• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.04.2024

21:19

Partizan se raspao na Brdu pred večiti derbi! Čukarički razmontirao crno-bele i pokvario šampionsku trku! (VIDEO)

ATA Images

Partizan

Partizan se raspao na Brdu pred večiti derbi! Čukarički razmontirao crno-bele i pokvario šampionsku trku! (VIDEO)

Podeli vest

Izabranici Igora Duljaja na megdan Crvenoj zvezdi idu sa sedam bodova minusa, bez trenera i nakon jalovog izdanja protiv "brđana".

Treću godinu zaradom Partizan je zavesu na regularni deo sezone u Superligi Srbije spuštao na Banovom brdu i treću godinu zaredom Čukarički je koban po šampionske ambicije crno-belih. 

Nadali su se u Humskoj da bi naredne nedelje na "Marakani" pobedom mogli da zakuvaju trku za titulu. Umesto toga - na megdan Crvenoj zvezdi odlaze sa sedam bodova minusa, bez trenera i nakon katastrofalnog izdanja u duelu sa Čukaričkim - 2:3 (0:1).

Imali su navijači priliku da gledaju spektakularnu završnicu u derbiju kola. Partizan je golovima Ksandera Severine u 90. i Sameda Baždara u 92. minutu poravnao rezultat. Delovalo je da crno-beli mogu do boda, možda i preokreta, ali je samo tridesetak sekundi kasnije loptu u mrežu gostiju glavom sproveo Bojica Nikčević za konačnih 3:2. 

Početak duela najavio je da se Partizan neće lepo provesti na Banovom brdu budući da je nakon sudara sa Đorđem Ivanovićem, golman crno-belih - Aleksandar Jovanović, završio na travi. Stegao je zube iskusni čuvar mreže i rešio da ostane među stativama, ali su se muke za četu Igora Duljaja nastavile. 

Istina, Partizan je prvi zapretio na isteku devetog minuta kada je Gajas Zahid sa ivice kaznenog prostora umalo matirao Samurovića, ali je golman Čukaričkog bio na visini zadatka i zaustavio njegov udarac. Bila je to opomena za "brđane" koji su zaigrali daleko angažovanije u nastavku prvog dela igre, a nakon samo pet minuta preko Miladinovića umalo i poveli. 

Foto: Starsportphoto

 

Ono što Miladinović nije uspeo u 15, jeste Vinisijus Melo u 28. Brazilac je krunisao sjajnu timsku akciju svog tima i doneo prednost Čukaričkom preciznim udarcem sa desetak metara. Ključan deo posla odradio je raspoloženi Đorđe Ivanović koji je uposlio Docića, a kapiten "brđana" maestralno je proigrao svog napadača za 1:0. 

Samo deset minuta kasnije - novi problem za Partizan. Igor Duljaj nije bio zadovoljan odlukom glavnog arbitra, trener crno-belih burno je reagovao uz aut-liniju zbog čega mu je Milan Ilić pokazao žuti karton. Bila je to četvrta javna opomena za Duljaja i on će zbog suspenzije propustiti 173. večiti derbi... 

 

 

Ni tu nije bio kraj Partizanovim mukama budući da je u finišu prvog poluvremena van igre morao Aleksandar Jovanović. Pokušao je golman crno-belih da pomogne svojim saigračima - nije mogao, a umesto njega u nastavku meča među stativama je stajao Miloš Krunić. Da stvar bude gora, pitanje je da li će Jovanović biti u konkurenciji za duel protiv Crvene zvezde naredne subote na "Marakani". 

Čukarički je u finišu prvog poluvremena mogao da duplira prednost preko Luke Adžića. Ipak, nekadašnji napadač Zvezde gađao je preko gola, a nekoliko ternutaka kasnije "brđane" je umalo stigla surova kazna. Bojan Kovačević bio je najviši u skoku nakon centaršuta Gajasa Zahita, gađao je štoper Partizana glavom i, na sreću Čukaričkog, pogodio prečku. 

Već na poluvremenu Igor Duljaj je morao da menja, na teren je umesto Kastilja postao Nemanju Nikolića kako bi pojurio preokret na Banovom brdu, ali su nade crno-belih kratko trajale. 

 

 

Veliku grešku na sredini terena napravio je Frenk Kanute, a nekoliko trenutaka kasnije lopta je bila iza leđa Miloša Krunića. Luka Adžić pokušao je u kontri da proigra Ivanovića, njegov pas je presekao Zahid, ali se lopta odbila tačno na nogu napadaču "brđana" koji je rutinski poslao loptu u mrežu Partizana za velikih 2:0. 

Odmah je Igor Duljaj posegnuo za novim izmenama kako bi razmrdao svoju ekipu, ali boljitka nije bilo. Punih 20 minuta u drugom poluvremenu crno-beli nisu uputili udarac ka golu Samurovića, dok je Čukarički sve više pretio iz kontri.

Foto: Starsportphoto

 

Uspeo je Partizan u finišu utakmice da zapreti Samuroviću u dva navrata. Prvo je Nikolić izašao sam pred golmana Čukaričkog, ali i da je dao gol on bi bio poništen zbog faula u napadu. Nekoliko minuta kasnije Aranđen Stojković stojković napravio je višak po desnoj strani, gađao dalji ugao, no, Samurović je još jednom bio na visini zadataka. 

Usledila je dramatična završnica u kojoj se Čukarički daleko bolje snašao i došao do velika tri boda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija