• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

14:22

Nadal brutalno iskren! Nemam šanse za titulu!

profimedia

Tenis

Nadal brutalno iskren! Nemam šanse za titulu!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal imaće sledeće nedelje prvi takmičarski izazov u poslednjih godinu dana, koliko je proveo van terena zbog povrede. Proslavljeni as je juče odradio trening u Brizbejnu, a onda je poručio da nema nikakve šanse u ovom australijskom gradu.

Više od 11 meseci nije igrao slavni Španac zbog operacije kuka, a sada kada se vraća dao je svima do znanja da nema velika očekivanja.

– Nemam šanse za titulu. Nemoguće je u ovom trenutku razmišljati o osvajanju turnira. Ono što je moguće, to je da uživam u povatku. Zaista ne očekujem mnogo, godinu dana nisam bio na terenu - kaže Nadal.

Foto: profimedia

 

 

Brizbejn će poslužiti Rafi kako priprema za  Australijan open, koji je oscajao 2009. i 2022. godine.

Sećam se 2009. Bilo je nemoguće i zamisliti da ću pobediti – prisetio se finala protiv Rodžera Federera u kome je Švajcarac bio veliki favorit.  

Nadal sada ima 37 godina, a nedavno je rekao da će 2024. najverovatnije biti njegova poslednja godina. Ipak, očigledno je da više ne misli tako.

 

Foto: EPA Images

 

 

 

Ohrabrila me je fizička spremnost koju sam dostigao na treninzima. Mnogo je bolja nego što sam očekivao pre mesec dana. Nemam ciljeve na dugi rok, jer ne vidim sebe da ću igrati tako dugo. Zaista ne znam kako će se moja karijera odvijati i koliko ću biti u stanju da igram. Nikada nisam bio igrač koji želi da predviđa šta će se dogoditi.

Španski as je trenutno 672. na svetskoj listi, igra na osnovu zaštitnog rejtinga, a jasno je kao dan da bi mu svaki turnir dao vajld kard za učešće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija