• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2023

08:18

Rešena misterija! Rafa zbog ovoga može da igra u Parizu

reuters

Tenis

Rešena misterija! Rafa zbog ovoga može da igra u Parizu

Podeli vest

Šoanski as Rafael Nadal će bez problema moći da igra na Olimpijskim igrama u Parizu narednog leta, a pravila neće biti promenjena samo zbog njega.

Tokom minulih dana svetski mediji su pisali da se vodi kampanja kako bi se promenila pravila, kako bi  Rafael Nadal, koji je ove godine zbog problema sa povredom igrao samo na Australijan openu, mogao da igra na Olimpijskim igrama.

Istina, Rafa ne ispunjava jedan od glavnih uslova za učešće na najvećoj sportskoj smotri, ali postoje izuzeci od tog pravila. Osnovni uslov da igra u Parizu jeste da teniser  u olimpijskom ciklusu od četiri godine mora dva puta da igra u Dejvis kupu, s tim što bar jednom to mora da bude u poslednje dve godine.

Rafa nije igrao za Španiju od 2019, pa ne ispunjava glavno pravilo. Ali, postoje četiri razloga zbog kojih igrači mogu da traže i dobiju izuzeće i igraju na Olimpijskim igrama. Prvo, ako je igrač sprečen povredom ili zbog bolesti. Nadal ove godine nije igrao od Australijan opena, ali je pre toga mogao da igra u Dejvis kupu, a nije, pa ne može da se pozove konkretno na ovo pravilo. Takođe, ako u periodu koji je prethodio Olimpijskim igrama teniser nije imao rejting koji bi mu omogućio učešće, ako za njega nije bilo mesta u reprezentaciji zbog bolje rangiranih tenisera, pa ga selektor nije zvao, i ako se igrač isticao u prošlosti u Dejvis kupu ili na Olimpijskim igrama. 

Foto: EPA

 

 


Nadal definitivno može da dobije izuzeće na osnovu poslednje pomenutog pravima. Da podsetimo, Rafa je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, bio je četvrti u Riju, potom 2012. u Londonu nije igrao, kao ni i Tokiju. Takođe, u Riju je u  dublu sa Marskom Lopezom osvojio bio šamnpion. Pored toga, on je petostruki pobednik Dejvis kupa (2004, 2008, 2009, 2011, 2019). 

Olimpijske igre u Parizu verovatno će biti i Nadalov oproštaj od profesionalnog tenisa. Pored toga što će igrati singl, Španac je izrazio i veliku želju da igra u dublu sa mladim sunarodnikom Karlosom Alkarasom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teniser

pre 7 meseci

Upravo to sam i predvideo negde u komentaru pre nekoliko dana, nema ni promil dileme da će anglosaksonski licemeri da pronađu klauzulu za izuzeće i omogućiti Nadalu da nastupi. U isto vreme isti ti borci za pravdu Đokoviću spočitavaju što je igrao u Valensiji, navodno ne zbog Srbije i rodoljublja već iz sebičnog interesa da bi sebi obezbedio nastup na OI u Parizu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija