• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2023

08:53

Jadnije ne može! Očima ne mogu da gledaju Novaka, mole Boga da ne pobedi

profimedia

Tenis

Jadnije ne može! Očima ne mogu da gledaju Novaka, mole Boga da ne pobedi

Podeli vest

Novak Đoković će na Australijan openu juriti 11. grend slem u Melburnu, a deluje da je Australijancima dosadio Srbin, pa priželjkuju pobedu Danila Medvedeva 2024. godine.

Australijanci su pre nekoliko dana izostavili prvog tenisera sveta iz najave prvog grenad slema u sezonu, a sad su se bavili analizom Danila Medvedeva i zašto bi on mogao da osvoji  prvi Australijan open! Jasno je da Australijanci žele novog šampiona, šta je sramota, s obzirom na to da Novak Đoković nikada nije krio da obožava da igra u Melburnu i da mu je to omiljen turnir. 

"Nakon što je stigao do finala Ju-Es open Medvedev je završio 2023. godinu sa 66 pobeda, više od bilo kog drugog igrača na turu. Medvedev je već bio u dva finala Australijan opena, što pokazuje da mu se sviđaju uslovi. Dok ga je Novak Đoković nadigrao 2021. godine, došao je blizu 2022. kada je Rafael Nadal napravio neverovatan preokret - navodi se u tekstu.

Ističu da je na Rusa uticao poraz u Melburnu 2022. godine, ali da se oporavio. 

"Deluje da je preporođen. Pobedio je 19 mečeva zaredom, uzeo tri titule i došao na meč od "Sanšajn dabla" da bi kasnije uzeo prvu masters 1.000 titulu na šljaci u Rimu. Za tri meseca je pobedio na 34 od 37 mečeva i sa 11. mesta došao na drugo. Nakon što je došao u finale Australijan opena 2022. Medvedevu je trebalo 18 meseci da prođe četvrto kolo grend slema, ali je na Vimbldonu 2023. ponovo zaigrao dobro. Igrao je pet grend slem finala, dva polufinala, kao i jedno četvrtfinale.

 

Foto: profimedia

Novak Đoković

 

Medvedev je tokom 2023. godine pobedio sve rivale koji su među osam najboljih na svetu. 

- Pobedio je Novaka Đokovića u dva seta u Dubaiju, kada je Đoković počeo sezonu sa 15 pobeda zaredom. Pobedio je Karlosa Alkaraz u polufinalu Ju-Es opena kada je Alkaraz branio titulu i bio aktuelni šampion Vimbldona. Pobedio je i Stefanosa Cicipasa i Holega Runea...

 

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

Takođe, Rus je specijalista za tvrde podloge. Od 66 pobeda 2023. godine, 49 je dobio na tvrdim podlogama, a četiri od pet titula u minuloj sezoni osvojio je na betonu. Medvedev je rekao da je motivisaniji nego ikada, pa Australijanci smatraju da je to jedan od razloga koji bi mogao da napravi prevagu u korist Rusa u Melburnu.

- U ovom periodu života se nadam da mogu jako dugo da trajem. Imam ogromnu motivaciju da pronađem svoje granice. Hoću da budem profesionalniji, da se borim jače, da budem bolji na terenu. Mislim da sam pred kraj 2023. bio malo na sve strane jer sam bio mentalnoi umoran. Tako da ću da probam da budem bolji u tom aspektu u 2023 - rekao je Medvedev nedavno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija