• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

07:21

Kalkulacije! Ovo je srpskim teniserima potrebno za prvo mesto u grupi

AP PHOTO

Tenis

Kalkulacije! Ovo je srpskim teniserima potrebno za prvo mesto u grupi

Podeli vest

Srpski teniseri su pobedili Kinu (2:1) na startu Junajted kupa u Pertu, ali ih tek čaka važan posao.

Novak Đoković je poslednjeg dana u 2023. godini lako u dva seta savladao Žižen Žanga, pa je Olga Danilović izgubila meč od Kinven Ženg, ali je onda  miks dubl Novaka Đoković-Olga Danilović uspeo da dođe do ključnog boda za Srbiju.

Ostali su naši teniseri u trci za prvo mesto u grupi. Naredni meč Srbija će igrati sa Češkom u noći između ponedeljka i utorka. Naš rival je poražen u prvom kolu od Kine sa 3:0, a moramo da pobedimo Čehe ukoliko želimo prvo mesto u E grupu. 

Posao neće biti lak. Novak Đoković je bez sumnje  favorit protiv Jiržija Lehečke, ali Olgu Danilović čeka težak meč protiv finalistkinje Vimbldona Markete Vondroušove, pa bi i ovaj duel mogao da reši  miks dubl. 

 

Foto: AP PHOTO

 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Trećeg januara se igraju dueli za plasman na završni turnir u Sidneju. Pobednici grupa C (SAD, V. Britanija i Australija) i E, gde je Srbija, igraju međusobno, a pobednik grupe A (Poljska, Španija i Brazil) se sastaje sa najboljom drugoplasiranom ekipom.U Sidneju se istovremeno po istom principu nadmeću ekipe u grupama B (Grčka, Kanada i Čile), D (Francuska, Italija i Nemačka) i F (Hrvatska, Holandija i Norveška). Ovaj grad će biti domaćin i polufinala i finala. Gotovo sve ekipe su prijavile najjače sastave tako da će mnogo kvalitetnih mečeva.

Ukupan nagradni fond Junajted kupa je 10.000.000 dolara, a dele se i poeni za svetske liste. Maksimum je 500 bodova. Pobednici grupe idu u četvrtfinale, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija