• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

08.08.2023

13:13

Svi kapaciteti u Guči već popunjeni! Za smeštaj i do 800 evra!

Shuterstock

Vesti

Svi kapaciteti u Guči već popunjeni! Za smeštaj i do 800 evra!

Podeli vest

Sitno se odbrojava do najveće trubačke smotre na Balkanu. Sabor trubača u Guči počinje u petak, a da ovoj manifetaciji godine ne mogu apsolutno ništa najbolje pokazuje i velika zainteresovanost posetilaca da tokom trajanja Sabora nađu smeštaj u ovoj dragačevskoj varošici. Cene variraju, od paprenih do onih pristupačnijih.

- Cene u hotelskom smeštaju za dane sabora kreću se oko 4800 dinara sa doručkom dok je zakup čitavog apartama u toku trajanja manifestacije oko 800 evra ali u kom može prespavati nekoliko odraslih osoba, dok se cene u privatnom smeštaju kreću od oko 3000 dinara za jednu noć po osobi -  kaže za RINU jedan od meštana koji svoju kuću izdaje tokom trajanja Sabora.

Osim što su unpared popunjeni skoro svi smeštajni kapaciteti u centru varošice, velika potražnja vlada i za prenoćištem u okolini Guče. Meštani dragačevskih sela spremni su da dočekaju goste iz svih delova sveta.

- Domaćinstva u okolini su uveliko popunjena i traži se krevet više. Mi raspolažemo sa oko 1,500 ležajeva koji se u toku saborskih dana mogu naći u Guči. Takodje, i u Guči imamo dva hotela, to su hotel Nordik i Zlatibor čiji su svi smeštajni kapaciteti rasprodati početkom godine - rekla je Aleksandra Mitorvic direktorka TO Dragačevo.

Ona dodaje da su svi u Guči već spremni za ovogodišnji Sabor trubača u Guči, koji sa sobom nosi i određene novine.

- U predsaborskim danima imamo dva koncerta Aca Pejovića i Aleksandre Prijović koji će najaviti sam sabor koji traje od petka do nedelje. Ove godine, za najveću trubačku feštu vlada rekordna zaiteresovanost da mi jednostavno i ne možemo da odgovorimo na sve zahteve posetilaca - dodaje Mitrovićeva.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči je prsoslavljeni odbojkaš i reprezentativac poreklom iz Dragačeva, Željko Tanasković. Program je kao i svake godine bogat, ispred Kulturnog centra pod nazivom "Narodna tradicija", a nakon toga nastavlja se na glavnoj pozornici, na stadionu gde će nastupiti najveće zvezde ovog instrumenta.

- Ono što mi očekujemo od ovogodišnjeg sabora, svakako je da oborimo rekord po broju poseta u odnosu na prošlogodišnji sabor. Očekujemo u našu varošicu stigne preko 100.000 saboraša kako iz svih krajeva Srbije tako sa čitavog Balkana i država Evrope - ističe Milija Milenković isrped Saborskog odbora.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set