• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2023

09:58

Od danas više autobusa na ulicama Beograda! Počinje da važi zimski red vožnje!

Aleksandar Jovanović Cile

Beograd

Od danas više autobusa na ulicama Beograda! Počinje da važi zimski red vožnje!

Podeli vest

Zimski red vožnje počeće da se primenjuje od danas, a sugrađne će prevoziti 1.356 autobusa, trolejbusa i tramvaja javnog prevoza, gotovo isto kao prošle godine.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za javni prevoz, radnim danima, na gradskim linijama saobraćaće 1088 autobusa, 130 tramvaja, 77 trolejbusa, 46 mini buseva, 12 elektrobusa i tri vozila "Guevara City Bus", odnosno popularni "vrabac" koji se može videti u pešačkoj zoni u centru prestonice.

Subotom će Beograđane voziti 867, a nedeljom 771 vozilo, što je više u odnosu na prošlogodišnji zimski red vožnje.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić ranije je rekao da će svi autobusi morati da izađu na ulice jer će se to strogo kontrolisati.

- Vozači će morati da se prijave, jer ukoliko to ne učine, tretiraće se kao da vozilo nije u saobraćaju i neće biti plaćeni za taj dan, a biće i kažnjeni. Pooštrili smo kaznenu politiku i ukinuli mogućnost da se kazne naplaćuju samo 200.000 dinara mesečno po autobusu, a ići ćemo i sa znatno rigoroznijim kaznama. Mislim da za kaznama neće biti potrebe ukoliko se prevoznici budu držali pravila, a to jeste čistoća vozila unutra i spolja i rad klima-uređaja - rekao je Šapić za medije.

Foto: Reuters/Miloš Rafailović

 

I žitelji prigradskih opština mogu da odahnu, jer će od danas ponovo ići više autobusa za Obrenovac, Barajevo, Sopot i Mladenovac. Prevoz putnika na prigradskim i lokalnim linijama radnim danima obavljaće 277 vozila, subotom 192, dok će nedeljom saobraćati 173 vozila. Takođe, primenom zimskog reda vožnje prestaju da rade sezonske linije. Uprkos najavljenom lepom vremenu i prijatnim temperaturama, od danas neće saobraćati ni sezonske linije koje su vozile do Ade Ciganlije, kao i linija 400 koja je saobraćala do vrha Avale. Tako će studenti i oni koji imaju višak slobodnog vremena do beogradskog mora moći da stignu biciklom ili linijama koje prolaze tim putem.

Govoreći o reformama gradskog prevoza koje je započeo pre oko šest meseci, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kaže da će tokom septembra napraviti presek stanja i govoriti o rezultatima mera koje je donela ova gradska uprava.

- Ne postoji nijedan dobronameran čovek koji vam neće reći da je sad prevoz čistiji, redovniji, frekventniji, sa ispravnim klima uređajima. Ono što je najvažnije, izašli smo iz ruku privatnika, tako da sada imamo kontrolu nad finansijama i sav novac se sliva u Grad Beograd. Uskoro ću objaviti podatke o tome koliko je veća naplata karata i koliko više sredstava pristiže u gradski budžet sa mnogo nižom cenom prevoza - istakao je gradonačelnik Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set