• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2022

07:00

NOVAK JE ZAPADU TRN U OKU! Nikola Pilić za Informer: Sramota! Prevaren je! KRAJ KARIJERE? Ako ne primi vakcinu...

Tenis

NOVAK JE ZAPADU TRN U OKU! Nikola Pilić za Informer: Sramota! Prevaren je! KRAJ KARIJERE? Ako ne primi vakcinu...

Podeli vest

Novak Đoković bi mogao da završi uskoro karijeru, nije malo onih koji se usude ovo da izgovore nakon što je Australija deportovala prvog tenisera sveta i zabranila mu da igra za rekordni 21. grend slem u karijeri

Proterali su Novaka Đokovića jer je, kako je ministar za imigracije Aleks Hok smatrao, stekao imidž čoveka koji je protiv vakcinacije, te je mogao da utiče na Australijance.

Novak mora da se vakciniše

Pitanje je da li će prvi teniser sveta, ako ne primi vakcinu protiv korone, moći da igra na najvećim turnirima: Rolan Garosu, Vimbldonu i Ju Es openu. Neki su već počeli da ga otpisuju. Kao da su jedva dočekali da oteraju u penziju čoveka koji već deceniju surovo dominira teniskim terenima i koji je oborio skoro sve rekorde. Legendarni Nikola Pilić ima šta da poruči svima koji žele Novaka da pošalju u penziju:

- To pričaju stručnjaci koji nikada nisu bili broj jedan na svetu. Nemaju tu želju, volju, ni moral, ne znaju šta će biti. Možda se dogodi to što pričaju, ali je ludo unapred nešto govoriti. Vračaju! Ti što pričaju unapred o kraju karijere nisu nikada ništa uradili. Neka puste Novaka nešto da kaže - kazao je za Informer.rs Nikola Pilić.

Ali, jasno je svima da je Novak na raskrsnici.

- Ovo je jedna specifična situacija za njega, jer ni Rim, ni Pariz, ni Ju Es open i  Vimbldon neće ga pustiti, ako ne primi vakcinu. Ne znam šta može da se dogodi za četiri, pet ili šest meseci,
ali kako stvari sada stoje moraće da promeni svoju taktiku, inače neće moći da igra na tim turnirima. Oni su najvažniji za njega, ovi drugi nisu bitni. Ne znam, stvari se menjaju, ali u ovom momentu situacija je komplikovana.

Foto: facebook

Novak Đoković i Nikola Pilić

Mnogi teniseru priznaju da ne bi mogli da se bore poput Novaka sa Vladom Australije. Prvi teniser sveta, kao i na terenu, nije odustao dok nije uradio sve što je bilo u njegovoj moći.

- Oni nisu Novak Đoković - kazao je iskusni stručnjak i dodao:

- On je pre svega prevaren. Ako turnir, direktor, federacija i doktori u Viktoriji daju zeleno svetlo i onda šapu na sve to stavi premijer i Kambera... on je bio prevaren i tretiran kao kriminalac, a devet puta je osvojio Australijan open. To je sramota! Neka ih bude sram ako imaju osećaj srama. Šta će biti u budućnosti teško je pričati, to niko ne zna sigurno, ali ako Novak bude igrao, ako se vakciniše, ima fizičku i psihičku snagu da bude kao što je bio.

Iskoristili su Đokovića da drugima pošalju poruku.

- Nije to prvi put. Znamo za Ju Es open i diskvalifikaciju zbog gluposti, kada je lopticom udario sudiju. Nadala ni Federera ne bi izbacili. Svako ko ima imalo znanja o tenisu to  zna. Ne daju Novaku ono što zaslužuje s obzirom na to da je preko 350 nedelja na prvom mestu na svetu.

Jasno je svima zašto.

- Zapadni svet žali što na njegovom mestu nije neko iz Amerike, Nemačke, Italije, Francuske ili Engleske... To ne mogu da prihvate! Zbog toga im je trn u oku, zbog toga ga tako tretiraju.

 

Foto: printscreen/Instagram

 

Nije malo nih koji smatraju da se tek sada neće vakcinisati, jer se vodi prava hajka na njega.
 
- Možda imaju pravo, ali to su spekulacije. Svi nešto pričaju, svi bi da budu pametni, ali je činjenica da su se u Australiji sramotno poneli. Mogli su pre turnira da kažu da ne dolazi, jer ne može da igra, i on ne bi išao tamo

Foto: reuters

 

Oduzeli su Australijanci mogućnost Novaku da  i ove sezone juri sva četiri grend slema.

- Žao mi je što je izgubio meč protiv Medvedeva u Njujorku, nije bio u šestoj brzini. Kada počne godinu on je favorit na svakom turniru, ali to ne znači da će svaki i osvojiti. Grend slem igrate 14 dana, samo jedan loš dan i odmah ste van turnira. Da su mu dali da igra u Melburnu, da je prošao prvu i drugu rundu, podigao bi formu, voleo je Australiju, terene, atmosferu... Da li bi osvojio, ne znam, ali bi otišao daleko, nema diskusije, ima čeličnu psihu. Da Novak nije to što jeste, ne bi bio najbolji - kaže Pilić i nastavlja:

Foto: reuters

 

- Kada je 2021. osvojio Vimbldon rekao sam da ima sve brojke na svojoj strani, da je bolji i od Nadala i Federera. Čekao sam, iako su me novinari pitali da li je najbolji 2019. i 2020. Rekao sam ne, prerano je, ali posle Vimbldona sam znao da je to to. Nisam  subjektivan, jer jesam kada je Novak u pitanju. Ali, sada brojke pokazuju da je najbolji! Da li to neko voli da čuje ili ne, to je druga stvar - zaključio je Nikola Pilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija