• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2024

07:52

Idemoooo! Đokovića ni povreda ne može da zaustavi!

Tanjug/AP Photo

Tenis

Idemoooo! Đokovića ni povreda ne može da zaustavi!

Podeli vest

Novak Đoković, prvi teniser sveta, pobedio je Jiržija Lehečku sa 6:1, 6:7, 6:1 u meču drugog kola Junajted Kupa!

ĐOKOVIĆ - LEHEČKA 6:1, 6:7, 6:1

UŽIVO

 

Treći set

6:1 - Gem, set i meč! Pobeda Đokovića protiv Lehečke - 6:1, 6:7, 6:1.

5:1 - Prekida seriju, osvaja Čeh prvi gem u trećem setu. Ako mu je za utehu, samo će malo produžiti meč. Srbin sad serviza za meč.

5:0 - Gazi Nole, sad niko ne može da ga zaustavi! 

4:0 - Novi brejk Đokovića! Raspala se igra Čeha nakon što je dobio drugi set. Nole je napravio brejk skoro bez otpora sa druge strane mreže. Sad može lakše da se diše.

Ljut je Novak na Gorana na klupi.
"Kad te pitam, kaži", vikao je Nole na Gorana, koji mu je poručio da nema šta da mu kaže, jer sve radi dobro. Ali, izgleda da za Novaka ono što radi nije dovoljno dobro. 

3:0 - Ne staje Đoković, potvrdio je brejk bez mnogo problema u igri.

2:0 - Breeejk! Ludnica je nastala na tribinama kada je Nole poveo 40:0 na servis protivnika. Lehečka je spasio prvi brejk, pa drugi posle greške našeg asa, ali je onda usledio razoran udarac Đokovića, koji furiozno otvara odlučujući deo igre.

1:0 - Nole bolje nije mogao da počne set, nakon što je izgubio drugi. Ubedljivo dobijen gem za samopouzdanje pred nastavak meča. 

 

 

Nole je tražio medicinski tajm-aut, dobio je masažu. Zabrinut izraz lica našeg tenisera posle izgubljenog drugog seta. Ali, vraća se na teren, ne odustaje.

Drugi set 

6:7 - Šok! Lehečka dobio taj-brejk sa 7:3 i drugi set!  Jirži je mnogo bolje odigrao taj-brejk, poveo 4:2, zatim i 6:3 što mu je donelo tri set lopte. Iskoristio je odmah prvu. Čeh je izjednačio na 1:1, pa sledi set odluke.

6:6 - Sjajna igra Đokovića u ovom gemu, odlično je servirao, pa nije dozvolio Čehu ni da se ponada da nešto može da uradi. Gledaćemo taj-brejk.

5:6 - Nije Lehečka posustao pod pritiskom, rutinski gem za Čeha.

5:5 - Bravooo! Vraća se Nole, rutinski je potvrdio brejk i izborio izjednačenje u drugom setu. Sad je Lehečka pod pritiskom.

 

 

 

4:5 - Ne da se Đoković, vraća brejk! Ludnica na tribinama! Srljao je Čeh iz greške u grešku, Nole to koristio i na kraju mu uzeo servis gem.

3:5 - Brejk! Nole u ozbiljnoj krizi. Opet je dozvolio protivniku da povede 40:15 na njegov servis. Novak je spasio jednu brejk loptu, ali ne i drugu. Čeh pogodio paralelu iz forhenda, naš teniser gubi drugi servis gem i sad Lehečka servira za set.

3:4 - Ovo nije dobro. Lehečka dobija treći gem zaredom i preokreće rezultat, pošto je potvrdio brejk sad vodi u drugom setu. 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

3:3 - Brejk! Iskoristio je Čeh pad u Novakovoj igri, pa je poveo 40:0, spasio je dve brejk lopte Đoković, ali ne i treću, forhend je završio u autu. Lehečka ipak pravi brejk i izjednačuje rezultat u drugom setu.

3:2 - Lehečka smanjuje rezultat, dobija gem na svoj servis. Uspeo je Novak u ovom gemu da stigne do 40:30, ali je Čeh dobro odservirao i sprečio brejk.

3:1 - Breeejk Đokovića!  Bez probema uzima servi gem rivalu,  a onda ga je još lakše potvrdio. Igra koliko je potrebno prvi teniser sveta, posebno zbog zgloba.

1:1 - Nole je sad bio još ubedljiviji, izuzetan gem, nijedan poen nije izgubio. I pored povrede igra u šestoj brzini naš teniser.

0:1 - Lehečka osvaja prvi gem u drugom setu sa samo jednim izgubljenim poenom. Dobar početak posle ubedljivo izgubljenog prvog seta.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Prvi set

6:1 - Nole ima problem sa zglobom, ali za 34 minuta dobija ubedljivo prvi set.

5:1 - Brejk! Iako je bio ljut na organizatore meča zbog svetla to nije uticalo na Novakovu koncentraciju, pravi novi brejk, pa sada servira za osvajanje prvog seta.

Novak je ljut, poručio je sudiji da ne ustaje sa klupe dok ne ugase svetla, pa je došao i supervizor, kako bi rešio problem.

4:1 - Rutinski gem, lako Đokoković potvrđuje brejk, pa će ovaj set brzo biti završen.

Đoković pobesneo zbog reflektora koji mu smetaju. Tražio je od sudije da ih ugase, Lajani je rekao da će sve biti u redu, a prvi teniser je već ljut jer niko ništa nije uradio.

 

Foto: tanjug/ap

 

 

3:1 - Poveo je Novak u ovom meču 40:15 na servis rivala, ali se Lehečka sjajnim servisima vratio u gem i izjednačio na 40:40. Ovo ne viđamo često. Prvi teniser sveta prokockao je tri brejk prilike, ali na sreću koristi četvrtu i pravi prvi brejk u setu. 

2:1 - Razigrao se Čeh, pa se igralo na razliku u ovom gemu. Ali, Novak je odličnim servisima uništio svaku nadu protivnika da možda može do brejka u ovom gemu. Nije naš teniser dozvolio iznenađenje. Grmi sa tribina: Nole, Nole... Naši teniseri imaju sjajnu podršku u Pertu.

1:1 - Zapretio je Novak na servis rivala, stigao do 30:30, ali je 31. igrač sveta osvojio dva poena za prvi gem u setu.

1:0 - Nole bez problama osvaja prvi gem u setu! Sa "nulom" ovaja svoj servis gem prvi teniser sveta.

 

 

 

05.33 - Srbija je u prvom kolu posle miks dubla pobedila Kinu sa 2:1.

05.32 - Prethodno je Olga Danilović poražena od Markete Vondrušove (2:1).

05.30 - U slučaju pobede, Srbija će obezbediti plasman u četvrtfinale i sa prvog mesta u grupi ide na domaćina Australiju. 

05.25 - Pratite uz Informer.rs meč Novaka Đokovuća na Junajted kupu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija