• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

10.03.2022

17:12

SREĆA JE KAO SUNCE OGREJALA PORODICU POPOV: Posle urušene udžerice dobili su novu kuću i STABILAN KROV NAD GLAVOM (FOTO)

V.N.

Vesti

SREĆA JE KAO SUNCE OGREJALA PORODICU POPOV: Posle urušene udžerice dobili su novu kuću i STABILAN KROV NAD GLAVOM (FOTO)

Podeli vest

Tačno tri meseca od kada im se urušuo krov trošne kuće, sedmočlana porodica Popov iz Kikinde dobila je novi dom, zajedničkim angažovanjem JP Pošte Srbije, lokalne samouprave i Pravoslavne crkvene opštine u ovom gradu.

Nakon što se 9. decembra prošle godine kao kula od karata, u trenu, srušio krov kuće iznad sobe, na sreću, bez povređenih, porodicu Popov ogrejalo je sunce. Omer Popov (40), glava porodice, od rođenja je sa bratom Marinkom (44) u kući staroj 300 godina pored manastarira Svete trojice i Melinog groblja, koju su nasledili od roditelja. Četvoro dece koje ima sa suprugom Gordanom Pavlov (32) konačno će živeti u boljim uslovima.

Foto: V.N.

 

- Ovo je za nas novi početak, posebno mi je drago zbog dece koja će konačno biti spokojna i imati miran san, bez bojazni da će im se krov srušiti na glavu. Sada ćemo svi živeti u normalnim uslovima. Stara kuća nije mogla da se sanira, a novom kućom smo prezadovoljni. Srce mi je puno, novi dom je za nas preporod i puno smo zahvalni svima koji su se angažovali da ga dobijemo. Blizu mi je i Melino groblje, jer sa bratom obavljam poslove kopanja raka, čišćenja grobova i drugih usluga koje ožačošćeni traže za svoje najmilije-vidno uzbuđen priča Omer ispred nove kuće u ulici Jovana Radaka 23.

Foto: V.N.

 

Novi dom Popovi su našli putem oglasa. Kuća ima 80 kvadratnih metara zajedno sa pomoćnim prostorijama, a tu je i 5 ari bašte, voćnjak i vinograd. Od porodice Kosarenko JP Pošte Srbije kupilo ju je za 15 hiljada evra.

- Prezadovoljni smo, kad su deca srećna i meni je puno srce. Imamo struju, grejanje je na gas, kanalizaciju. Kuća ima dve sobe, dnevni boravak, špajz i kupatilo koji zauzimaju oko 64 kvadrata, plus dodatne prostorije u dvorištu. Jedva smo čekali dođe ovaj dan. Kuća ima dva ulaza, drugi je iz susedne ulice-zadovoljno navodi Omerova supruga, Gordana Pavlov.

Marina (17), Marko (15), Marinko (10) i Mateja (13) neće više brinuti o svojoj sigurnosti. To im je najveća sreća, jer će sad i drugare moći da pozovu u goste.

Foto: V.N.

 

- Sve je ispalo kako treba. Nismo imali struju, a onda je stara kuća počela da se urušava, presrećni smo što imamo bolje ulove za život-kaže Mateja.

Za 18-tu godišnjicu braka Omera i Gordane, 12. marta, porodica će se useliti u novi dom. To im je, kako navode, preveliki poklon. Kuća o kojoj nisu mogli ni da sanjaju, postala je stvarnost. U njoj je svoju suprugu, nekadašnji vlasnik Mikloš Kosarenko, zaprosio od njenih roditelja. Još jedna srećna okolnost, pa, neka je sa srećom!

Foto: V.N.

 
Udruženi u pomoći

Porodicu Popov u novom domu posetili su danas gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i direktor JP Pošte Srbije Zoran Đorđević.

- Na usluzi smo građanima, ali i društveno odgovorna kompanija. Kada nam se Grad Kikinda obratio sa molbom da pomognemo ovoj porodici, nismo imali dilemu. Uz pomoć lokalne samouprave, ali i Pravoslavne crkvene opštine , pomoći ćemo još ovoj porodici. Sedmočlana porodica zalužuje brigu i pažnju-rekao je direktor JP Pošte Srbije Zoran Đorđević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KROV NA KUĆI URUŠIO SE KAO KULA OD KARATA! Jedina je sreća u teškoj muci porodice, da im nisu NASTRADALA DECA/FOTO/
Srbija

KROV NA KUĆI URUŠIO SE KAO KULA OD KARATA! Jedina je sreća u teškoj muci porodice, da im nisu NASTRADALA DECA/FOTO/

Nakon što se u petak popodne uručio krov u sobi porodice Popov-Pavlov iz Kikinde, za pomoć sedmočlanoj familiji i rešenju krova nad glavom priključilo se JP Pošta Srbije, kikindska lokalna samouprava i Pravoslavna crkvena opština u ovom gradu. U međuvremenu, majka Gordana Pavlov (32) je sa četvoro dece privremeno smeštena kod jedne hraniteljske porodice u selu Iđoš

15.12.2021

18:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set