• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2021

12:56

SUŠTINA BUDŽETA JE DA GA ZAJEDNO KREIRAMO! Stiglo više od 9.000 predloga!

informer.rs

Beograd

SUŠTINA BUDŽETA JE DA GA ZAJEDNO KREIRAMO! Stiglo više od 9.000 predloga!

Podeli vest

Predloge o tome kako da se iskoriste sredstva predviđena u budžetu grada Beograda za 2022. godinu, dalo je ukupno 9.046 građana, udruženja građana i institucija, od čega je prihvaćeno 1.918 predloga

To je rečeno na današnjoj konferenciji u Starom dvoru na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradska sekretarka za finansije Tatjana Milivojević.

Vesić je rekao da budžet grada Beograda za sledeću godinu iznosi više od 160 milijardi dinara - tačno 160.349.767.278 dinara.

- Zahvaljujem svima koji su poslali predloge jer suština našeg budžeta je da ga zajedno kreiramo - rekao je Vesić.

Foto: informer.rs

Između ostalog, naveo je da je bilo predloga za zatvaranje deonije u Mladenovcu, rešavanje pitanja vododova i kanalizacije, kao i da je pet beogradskih opština tražilo besplatne škole sporta za osnovce od prvog do četvrtog razreda koje su već uvedene u 12 prestoničkih opština.

Tih pet opština su Lazarevac, Mladenovac, Surčin, Grocka i Novi Beograd, rekao je Vesić i dodao da će i te opštine dobiti besplatne škole sporta.

Naveo je da su građani tražili 12 parkova i da će biti realizovano osam.

Rekao je da su građani tražili i 46 sportskih igrališta od kojih će, kaže, biti urađeno 11.

Između ostalog, sugrađani su tražili i da se uredi Bajfordova šuma što će, kako je rekao, biti započeto sledeće godine.

Foto: informer.rs

Vesić je rekao da Grad radi brošuru koju će građani dobiti preko infostana, a u kojoj će moći da vide za šta će sve novac biti iskorišćen.

Pomenuo je da je bilo predloga koji ne spadaju u nadležnost Grada Beograda i da su ti predlozi preusmereni na institucije koje su za to nadležne.

O budžetu Beograda za sledeću godinu gradski odbornici raspravljaće na sednici Skupštine grada koja je zakazana za utorak 21. decembar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set