• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

11.03.2024

06:40

Na današnji dan: Debakl Noleta u Kaliforniji, poražen od 109. na svetu (VIDEO)

EPAIMAGES

Tenis

Na današnji dan: Debakl Noleta u Kaliforniji, poražen od 109. na svetu (VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković na današnji dan 2018. godine ispao je u drugom kolu mastersa u Indijan Velsu.

Đokoviću je turnir u Kaliforniji bio prvi posle dvomesečne pauze zbog operacije desnog lakta, ali je povratak na teren bio neslavan. Srpskom asu tada je lekciju očitao anonimni Japanac Taro Danijel i pobedio ga sa 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:1). Meč u kalifornijskoj pustinji je trajao dva i po sata, a posle maratonske borbe slavio je 109. igrač sveta.

Koliko je Novak bio daleko od svoje forme, najbolje pokazuje podatak da je protiv Japanca napravio čak 61 neiznuđenu grešku. 

Foto: EPAIMAGES

Japanski teniser Taro Danijel priredio senzaciju

Početak duela nije nagovestio da će tada 13. igrač sveta imati mnogo muke sa nepoznatim Japancem. Odlično je Novak otvorio meč, lako osvajao poene i brzo stigao do brejka i vođstva od 4:1, pa  i 5:2. Ipak, od tog trenutka krenuli su problemi za Srbina. Protivnik je iz igrao sve bolje, razmene bi završavao u svoju korist, dok je naš as nizao greške. Danijel je to iskoristio i u devetom gemu oduzeo Novaku servisu i odveo set u taj-brejk. Đoković je nastavio da greši, pa je rival rešio taj-brejk u svoju korist 7:3. 

I u drugom setu nastavio je srpski teniser da se muči, ali je ipak uspeo da izjednači na 1:1. Šansa mu se ukazala u sedmom gemu, kada je iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:3.Ipak, tu nije bio kraj Novakovim problemima, jer je u desetom gemu prvo spasao dve brejk šanse, a onda treću set loptu iskoristio i izjednačio na 1:1. 

Foto: EPAIMAGES

 Novak Đoković napušta teren u Indijan Velsu

Izgledalo je da je Đoković posle osvojenog drugog seta može da preokrene meč u svoju korist. Ipak, nije bio ni blizu fizički spreman da se nadigrava sa Japancem, koji je iskoristio pad u njegovoj igri i stigao do velikog trijumfa. Pomogao mu je i srpski as, koji je nizao greške, što je omogućilo 109. igraču sveta da napravi dva brejka i ubedljivo osvoji treći set sa 6:1 stigne do najveće pobede u karijeri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija