• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2023

07:00

Novak je za Alkaraza trn u oku!

profimedia

Tenis

Novak je za Alkaraza trn u oku!

Podeli vest

Mora da bude pažljiv jer se sprema samo za jednog tenisera, poručio je Konors.

Delovalo je, nakon velike pobede Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona, da će mladi Španac po prvi put u karijeri sezonu završiti kao prvi na svetu. Ipak, poraz u Londonu samo je "raspalio" Novaka Đokovića koji je potom podigao pehar u Sinsinatiju i na Ju-Es openu čime se vratio na vrh ATP liste. 

Najavio je Đoković da će do kraja godine fokus biti nastup u Dejvis kup reprezentaciji Srbije. Bila je to šansa da Alkaraz tokom "kineske turneje" smanji zaostatak za najboljih teniserom svih vremena, ali se taj san vrlo brzo raspao. 

Španac je poražen u polufinalu Pekinga, tada je od njega bolji bio Janik Siner. Danas je ispao u osmini finala Šangaja pošto ga je savladao Grigor Dimitrov, a na sve to je Alkaraza upozoravao legendarni Džimi Konors. 

Foto: EPA

 

Slavni američki teniser smatra da je Alkaraz fokusiran jedino na Novaka Đokovića, te da mu to kvari koncentraciju tokom ostalih mečeva. Ispostavilo se da je Konors bio u pravu. 

- Alkaras je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaras pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva - rekao je Konors pred turnir u Šangaju. 

Nakon eliminacije u Šangaju Karlos Alkaraz umanjio je sebi šanse da se ponovo vrati na prvo mesto ATP liste. Đoković pred kraj sezone ima 500 bodova viška u odnosu na prvog pratioca i sada su mu vrata otvorena da 400 nedelja provede na čelu teniskog karavana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15