• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2023

15:47

NAŠ ŠTAND PREDSTAVLJA ONO ŠTO JE RIZNICA NAŠE JUŽNE POKRAJINE! Petković na sajmu turizma

Informer

Beograd

NAŠ ŠTAND PREDSTAVLJA ONO ŠTO JE RIZNICA NAŠE JUŽNE POKRAJINE! Petković na sajmu turizma

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je danas na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu sve turiste da posete KiM i dodao da štand Kancelarije za KiM predstavlja sve ono što je riznica naše južne pokrajine.

Petković je to izjavio prilikom obilaska štanda Kancelarije za KiM, gde su predstavljeni turistički potencijali, kulturno blago i prirodno bogatstavo pokrajine, kao i gastronomski specijaliteti i kvalitetna vina Kosova i Metohije.

- Dakle, već standardno Kancelarija za KiM predstavlja izuzetno bogat program i ponudu u okviru ovog sajma turizma - rekao je Petković.

Foto: Informer

Petković se posebno zahvalio svim izlagačima koji su došli sa celog prostora KiM - od četiri opštine na severu do Sirinićke Župe i Štrpca, centralnog Kosova i Gračanice, opština u Kosovskom Pomoravlju pa sve do Metohije, Orahovca i Velike Hoče. 

- Gostoprimstvo i otvoreno srce svih Srba koji žive na KiM, čini mi se da nadvisuju i pobeđuju i sve probleme i teškoće sa kojima se suočavamo - rekao je Petković i dodao da svako ko dođe na KiM, susreće se pre svega susreće sa "sopstvenom dušom i sa samom riznicom tog duhovnog bogatstva srpskog naroda".

- Dakle od Bogorodice Ljeviške, Visokih Dečana, Pećke patrijaršije, Gračanice pa sve do naših brojnih kulturnih spomenika mnogih crkava manastira srednjovekovnih do našeg kulturnog blaga prirodnog bogatstva. KiM zaista pruža mnogo toga što zaslužuje vašu pažnju da dođete i posetite našu južnu pokrajinu - istakao je Petković.

Foto: Informer

Dodaje da je na štandu KiM u okviru sajma turizma svi zainteresovani imaju prilike da upoznaju bogatu ponudu koju KiM nudi.

- Nudimo naše fantastične turističke destinacije, ali imate prilike i da se upoznate sa onim što nudimo i u oblasti sporta, gastronomije, bogatog kulturnog programa - naveo je Petković.

Naglasio je da "koji god deo našeg KiM da posetite, tamo gde živi srpski narod, bez obzira što je reč o jednoj jedinstvenoj tradiciji postoje mnoge specifičnosti koje krase, posebno Kosovsko Pomoravlje, posebno metohiju, štpce, centralno Kosovo ili sever. 

- Ali sve to ukazuje i pokazuje koliko je bogata naša tradicija i sa čime sve imamo da se ponosimo - zaključio je Petković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set