• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.K.

14.01.2024

20:52

Zamena identiteta: Srđan živ, a proglašen mrtvim! Uzbuna u lebanskom selu

jugmedia.rs

Vesti

Zamena identiteta: Srđan živ, a proglašen mrtvim! Uzbuna u lebanskom selu

Podeli vest

Srđan Stojilković (53) iz lebanskog sela Togočevce omaškom je proglašen mrtvim samo zato što je imao isto ime i prezime kao drugi pacijent koji je zaista preminuo u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Vest o njegovoj navodnoj smrti stigla je juče u selo, pa je Srđanova  rodbina organizovala sahranu. Ubrzo je porodici javljeno da je posredi greška odnosno  da se radi o zameni identiteta, te da se Srđan uspešno oporavlja od povreda zbog kojih je završio na bolničkom lečenju.

Žika Denčić, pri komšija porodice Stojilković objašnjava da se Srđan ozbiljno povredio na Badnji dan, te da je zbog toga najpre prebačen u leskovačku a odatle u nišku bolnicu.

- Tog 6. januara oko dva popodne otišao sam do seoske prodavnice da kupim hleb. Tamo sam video Srđana koji je takođe došao da kupi namirnice, ali je ostao malo duže da popije pivo. Kada sam završio nabavku pozvao sam ga da zajedno krenemo kući, ali je on kazao da će ostati u radnji da završi piće - priča Denčić.

Foto: jugmedia.rs

 

 

Žika je uveče čuo da mu se komšija povredio te je odmah otišao njegovoj kući.

- Srđan živi sam sa majkom otkako mu se sestra udala pa sam odmah otišao do njih da vidim da li im je potrebna nekakva pomoć. Zatekao sam ga u krevetu, čuo sam da je oko šest sati uveče pao i udario glavom u beton. Loše je izgledao, krvario je u predelu potiljka, oči su mu bile modre i natečene, nije me prepoznao niti je bio u stanju da razgovara. Došla je Hitna pomoć, oterali su ga u bolnicu u Leskovac a odatle u Niš. Navodno mu je pukla lobanja pa je bila potrebna operacija - opisuje Denčić nesvakidašnju situaciju kojoj je svedočio.

Kaže da je juče stigla vest da je Srđan preminuo.

- Njegova porodica je kupila pogrebnu opremu i prase da ugosti ljude kakav je i red. Međutim, vrlo brzo stigla je vest da je u pitanju greška, da je u stvari umro neki mladić iz Kruševca koji se isto zove, samo je tri godine mlađi od našeg Srđana. Porodica je vratila pogrebnu opremu, jesu bili u šoku ali najvažnije je da je Srđan živ i da se oporavlja - priča ovaj meštanin Togočevca.

Negira da je u Srđanovoj kući bilo slavlja nakon vesti da nije umro.

- To nije tačno, juče sam bio kod njih, bilo je par komšija i rođaka i to je sve. Nikakvog slavlja nije bilo, porodica je još bila još uznemirena zbog svega što ih je zadesilo. Jeste ovo neobična situacija ali je najvažnije da je Srđan živ i da će se uskoro vratiti kući - zaključio je Denčić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sahrana se pretvorila u slavlje: Roditelji kod Lebana čuli da im je umro jedinac, a to je bila čista laž
Srbija

Sahrana se pretvorila u slavlje: Roditelji kod Lebana čuli da im je umro jedinac, a to je bila čista laž

Srđan Stojilković (1970) iz sela Togačevce kod Lebana, proglašen je u petak 12. januara mrtvim u mrtvačnici Kliničkog centra u Nišu, a juče je njegovoj majci u tom selu stigla vest da joj je sin jedinac preminuo, pričaju za Jugmediu komšije. Međutim, usled spremanja sahrane, do majke je stigla druga vest. Srđan je, kako se ispostavilo, živ i smešten na odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici Leskovac.

14.01.2024

18:04

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set