• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. T.

15.07.2023

07:00

Natalija otkrila za Informer: Muž je zbog mene napustio Bundesligu! (VIDEO)

Privatna arhiva

Tenis

Natalija otkrila za Informer: Muž je zbog mene napustio Bundesligu! (VIDEO)

Podeli vest

Srpska teniserka Natalija Stevanović (28), senzacija sa ovogodišnjeg VImbldona, otvorila je dušu u razgovoru za Informer.

Lepa Nišlijka je prvi put igrala u glavnom žrebu nekog grend slema. Tu se nije zaustavila već je kao 225. na WTA listi, pobedila 19. teniserku sveta i bivšu broj jedan Karolinu Pliškovu, a onda dogurala i do trećeg kola.

Tada ju je pobedila dvostruka šampionka Vimbldona i deveta na svetu Petra Kvitova, ali Natalija se sa osmehom i suprugom i trenerom Nikolom vratila u rodni Niš.

Harizmatična i uvek nasmejana Natalija podelila je svoje utiske posle uspeha karijere, koji joj donosi 143. poziciju na WTA listi od ponedeljka.

Javnost je sada upoznata i sa svime što je Nataliju zadesilo na putu ka uspehu - od operacije jetre, do kredita i pozajmljivanja novca kako bi nastavila karijeru, a naša teniserka ne krije ko je zaslužan što je sve prevazišla.


* Posle svega što ti se desilo, šta je bilo ključno da se vratiš i vineš u visine?


- Neki su rekli da puno pričam o svom mužu i treneru. Ali, jednostavno, ja mislim da bez njega ništa od ovoga ne bi moglo da se desi. U redu, tu su i porodica i prijatelji i sva ta energija, ali definitivno je Nikola najzaslužniji. On je bio vaterpolista, vrlo perspektivan, igrao je za mlade reprezentacije, juniorske... Kada sam ja imala operaciju on se iz Bundeslige vratio i rekao: "Dušo, želim da budemo zajedno, hajde da vidimo šta ćemo". Ja sam ga zamolila da krene na jedan turnir sa mnom, to je ispalo lepo i pozitivno. Ni sama ne znam kako sam ja uspela njega da ubedim. On sam kaže da je žar u očima koji sam imala bio neverovatan. Sve je krenulo iz ljubavi, naše ljubavi, ljubavi prema sportu. Želimo da inspirišemo druge ljude jer je ta veza, da li roditeljska, ljubavna ili između igrača i trenera, ključ svega.

 

 


* Kakvi su sada utisci, kada si došla kući?


- Fenomenalni, nestvarni. Ovde su bili moji prvi počeci, koraci, u tome uvek nešto posebno ima. Drago mi je što smo posle tolikog niza godina i dalje ovde, ja veća od reketa kako neki kažu, a poznavali me manju od reketa. Sada koračam, neki kažu visoko, ja smatram da koračam putem naših velikih i dobrih igrača. Vrlo sam uzbuđena šta će biti dalje.


* Kakav je osećaj za jednog tenisera kada igra na grend slemu?


- Nije mi prvi put, prvi put je u glavnom žrebu. Desetak puta sam igrala u kvalifikacijama iako se to manje prati. Svaki put je bilo sve lepše i drugačije na svoj način, više sam osećala pripadnost tamo. Vimbldon kao najveći od svih grend slemova, nekako najpriznatiji jer se ne igraju kvalifikacije tamo gde se igra glavni turnir. Britanci su to odvojili i samim tim kada se dođe do glavnog turnira ima veći značaj. Prvi meč kvalifikacija mi je bio najteži iako zvuči smešno jer sam igrala prvo kolo glavnog žreba. Kada smo došli do kompleksa i glavnog žreba bilo je: "Vau, ej tu smo, sada igramo tu". Fenomenalan osećaj.

* Šta je ono što presudi da se pobedi?


- Mislim da je doza adrenalina. Nekada volim da kažem: "Pa, jao, ja ni ne znam kako sam dobila taj meč". Kada to kažem znam da sam se prepustila maksimalno i pratila publiku i unutrašnji osećaj. Svaki put pre ulaska na teren kažem ostaću do prekosutra ako treba, samo taj meč da se dobije. Naravno, nije uvek tako, to je sport, ne može sve uzlaznom putanjom ići. Pred prvi meč glavnog žreba pozdravila sam travu i rekla: "Hajde da odradimo ovo, prvi put da uživamo maksimalno". Potrudila sam se da tako bude. Čak je publika bila na mojoj strani, uzvikivala moje ime, evo ja se ponovo ježim. Lep osećaj kada se sve doživi i oseti i isto tako kada se oseti da znamo da moramo da nastavimo dalje i da će, Bože zdravlja, još nešto lepše tek da dođe.


* Da li je ključ i u tvom osmehu?


- Ja smatram da smo mi gladijatori novog vremena. Baš sam imala jedan težak meč u Bogoti, u 23 časa sam ga završila. Sudija mi kaže: "Ti sutra igraš prvi meč". Pogledala sam ga i rekla: "Pa sad sam završila, kasno. Ti stvarno misliš da sam ja gladijator?" A on kaže: "Pa nažalost i sreću jeste gladijatori". Tako da smatram smo mi gladijatori i zabavljači i da ljudi koji dođu treba spektakl da vide. Gledam posle dobrog poena da nešto teatralno odradim, zato što ja tako osetim, ali da to ne utiče na sledeći poen. Nadam se da ču inspirisati publiku da navijaju za nas Srbe.

Foto: profimedia

Pobrala sve simpatije osmehom: Natalija Stevanović

 


* Kakvi su planovi za nastavak sezone?


- Sledi beton, za moj stil kažu da može da se prilagodi svuda, trudimo se. Bože zdravlja sledi i Ju-Es open i sve ide ka tome da lepo završimo godinu, da u sledećoj budemo još bolji.


* I za kraj, da li Novak pobeđuje?


- Novak će da pobedi, naravno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija