• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2022

11:56

VILANDER JE KRETEN! Novak je sad kao puška bez metka! Legendarni Hrvat BEZ DLAKE NA JEZIKU za Informer!

Tenis

VILANDER JE KRETEN! Novak je sad kao puška bez metka! Legendarni Hrvat BEZ DLAKE NA JEZIKU za Informer!

Podeli vest

Rafael Nadal je savladao Danila Medvedeva pošto se vratio u život nakon što je Rus imao dva seta prednosti (3:2)

Španac je ispisao istoriju tenisa, osvojio je  21. grend slem u karijeri i nadmašio Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Ali, legendarni Nikola Pilić kaže bez dlake na jeziku da trofej ima mrlju, nema težinu bez Novaka. Pilić je objasnio šta se desilo posle drugog seta.

-  Imao je snage Medvedev za dva seta, videli smo da je Nadal počeo da igra bolje u trećem, pa je on njega šetao levelo, desno... Što je meč odmicao to je Nadal bio bolji, podizao je nivo igre, Medvedev je bio umorniji, a Španac je dobio na samopouzdanju. Rus je izgubio jer je Nadal bio svežiji - kazao je za Informer.rs Nikola Pilić, koji nije iznenađen pobedom Nadala.

Novak je najbolji ba svetu

- Nisam iznenađen, mogu da mu čestitam. Ali težina titule nije istao ako nosilac broj 1 Novak Đoković nije na turniru. Svaka čast, borio se, osvojio je, pobedio igrače vanserijeske klase, ali ako Novak ne igra u Australiji, gde je žario i palio 10 godina, po meni, da budem subjektivan, titula je vredna, ali ne toliko kao da je Novak igrao na turniru - jasan je Pilić. 

Opet će u fokusu biti polemika ko je najveći svih vremena. Da li je to sada Nadal, ima 21. grend slem, što Novaku zameraju godinama.

- Konars i Mekinro misle da je Novak najbolji na svetu.

Vilander kaže da ....

- Ma Vilander je kreten! - ispalio je Pilić kao iz topa pa nastavio:

Foto: Informer DN

Nikola Pilić

- Već pet godina govori kako mu šef kaže. Ne znam ko mu je šef, ali uvek je na strani Federera i Nadala. Šta on ima da mi govori. Po meni je Novak najbolji ikada, tako misle i Konors i Mekinro... Ako pitate nekog Španca on će reći da je Nadal... Ko ne sme da kaže da je Đoković najbolji, taj nema svoj stav.

Foto: AP/Photo

Novak Đoković je najbolji ikada tvrdi Nikola Pilić

- Moram da se složim sa Mekinroom, dobro je rekao. Čovek koji je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i igrao finale Ju Es opena da nakon jednog turnira u 2022. godini izgubi prvo mesto, znači da ATP apsolutno nema pojma koja je razlika između Sinsinatija i Rolan Garosa.

To znači da je vreme za radikalne promene.

- Grend slem mora da ima 3.000 poena, a ne 2.000. Vreme je da se nešto menja. Kada igrate 14 dana imate mnogo više šansi da imate jedan loš dan. Osim toga na grend slemu igraju svi najbolji. Onaj ko ne zna tenis može da donese bilo kakvu odluku. Kada se politika ubaci u sport, onda neće biti dobro.

Kako se Novak oseća sada? Došao je zdrav u Australiju da juri 10. slem u Melburnu i 21. u karijeri, a radovao se Nadal.

- Katastrofa, eto kako je. Kao puška bez metka. Želeo je da igra, uživao je tamo, sve mu je odgovaralo, nije ni čudo što je devet puta osvoji. Nemam kuglu, ne znam šta će se događati.

Iskusni stručnjak kaže da se nije čuo sa prvom teniserom sveta, nije želeo da mu priseda na muku.

Foto: reuters

Dubai će biti prvi turnir Novaku u 2022. godini

- Nisam se čuo sa Novakom, znam da ima sada milion stvari u glavi. Poslao sam mu poruku. Nisam hteo, šta da mu kažem: "Žao mi je što nisi igrao na Australijan openu nakon hajke koju su napravili i hteli da te ponize". Premijer je hteo sebi da digne rejtring preko njegovog imena. Sramota kako su se ponašali, pokušavam da budem objektivan, ali da ga tretiraju kao kriminalca, a devet puta je osvojio Australijan open, to je sramotno. 

Sada sve zavisi od Novaka da li će se vakcinisati ili ne, jer mu u suprotnom neće dozvoliti da igra na grend slem turnirima koji su mu jedino bitni.

- Englezi i Amerikaci su isti i oni ga neće pustiti ako stanje bude ovako. Oni su uvek zajedno, bili u pravu ili ne. Francuzi stalno menjaju pravila...Ne zna se. Sada igra u Dubaiju, pa ćemo videti, Majami želi da Novak dođe. Haos je, teško je bilo šta reći. AKo bude ovako Novak će imati problema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"
Društvo

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"

Devojčica (17) iz Novog Sada juče je spasila ženu kojoj je pozlilo na ulici i koja je bila bez svesti nekoliko minuta. Majka tinejdžerke s ponosom je objavila čitavu situaciju u jednoj Fejsbuk grupi i navela da je devojčica učenica srednje medicinske škole u ovom gradu. Tvrdi i da je ona jedina od svih prisutnih prišla starijoj ženi kojoj je pomoć bila potrebna.

21.05.2024

10:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija