Ilić pokazao da je bio faul u napadu.

67. minut - Jovanović zaustavlja Severinu, izbija loptu u korner. Izveo ga je Natho, ali loše, Vinisijus je izbio loptu.

65. minut - Marković je morao da reaguje kod prodora Ivanovića, izbio je loptu u korner. Nakon centaršuta Docića iz ugla intervenisao je Krunić, na odbijenu loptu naleteo je Stanković, ali je promašio sve.

Foto: Starsportphoto

 

63. minut - Poslednju izmenu izvršio je Igor Duljaj, umesto Jung Džun-Goha na terenu je Bibars Natho.

60. minut - Domaćin se nakon vođstva od 2:0 totalno preorijentisao na defanzivu. Crno-beli kombinuju, imaju više loptu u posedu, ali ne uspevaju ni da uđu u izglednu priliku.

53. minut - Probao je Nikolić, ali bez opasnosti po Samurovića.

51. minut - GOOOL! Vodi Čukarički sa 2:0. Pogrešio je Kanute na sredini terena, a Vinisijus je krenuo u kontru. Adžićev pas je Zahid probao da preseče, ali se lopta odbila do Đorđa Ivanovića, koji je sa pet metara nadmudrio Krunića, ali nije slavio pogodak protiv bivšeg kluba. 

 

 

46. minut - Počeo je drugi deo meča na Banovom brdu. Umesto veziste Denila Kastilja na terenu je ofanzivac Nemanja Nikolić.

PRVO POLUVREME

45+7. minut - Kakva šansa za Partizan, najbolja u prvom poluvremenu. Zahid je odlično centrirao s leve strane, Kovačević je bio najbolji u skoku, ali je zatresao prečku.

 

 

45+5. minut - Odlično je Baždar centrirao s leve strane, ali lopta nije stigla do Kastilja. Onda novi prodor mladog Novopazarca i prekršaj Ivanovića za žuti karton.

45+2. minut - Bez opasnosti po gol crno-belih nakon kornera Čukaričkog.

Foto: Starsportphoto

 

45+1. minut - Igraće se sedam minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

45. minut - Adžić je očigledno motivisan protiv Partizana, s obzirom da je dete Crvene zvezde. Pokušao je sada sa distance, ali je lopta otišla daleko iznad prečke.

40. minut - Zicer je promašio Luka Adžić. Pogrešio je Kastiljo, ponovo je Ivanović probio po desnoj strani, poslao idealnu loptu, ali je vezista "brđana" loše reagovao.

39. minut - Novi šok za "parni valjak". Golman Jovanović definitivno ne može da nastavi meč zbog povrede, umesto njega na terenu je Miloš Krunić.

38. minut - Solidan napad Partizana, opet je Kastiljo pokušao sa distance, ali je pogodio Docića i bukvalno ga patosirao.

Foto: Starsportphoto

 

 

31. minut - Novi prekid, ovog puta je mladi Kastiljo dobio nezgodan udarac u vrat, ali nastaviće meč. Trener crno-belih, Igor Duljaj, dobio je žuti karton zbog protesta.

 

 

28. minut - GOOOL! Vodi Čukarički. Loše je reagovala odbrana Partizana, dozvolila je prvo Ivanoviću da prođe po desnoj strani i uputi centaršut, a onda i da Vinisijus ostane usamljen na petercu. Lepo se okrenuo Brazilac i poslao loptu u mrežu.

Foto: Starsportphoto

 

27. minut - Solidan pas u prostor kroz sredinu dobio je Vinisijus, ali je golman Jovanović ponovo bio brži. Čukarički za sada konkretniji.

24. minut - Kontranapad Partizana prekinut je faulom Docića nad Gohom, zbog čega kapiten domaćih dobija žuti karton.

22. minut - Probao je sada Ivanović sa 15-ak metara, ali je i ovo bio ofsajd.

20. minut - Lukav pokušaj Adžića sa distance, odskočila je ta lopta, ali je Jovanović bio siguran.

19. minut - Dve odlične intervencije Antića u odbrani. Sprečio je opasan napad domaćih.

Foto: Starsportphoto

 

14. minut - Miladinović je dobro centrirao s desne strane, Stojković je intervenisao ispred Adžića i izbio loptu u korner. Opet prekid, golman Jovanović očigledno ima problema sa levim kolenom nakon onog starta Ivanovića.

11. minut - Dva dobra napada imao je domaći tim, ali su oba završena ofsajdom.

8. minut - Šta je sada uradio Zahid u šesnaestercu Čukaričkog. Prevario je nekoliko čuvara, pa onda šutirao sa 13-14 metara, ali je Samurović sjajno reagovao.

5. minut - Prvi korner za Partizan nakon pokušaja centarušta Antića, ali bez opasnosti. Potom je Goh iznudio novi udarac iz ugla, lopta je stigla do Kastilja, ali je njegov šut sa 20-ak metara bio neprecizan.

Foto: Starsportphoto

 

4. minut - Jovanoviću je ukazana lekarska pomoć, ostaje u igri, a meč je nastavljen.

1. minut - Odmah uzbuđenje ispred kaznenog prostora crno-belih. Loptu u prostor dobio je Ivanović, prvi je do nje stigao golman Jovanović, izbio je, ali je u tom sudaru dobio i jak udarac u nogu, nakon čega je ostao da leži na travi. Pritom, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd.

Foto: Starsportphoto

 

1. minut - Utakmica na Banovom brdu je počela.

PRE MEČA

19.11 Gledajući po kladionicama, "parni valjak" je blagi favorit na Banovom brdu. Kvota da će gosti slaviti iznosi 2,35, na nerešen rezultat je 3,40, a na trijumf Čuke 3,00.

19.01 Kormilar "brđana", Goran Stanić, ne krije da izuzetno poštuje Partizan i kolegu Duljaja, ali podvlači da i njegov tim ima ambicije.

- Oni imaju izuzetan, pre svega, kompaktan tim. Svi su podjednako kvaliteteni, nema mnogo onih koji odstupaju. Odličan su miks starijih i mladih, domaćih i stranih igrača, a to je njihova velika prednost u odnosu na ostale ekipe. Bez ikakvog laskanja, treba odati sve počasti Duljaju. Pogotovo, ako uzmemo u obzir da situacija nije laka. Trener je taj u Partizanu koji drži sve pod kontrolom i imam veliki respekt prema svemu što radi. Mi polako ulazimo u nešto svoje, prepoznatljivo. Neću odstupati od toga ni ovog puta, trudićemo se da radimo te stvari na terenu koliko god budemo mogli - poručio je Stanić.

Foto: Starsportphoto

Goran Stanić

18.47 Trener crno-belih, Igor Duljaj, zna odakle njegovom timu preti najveća opasnost.

- Nemam prijatna iskustva protiv Čukaričkog na njihovom terenu. Prošle godine smo, posle nemilih scena, izgubili tri boda. Probaćemo to sada da promenimo. Termin je odličan, tako da očekujem veliki broj naših navijača, a cilj je jasan. Oni su u poslednjih nekoliko godina rasli kao klub i tim. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja zna da igra fudbal. Imaju spoj mladih i iskusnih igrača, tako da neće biti lako. Izuzetno su opasni iz prekida, imaju odlične skakače i moramo na to posebno da obratimo pažnju - naglasio je Duljaj.

Foto: ATA Images

Igor Duljaj

18.40 Najbolji strelac Partizana i Superlige, Mateus Saldanja (24), ipak nije u opciji za ovaj duel. Oporavio se sjajni napadač od povrede zadnje lože, vratio se u pun trenažni proces i počeo prošle nedelje da trenira sa ekipom, ali stručni štab očigledno nije želeo ništa da rizikuje. Brazilac bi na teren mogao protiv Crvene zvezde narednog vikenda, kada će na "Marakani" biti odigran 173. večiti derbi.

 

 

18.33 Svašta se dešavalo prošle sezone na Banovom brdu u okršaju ova dva tima. Prvi meč je trebao da bude odigran 20. aprila, ali je prekinut u 20. minutu, pri rezultatu 1:0 za "brđane", zbog tuče na tribinama "grobara" i policije. Tri dana kasnije, istim rezultatom slavila je Čuka, ali je posle meča privatno obezbeđenje ušlo u sukob sa pojedinim igračima crno-belih.

18.27 Domaći tim biće oslabljen neigranjem iskusnog napadača Milana Pavkova (30), koji nije ni u protokolu. Bivši golgeter Crvene zvezde zbog zdravstvenih problema mora da propusti ovaj meč.

18.18 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između Čukaričkog i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija