• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

27.06.2023

11:52

ZLOČIN I DALJE BEZ KAZNE! Uoči Vidovdana kod Prizrena kidnapovali 17 žena i staraca, njihove kosti NIKAD NISU PRONAĐENE

FB stranica Manastir Sveti Arhangeli

Vesti

ZLOČIN I DALJE BEZ KAZNE! Uoči Vidovdana kod Prizrena kidnapovali 17 žena i staraca, njihove kosti NIKAD NISU PRONAĐENE

Podeli vest

Albanski zlotvori su pre 24 godine, uoči Vidovdana, počinili nezapamćen zločin nad srpskim ženama i starcima u selu Dojnice, kod Prizrena, a za to monstruozno nedelo, kao i za sva druga koju su počinili kosovski Albanci nad kosmetskim Srbima, niko do sada nije osuđen, niti procesuiran.

Albanski teroristi su tada oteli 16 Srba i jednog Bošnjaka, a njihova tela ni do danas nisu pronađena. Među njima je bilo i devet starijih žena, a na ovo satanističko nedelo nisu reagovali ni nemački pripadnici KFOR-a, koji su tada pokrivali Prizren i okolinu, niti bilo ko drugi kasnije. od pripadnika tzv.međunarodne zajednice, kojima su samo usta puna „ pravde i demokratije“.

- Tog vrelog dana, uoči Vidovdana, kidnapovano je 17 žena i staraca. Naoružani pripadnici teroristčke UĆK upali su 24.juna 1999. godine u ovo etnički čisto srpsko selo, u kome su nedužni srpski civili odlučili da ostanu i nakon dolaska međunarodnih snaga, verujući da im komšije Albanci neće nauditi, budući da nikada nikome nisu nešto nažao učinili. Međutim, takva namera im je brzo došla glave – kaže za Informer jedan od potomaka stradalih Srba.

Foto: FB stranica Manastir Sveti Arhangeli

 

Kako navode na FB stranici „Manastir Svetih Arhangela“ nakon ulaska OVК terorista u selo, Srećko Đekić, N.B. i S.M. uspeli su da pobegnu, sakrivši se u obližnji kanal, gde su ih pronašli pripadnici КFOR-a i sklonili u prizrensku Bogosloviju , dok se ostalim otetim stanovnicima sela Dojnice od tada gubi svaki trag. Nekoliko dana kasnije, Srećko je iz Bogoslovije otišao da se sastane sa poznanikom iz obliđnjeg bošnjačko sela Skorobište, i više se nije vratio.

- Prema navodima Đure Spasića, sina otetog Jefte Spasića, njegov otac je 9. juna 1999. godine, razgovarao sa komandantom OVК Ekremom Redžom o zaštiti srpskih civila iz sela Dojnice. U pregovorima je takođe učestvovao i pripadnik OVК Suljejmani Rifat, bivši oficir jugoslovenske armije.

Foto: FB stranica Manastir Sveti Arhangeli

 
Do danas njihove kosti nisu pronađene

Posmrtni ostaci kidnapovanih Srba do danas nisu pronađeni, a postoji velika sumnja da se nalaze u nekoj od mnogobrojnih masovnih grobnica na teritoriji Prizrena.

Takođe, postoje indicije da su kidnapovani Srbi bili žrtve trgovine organima – navode na stranici manastira.

Za zločin nad 17. srpskih civila do danas niko od albanskih zločinaca nije odgovarao, niti je procesuiran. Opštinske vlasti u Prizrenu takođe odbijaju i postavljanje bilo kakvog spomen obeležja koje bi svedočilo o teškom zločinu koji je počinjen u junu 1999. godine.

Prema popisu iz 1991. u Dojnicama je živelo 90 stanovnika srpske nacionalnosti, a danas je ovo mesto izbrisano sa lica zemlje. Albanski monstrumi su čitavo selo spalili do temelja, a uništeni su i seosko groblje i pravoslavna crkva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set