• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

24.03.2024

10:59

Jelena Janković izašla iz "Ilegale"! Novak je fenomen, nema granica!

printscreen

Tenis

Jelena Janković izašla iz "Ilegale"! Novak je fenomen, nema granica!

Podeli vest

Ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina, želim mir i neću da budem u centru pažnje, poručila je srpska teniserka Jelena Janković (39) na početku razgovora za slovenački "Dnevnik" u kojem je pričala o svojoj karijeri, ali i najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću.

Proslavljena teniserka i nekada prva igračica sveta godinama živi u medijskoj ilegali. Od 2017. godine je u penziji i od tada se povukla sa javne scene, potpuno se posvetila porodici i trogodišnjoj ćerkici, a inače žive u Dubaiju. 

Budući da je prisustvovala konferenciji „Sport menja svet“ u Portorožu, pristala je da priča za slovenački "Dnevnik".

- Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost. Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav - počela je Jelena priču za slovenački "Dnevnik". 

Foto: Starsportphoto

Jelena Janković i Olga Danilović

 

Nezaobilazna tema uvek je i njen dugogodišnji koleka i prvi reket sveta Novak Đoković.

- Novak je fenomen, mnogo ulaže u nutricionizam, zdravlje, svoj tim... Sve što je investirao u sebe i svoje voljene, vratilo mu se višestruko. Zato uvek ističem koliko je važno poštovati svoje telo. Život je kratak a sportska karijera je samo deo tog putovanja. Teško je i zamisliti kroz šta telo sportiste sve prolazi tokom putovanja, promena vremenskih zona i brojnih mečeva. Ali Novak je pronašao formulu koja sve to dozvoljava. On je neverovatan u svakom smislu. Za njega nema granica - objasnila je Jelena. 

Ona je dodala da je u kontaktu sa Novakom.

- Povremeno razgovaramo, ali redovno mu čestitam na uspesima, koji su po mom pojmu gotovo nehumani. On je pravi ambasador naše zemlje, koji je popravio sve rekorde. Želim da ih nadograđuje i da kasnije uživa sa svojom porodicom do kraja života.

Jankovićeva je pre nešto više od devet godina zauzela sam vrh WTA rang liste i tada na prvom mestu smenila zemljakinju Anu Ivanović.

Biti broj jedan na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila - podvukla je nekadašnja teniserka. 

 

Foto: EPA

 

 

 

Slovenački novinar Uroš Šemrov podsetio je Jankovićevu i na duele sa najboljom teniserom svih vremena, Serenom Vilijams. Amerikanka je savladala Jelenu u prvom kolu na Olimpijskim igrama 2012, potom ju je skinula s prvog mesta ATP liste, a savladala ju je i u jedinom finalu grend slema koje je odigrala Jankovićeva - na Ju-Es openu 2008. Ipak, naša teniserka ima ukupan skor 4:14 protiv mlađe od sestara Vilijams.

- Na Igrama 2012. osetila sam povredu leđa, ali nisam imala mnogo sreće sa žrebom da igram protiv Serene već u prvom kolu. Najbolja je bila na travi, gde je bila praktično nepobediva. Mogu da budem ponosna na to što sam je pobedila četiri puta u karijeri! Kao i to što sam na jednom od turnira pobedila i Serenu i Venus Vilijams za manje od 24 sata. Nije mnogo teniserki postiglo takav podvig. Amerikanke tada sigurno nisu dobro spavale. Sećam se da sam u jednom trenutku imala pozitivan skor pobeda i poraza protiv Serene, a u poslednjim mečevima me je redovno pobeđivala. Serena je, po mom mišljenju, najprepoznatljivija teniserka u nekoliko poslednjih decenija. Učinila je mnogo za naš sport i veoma je cenim - naglasila je Jelena Janković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija