• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

04.01.2024

15:43

Užas na Zlatiboru! Invazija zmija usred zime, toplo vreme probudilo poskoke (VIDEO/FOTO)

RINA

Vesti

Užas na Zlatiboru! Invazija zmija usred zime, toplo vreme probudilo poskoke (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Sunčano i toplo vreme često zbunjuje biljke, pa tako imamo trešnje i šljive koje cvetaju usred decembra, ali zbunjuje i životinje pa sve ređe imamo medvede i zmije koje upadaju u duboki zimski san.

To potvrđuje i primer koji stiže sa Zlatibora kada su planinare iznenadili neobični gosti za ovo doba godine.

- U organizaciji PD Tornik Čajetina na čelu sa Markom Džambasovićem našli smo se na kanjonu Krvavca, rečice koja se uliva u Uvac , na jugozapadnoj strani planine Zlatibor. Lepo vreme izmamilo je i nezvane goste, poput zmija,koje su svojom pojavom u januaru ipak iznenadile iskusne planinare.

Foto: RINA

 

Zmija u kanjonu ima tokom cele godine i ovaj kanjon je među planinarima poznat po tome , ali zaista nismo očekivali da ih ima u januaru, kada je vreme njihove hibernacije, rekla je za RINU Ljiljana Vasić, članica PD Bukulja Aranđelovac.

Ona dodaje da svi koji su se našli na ovom izletu su planinari sa dugogodišnjim iskustvom, ali prvi put su videli ovoliko zmija u januaru. Pored poskoka, koji su ovog januara izmileli u kanjonu Krvavca, Ljiljana Vasić kao planinarski vodič nije iznenađena ni šarkama koje su ovih dana izmilele kad im vreme nije.

Foto: RINA

 

 

- Planinarski sam vodič i nisam iznenađena zmijama na Ostrvici gde je veliki broj legla ovih gmizavaca, ali svakako jesam poskocima u januaru, kao i šarkama kojih ovih dana itekako ima u predelu Sirogojna, dodaje Vasićeva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set