• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: infomer.rs

12.06.2023

11:43

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE ĐAKE! Evo kako do kartice za prevoz u Beogradu

Aleksandar Jovanović Cile

Beograd

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE ĐAKE! Evo kako do kartice za prevoz u Beogradu

Podeli vest

Ove nedelje na šalterima Uslužnog centra GO Stari grad očekuje se veliki odziv srednjoškolaca za izradu personalizovane besplatne karate za javni prevoz, koja važi do kraja školovanja, izjavila je Dragica Rajković iz Uslužnog centra GO Stari grad.

- Svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem u Beogradu, mogu preuzeti svoju personalizovanu, besplatnu kartu za prevoz koja važi do kraja školovanja, na šalteru grada Beograda u bilo kojoj zgradi opštine, bez obzira na adresu prebivališta - rekla je ona.

Prema njenim rečima od dokumenata je potrebno da prilože đačku i zdravstvenu knjižicu, odnosno ličnu kartu, ukoliko su punoletni, na licu mesta će se slikati i dobiti odmah svoju karticu.

 - Kartice su počele da se izdaju 8. juna, tako da od ove nedelje očekujemo veliki odziv srednjoškolaca- rekla je Rajković. 

Foto: printscreen youtube

 

Ona je za rekla da je, od kada je počela izrada personalizovanih, besplatnih kartica za prevoz, za starije od 65 godina i besplatnih karata za otvorene beogradske bazene izrađeno preko 5.000 karata. 

- Svi građani, koji su napunili 65 godina, u okviru uslužnog centra GO Stari grad, na izbrendiranom šalteru grada Beograda, mogu dobiti besplatnu, personalizovanu kartu. Od dokumenata je potrebna samo lična karta na uvid, kolege ih slikaju i odmah izrađuju kartu- rekla je Rajković. 

Kada se radi o besplatnim, sezonskim kartama za bazene procedura je, takođe, vrlo jednostavna.

 - Na istom, izbrendiranom šalteru, svi građani mogu dobiti besplatnu kartu za više otvorenih bazena na teritoriji Beograda. Od dokumenata je potrebna lična karta za punoletne, odnosno zdravstvena knjižica za decu, koju može isključivo roditelj da priloži i preuzme karu za dete. Napominjemo da isključivo roditelji mogu da preuzmu kartu za maloletnu decu, kao i svaki roditelj za sebe, lično - rekla je Rajković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srednjoškolac

pre 10 meseci

Ђачка књижица за средњошколце није обавезна од увођења еДневника, а био сам у општини и рекли су ми да су њима рекли да траже само здравствену књижицу ИЛИ личну карту, нема ту ђачке књижице зато што је ни школе не издају.

NA KOJIM LOKACIJAMA "BELIH" IMA NAJVIŠE?! Malo smo istražili: Slavija, Banjica, Beograđanka - ovo je cela lista, pa budite na vreme obavešteni!
Beograd

NA KOJIM LOKACIJAMA "BELIH" IMA NAJVIŠE?! Malo smo istražili: Slavija, Banjica, Beograđanka - ovo je cela lista, pa budite na vreme obavešteni!

Novi sistem naplate i kontrole gradskog prevoza, "Beograd plus", starovao je zvanično 17. maja. Ono što posebno privlači pažnju građana jesu "novi kontrolori". Proveru naplate karata u vozilima gradskog prevoza sada vrše Komunalni milicajci poznatiji kao “Beli” i zvanično su krenuli sa novim zaduženjem početkom ove nedelje.

11.06.2023

07:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set