• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

11.11.2022

17:26

VENAC NA SPOMEN PLOČU BRIGADIRU RISTIĆU! Zrenjanin je obeležio Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Grad Zrenjanin

Vesti

VENAC NA SPOMEN PLOČU BRIGADIRU RISTIĆU! Zrenjanin je obeležio Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Podeli vest

Centralna svečanost održaće se 17. novembra

Ceremonijom polaganja venaca na spomen ploču pukovniku Dragutinu Ristiću Brigadiru,komandantu pešadijske brigade Gvozdenog puka Knjaz Mihailo, koja je oslobodila tadašnji Veliki Bečkerek i oslobodiocima grada u Prvom svetskom ratu, grad Zrenjanin je obeležio Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji je jedan od tri međusobno povezana značajna datuma tokom koji se tiču okončanja Prvog svetskog rata i oslobađanja grada.

Foto: Grad Zrenjanin

Polaganje venca

- 31. oktobra obeležili smo dan osnivanja Prvog srpskog narodnog odbora, a taj događaj iz 1918. godine prethodio je danu oslobođenja grada, 17. novembra, pre 104 godine koji je ujedno i praznik grada Zrenjanina - naglasio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, uz poziv sugrađanima da zajedno obeleže Praznik grada, radi čuvanja slavne srpske istorije, uspomena na junake i negovanje kulture sećanja na Prvi svetski rat.

POČAST KRALJU PETRU OSLOBODIOCU

Centralna svečanost održaće se 17. novembra ispred spomenika kralju Petru Prvom oslobodiocu u centru Zrenjanina, uz promociju knjige Zapisnici Srpskog narodnog odbora u Velikom Bečkereku 1918.

Foto: Grad Zrenjanin

Polaganje venca
PREDSTAVA I DOKUMENTARAC

Pozorišna  predstava Slavne srpske vojvode u Kulturnom centru,održaće se u Kulturnom centru, dok će u sredu 16. novembra u Muzeju biti prikazan dokumentarni film Pohod brigadira Ristića.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Udbašenković

pre 1 godinu

"Pešadijske brigade Gvozdenog puta"?! Opa, vojska se nije služila. A i sa časova istorije se, očigledno, bežalo. Puk je manja formacija od brigade dame i gospodo novinari. Drugi Pešadijske puk Moravske divizije drugog poziva "Knjaz Mihajlo", od bugarskih neprijatelja, s pravom, prozvan Gvozdeni.

OBRISI SVETLOSTI NAD RAVNICOM! Zrenjanin se diči velikom bogatstvom, VITARŽI SU KULTURNO NASLEĐE BANATA!
Srbija

OBRISI SVETLOSTI NAD RAVNICOM! Zrenjanin se diči velikom bogatstvom, VITARŽI SU KULTURNO NASLEĐE BANATA!

Vitraži kao specifična osobenost starog Banata, oduvek su privlačili pažnju svojom raznolikošću, šarenilom i umetničkom notom, a upravo tim povodom, u četvrtak 10. novembra u Muzeju u Zrenjaninu, biće održano predavanje Vitraži u Banatu – obrisi svetlosti nad ravnicom, posvećeno starim vitražima na prostoru Banata, u okviru izložbe Češko presovano staklo u ogledalu

08.11.2022

14:52

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set