• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2023

12:41

Đoković se nije ni oznojio! Ekspresno počistio Kineza na startu Junajted kupa! (VIDEO/FOTO)

EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Tenis

Đoković se nije ni oznojio! Ekspresno počistio Kineza na startu Junajted kupa! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković je u prvom meču na Junajted kupu ubedljivo savladao Kineza Žižen Žanga sa 6:3, 6:2, posle sat i 13 minuta igre

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - ŽIŽEN ŽANG 6:3, 6:2

 

UŽIVO

Drugi set

6:2 - Kraj! Pobeda Novaka Đokovića protiv Žižen Žanga na startu Junajted kupa sa 6:3, 6:2 posle sat i 13 minuta igre.

5:1 -  Novi lagan gem prvog tenisera sveta koji privodi meč kraju. Žang servira za ostanak u meču. I on sigurno želi da se agonija što pre završi, mada, ovo mu je bio sjajan čas tenisa, od najboljeg tenisera ikada.

4:1 - Uzima ipak gem Žang i smanjuje rezultat, ali će samo malo produžiti meč. Potrebno mu je čudo protiv raspoloženog prvog tenisera sveta. 

4:0 - Možda Kinez nije pravi "reper", ali Novak na terenu izgleda kao da nije bio na pauzi. Mnogi su očekivali da je zarđao, pošto dugo nije trenirao, tek su počele pripreme za Australijan open, ali naš as gazi od starta sezone. 

 

 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

3:0 - Žang nema rešenje za Đokovića, samo servis može da ga spasi. Novak je imao tri brejk lopte,  dve je nekako Kinez spasio,  bosrio se,  ali ne i treću, Srbin sad ima dupli brejk.

2:0 - Sa nulom Đoković potvrđuje brejk, a navijači na nogama skandiraju "Nole, Nole, Nole". Nemoćan je Kinez, za njega je meč završen posle prvog seta.

1:0 - Brejk! Au kakav početak drugog seta za našeg tenisera. Žang odmah ostaje bez servis gema, a Novak sad rutinski može da odigra do kraja i privede meč kraju.

Inače, Srbin je dobio 92 odsto setova koje je otvarao brejkom. 

 

 

Prvi set

6:3 - Novak bez problema stavlja tačku na prvi set, koji osvaja posle 33 minuta igre.U laganom ritmu bez mnogo muke dolazi do prednosti u meču. Žang se držao dok je funkcionisao servis, ali kad je stao, ostao je bez šanse, a onda je Đoković ekspresno završio posao.

5:3 - Brzinski gem Žanga, a sad prvi teniser sveta servira za osvajanje prvog seta. 

5:2 - Bez problema je Đoković potvrdio brejk, nekako je Žang uspeo da osvoji dva poena, ali to je bilo sve. Gem našeg tenisera deli od osvajanja prvog seta.

 

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

 

 



4:2 - Brejk! Novak nije iskoristio prvu šansu za brejk, ali istu grešku ne pravi dva puta. Sad sa nulom uzima servis rivalu. Strašan gem našeg tenisera. Žang je bio nemoćan, servis mu je zakazao, a rezervnu opciju nema, a ako prvi teniser sveta nastavi u istom ritmu brzo će ovaj meč biti završen. 

3:2 - Nole ima manji problem sa prvim servisom. Ali, nema problema. Dobija gem bez izgubljenog poena i opet vodi u prvom setu.

2:2 -  Igra Kinez agresivno, napadački, ima Đoković problem sa Žangovim servisom. Ali, imao je Novak brejk loptu u ovom gemu, šteta što je nije iskoristio, Žang se izvukao iz problema, pa mu je na kraju pripao gem.

 

 

 

Konsultuje se Novak sa Goranom Ivaniševićem i Viktorom Troickim da mu pomognu da pronađe rešenje za Žangov ritern. 

2:1 - Dobro Žang riternira na početku meča. Ali, nema odbrane od Novakovog forhenda, koji nakon tri odična prva servisa posle 30:15 za Kineza osvaja gem.

 

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

 

 

1:1 - Ni Žang se nije namučio na prvom servis gemu, osvaja ga sa nulom za prvo izjednačenje.

1:0 - Lak prvi gem za prvog tenisera sveta, samo jedan poen je izgubio na svoj servis, a videli smo i dva asa. Silovit početak našeg asa.

Meč je počeo, Novak prvi servira!

11.21 - Kladionice su uverene u laku pobedu prvog tenisera sveta. Kvota na pobedu Đokovića je 1.05, a na Žanga čak 11. 

 

 

 

11.18 -  Srbija igra u Peru zbog Novaka Đokovića. Mogao je da igra u Brizbejnu ili Adelejdu, ali se odlučio da predstavlja Srbiju. Reprezentacije su dobijale priliku na Junajted kupu na osnovu plasmana  najboljih igrača, a kao prvi reket planete u muškoj konkurenciji Đoković je  prijavio turnir.

 

11.16 - Ovacije navijača za srpske tenisere prilikom izaska na teren. Oris se srpska himna u Pertu!

 

 

 

11.00 - Nije jasno zašto Đoković i Žang ne izlaze na teren. Meč kasni 60 minuta.

 

 

 

 

 

10.58 - Prvi teniser sveta uživa u Australiji.

- Sjajno je biti opet u Australiji gde sam imao najveće uspehe u karijeri na grend slemovima. Predstavljati Srbiju je najveća čast i privilegija. Nadam se da ćemo početi godinu dobro kao tim i individualno. Drugačiji su uslovi ovde nego na drugim mestima gde treniram. Velika je kineska komuna ovde, kao i srpska, nadam se da ćemo proslaviti Novu godinu na najbolji način - rekao je Novak pred početak takmičenja. 

10.45 - Imaće naši teniseri veliku podršku navijača u Pertu, a priredili su im iznenađenje pred Novakov prvi  meč. Skandairali su "Nole, Nole", a orile su se i srpske pesme!

 

 

10.22 - Završen je meč, uskoro Novak izlazi na teren.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

10.15 - Kasni meč prvog tenisera sveta. Novak i Žang će na teren izaći posle dubl meča između Velike Britanije i SAD.

09.56 - Nije dobra vest, Novak se pred meč drži za desnu ruku, na kojoj je pre nekoliko dana tokom treninga nosio steznik.

 

Foto: printscreen

 

 

09.34 Novak je uoči takmičenja poručio da nema kalkulacija, u obzir dolazi samo pobeda.

- Postoji samo jedan procenat u mojoj glavi, uvek je to sto odsto. Ne pravim proračune kada uzađem na teren, bez obzira o nivou turnra ili kategoriji, posebno kada igram za svoju zemlju - rekao je Novak.

09.22 - Drugi meč na Junajted kupu, Srbija igra 2. januara protiv Češke, a taj susret je na programu od tri ujutru po vremenu u Srbiji. Novakov rival će biti Jirži Lehečka, 31. na svetu, protiv koga nikada nije igrao.  Trećeg januara se igraju dueli za plasman na završni turnir u Sidneju. Pobednici grupa C (SAD, V. Britanija i Australija) i E, gde je Srbija, igraju međusobno, a pobednik grupe A (Poljska, Španija i Brazil) se sastaje sa najboljom drugoplasiranom ekipom.U Sidneju se istovremeno po istom principu nadmeću ekipe u grupama B (Grčka, Kanada i Čile), D (Francuska, Italija i Nemačka) i F (Hrvatska, Holandija i Norveška). Ovaj grad će biti domaćin i polufinala i finala. Gotovo sve ekipe su prijavile najjače sastave tako da će mnogo kvalitetnih mečeva.

09.20 -  Posle Novaka čiji meč počinje u 10 časova, na teren će izaći Olga Danilović koja će odmeriti snage sa Kinven Dženg, koja je 15. na planeti.

09.17 - Srbija igra u grupi E u Pertu sa Češkom i Kinom. U srpskom timu će pored Novaka Đokovića biti još Olga Danilović, Hamad Međedović, Natalija Stevanović i Dejana Radanović. Rival prvog tenisera sveta je Žiženg Žang, 58. teniser na ATP listi. 

 09.15 - Pratite uz Informer. rs prvi meč Novaka Đokovića u novoj sezoni.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija