• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2024

08:09

Olga i Hamad doneli Srbiji četvrtfinale

Tanjug/AP/

Tenis

Olga i Hamad doneli Srbiji četvrtfinale

Podeli vest

Olga Danilović i Hamad Međedović pobedili su u miks dublu par Mirijam Kolodzejova/Petr Nouza sa 4:6, 7:6, 10:8 i odveli Srbiju u četvrtfinale takmičenja gde će im rival biti Australija.

DANILOVIĆ/MEĐEDOVIĆ - KOLODZEJOVA/NOUZA 4:6, 7:6, 10:8

 

UŽIVO

Treći set

10:8 - Kraj! Super taj-brejk je bolje odigrao naš tim i na kraju slavio, pa će u četvrtfinalu igrati sa Australijom.

Našem timu je bio potreban jedan set kako bi se domogao četvrtfinala Junajted kupa. Pobeda u miksu vodi nas na Australiju, a ako izgube, ide na Poljsku.

Foto: Tanjug/AP/

 

 

Drugi set

7:6 - Međedović je sjajnim riternom doneo Srbiji 2:1 u taj-brejku, pa je usledila greška Čeha, briljirao je Hamad i doneo Srbiji taj-brejk i set.

6:6 - Gem za Čehe i taj-brejk ćemo gledati u drugom setu.

6:5 - Olga je odgovorila Česima odličnim servisom i oduševila publiku na tribinama.

5:5 - Očekivano, kad Nouza servira Česi briljiraju, novo izjednačenje posle gama sa nulom.

5:4 - Međedović sad sjajno servira, pa Srbija bez izgubljenog poena dolazi do gema. Nouza je sad pod pritisko, servira za ostanak svog tima u setu. 

4:4 - Posle greške Kolodzejove Olga i Hamad su na servis protivnika povela 30:0. Ali, iskupila se Čehinja savršenim servisima, prvo izjednačila na 30:30, pa donela gem svom timu.

 

 

4:3 - Sjajno je Olga servirala u četvrtom gemu i dobila podršku publike. Pretili su Česi, ali na sreću do brejka nisu mogli. 

3:3 - Nouza nastavlja sa savršenim servisima, Olga i Hamad nisu sad dobili priliku ni da priprete protivnicima.

3:2 - U trenutku kada su Olga i Hamad stigli do novog vođstva, na terenu se pojavio prvi teniser sveta i oduševio publiku. Nole se posle oporavka, nakon meča se Lehečkom, pridružio saigračima iz sprpskog tima.

2:2 - Ne posustaju ni Česi, Nouza sjajna na mreži i novo izjednačenje.  

2:1 - Oduševljeni naši navijači na tribinama nakon što su Olga i Hamad dobili gem i poveli u drugom setu.

1:1 - Odmah Česi uzvraćaju udarac i dolaze do egala.

1:0 - Sjajna reakcija naših tenisera posle izgubljenog seta, osvajaju prvi gem.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Prvi set

4:6 - Nouza nastavlja sa razornim servirima, nemaju Olga i Hemad rešenje, pa Česi osvajaju prvi set. 

4:5 - Bravoooo! Od 40:0 za Čehe, do gema su ipak došli Olga i Hamad na svoj servis. Bili su u teškoj situaciji, ali su se izvukli. Posle servis greške naših tenisera, Česi su dobili set loptu. Međedović je prvu spasio, potom je usledio as, pa još jedan sjajan poen i na kraju osvojen gem. 

3:5 - Odlično Srpski teniseri vratili su jedan brejk. Razigrali su se Olga i Hamad, neće sad Česima biti lako, opustili su se posle ubedljivog vođstva što su naši igrači kaznili.

2:5 - Bolja igra Olge i Hamada. Spasila je Srbija dve brejke lopte. Prvo je Olga bila odlična na forhendu, pa Hamad sjajan na mreži.

1:5 - Nouza nastavlja sjajno da servira, pa Česi nemaju problema. Sad je pritisak na Olgi, koja servira za ostanak u setu. 

Hamad i Olga nikada nisu igrali zajedno, pa nije realno očekivati da odmah briljiraju na terenu.

Foto: EPAIMAGES

 

 

1:4 - Konačno! Prekinuli su naši teniseri seriju rivala, osvajaju prvi gem. Nadamo se da je ovo najava bolje igre posle početnog grča.

0:4 - Potvrđen u drugi brejk! Očajna igra srpskih tenisera u prvom setu, malo je verovatno da mogu da se vrate i uzvrate udarac. Česi se za sve pitaju na terenu.

0:3 - Ovo nije dobro! Olga i Hamad nemaju odgovor za Kolodzejovu i Nouza, koji prave novi brejk i sad imaju ubedljivu prednost.

0:2 - Bez problema su naši rivali potvrdili brejk, Olga i Hamad nisu uspeli ni da priprete na servis rivala koji dupliraju prednost u setu.

0:1 - Šteta! Česi bolje otvaraju miks dubl, odmah prave brejk i dolaze do prvog gema u prvom setu.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

08.05 - Viktor Troicki je odlučio da u miks dublu igraju Olga Danilović i Hamad Međedović. Njihovi protivnici su Kolodzejova i Nouza.

08.05 - Noletu je tokom meča problem pravio i zglob desne ruke. Sa zavojem na ruci izašao je na teren, radio masažu tokom treninga, a potom i tokom meča. Morao je  nekoliko puta tokom duela protiv Lehečke fizioterapeut da "osposobljava" Noletovu ruku. Kako ne bi rizikovao ozbiljniju povredu neće igrati miks dubl.

08.03 - Najbolji teniser sveta je posle velike borbe svladao 31. igrača sveta, Jiržija Lehečku sa 6:1, 6:7, 6:1 i tako izjednačio u meču na 1-1. Prethodno je Olga Danilović izgubila od Markete Vondroušove, Čehinja je slavila sa 6:1, 3:6, 6:3. Odluka o pobedniku duela pašće u miks dublu.

08.00 - Pratite uz Informer.rs meč između Srbije u Češke u drugom kolu Junjated kupa.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija