• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

06:20

Nole i Rafa više ne komuniciraju!

profimedia

Novak Đoković

Nole i Rafa više ne komuniciraju!

Podeli vest

Rafael Nadal otkrio da razgovara samo sa Rodžerom Federerom, iako je pre tri godine Novak Đoković rekao da njih trojica imaju zajedničku Vocap grupu.

Srpski i španski teniser bili su veći deo profesionalne karijere u korektnim odnosima, iako nisu bili najbolji prijatelji, što i nije baš moguće kada su tako veliki rivali.

Delovalo je do nedavno da je i dalje sve u redu, međutim Rafa se pojavio u emisiji i isprozivao Noleta. Rekao je da bi naš as bio frustriran da nije najbolji po broju grend slemova i pokušao je da umanji njegov uspeh time što je više puta naglasio da je Srbin kroz karijeru imao manje problema sa povredama.

Kada je s tim završio, nije ga bilo sramota ni da prizna da nije čestitao Novaku osvajanje titule na Ju-Es openu, pa je između redova bilo jasno da više ni ne komuniciraju.

- Slao sam poruke Karlosu Alkarazu kada je pobedio, ali ostalima ne. Nemam tu mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram samo sa Rodžerom Federerom s vremena na vreme - rekao je Nadal.

Foto: Reuters

 

To ne bi bilo toliko čudno da do skoro nije delovalo da je sve u redu, a čak je i Novak  pre tri godine otkrio javnosti da je u Vocap grupi sa Federerom i Nadalom!

- Svi smo aktivni u njoj, a i nismo. Kada nismo aktivni, onda baš nismo, ali kada jesmo, onda smo sva trojica aktivni. Mi se vrlo dobro slažemo, jer postoji jako veliko međusobno poštovanje, i privatno i profesionalno. Dokle god je to slučaj, onda svako od toga može da ima neku dobit, a naročito sport kojim se bavimo - objasnio je Đoković.

Očigledno je da se nešto promenilo u prethodne tri turbulentne godine za Novaka. On je najpre razapet jer je organizovao "Adrija tur" na leto 2020. tokom epidemije koronavirusa. Potom je diskvalifikovan sa Ju-Es opena, jer je sudiju slučajno pogodio lopticom, a na mnoštvu turnira nije ni mogao da igra jer nije vakcinisan protiv kovida i deportovan je iz Australije. Sve to je prevazišao i prestigao Nadala po broju trofeja.

Foto: Reuters

 

Budući da nije dobio podršku kakvoj se verovatno nadao, Novakov odnos sa najvećim rivalima je zahladneo. On je iskreno rekao da nije moguće prijateljstvo sa Špancem, ali je naglasio da mu se divi.

- Nikada nismo bili prijatelji, to medu rivalima nije moguće, ali nikada nismo bili ni neprijatelji. Rafa i ja smo u početku čak dvaput izašli na večeru. Ali čak i s njim je prijateljstvo nemoguće. Oduvek sam ga poštovao i mnogo mu se divio. Zahvaljujući njemu postao sam to što jesam. To će nas zauvek ujedinjavati. Nadal je deo mog života, u poslednjih 15 godina više sam viđao njega nego svoju majku - zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija