• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rina.rs/tanjug

09.03.2023

09:09

"ODJEDNOM SE DOGODIO VELIKI BLJESAK!" Voz bio zaglavljen kod Prijepolja, ekipe rade na otklanjanju kvara

rina.rs

Vesti

"ODJEDNOM SE DOGODIO VELIKI BLJESAK!" Voz bio zaglavljen kod Prijepolja, ekipe rade na otklanjanju kvara

Podeli vest

Voz, koji se kretao prema Crnoj Gori, ostao je noćas zaglavljen kod Prijepolja usled pucanja kontaktne mreže, a ekipa za kvarove je cele noći popravljala nastali problem.

Tokom noći zbog pucanja kontaktne mreže na deonici od Prijepolja prema Kolovratu, voz koji se kretao na deonici Beograd - Bar, ostao je zaglavljen na šinama, a žice su pale preko magistralnog puta.

- Odjednom se dogodio veliki bljesak u vazduhu, tačnije došlo je do spoja. Žice su probušile provodnik, pale na put i onemogućile nam da nastavimo put ka Crnoj Gori. Morali smo da koristimo alternativni pravac preko Rajišnjeva - kaže Milan Rodić koji se našao na toj deonici u trenutku havarije.

Zbog kvara noćas na kontaktnoj mreži na pruzi Prijepolje - Prijepolje Teretna, u prekidu je železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge, saopštila je "Infrastrukture železnice Srbije", navodeći da će sanacija trajati do sutra uveče.

Ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i rade na sanaciji kvara na kontaktnoj mreži na ovom delu barske pruge, ali s obzirom da je potrebno popraviti vozne vodove u dužini od oko 500 metara, procena je da će sanacija ovog dela pruge trajati do sutra uveče, ukoliko ne bude nepredviđenih teškoća, kaže se u saopštenju.

Do kvara je došlo 35 minuta posle ponoći na kontaktnoj mreži i nestanka napona na deonici pruge Prijepolje - Prijepolje Teretna. Železnička kompanija za prevoz putnika "Srbija Voz" tokom noći organizovala je autobuski prevoz za putnike vozova. koji su saobraćali između Beograda i Bara. Tako je svih 85 putnika, koji su vozom sinoć krenuli iz Beograd Centra za Bar, autobusima prevezeni iz Priboja do Bijelog Polja, dok je svih 98 putnika iz voza koji je saobraćao iz Bara za Beograd, autobusima prevezeni do Priboja.

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštava da nastoji da u što kraćem roku popravi kvar na ovom delu barske pruge i izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog prekida železničkog saobraćaja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set