• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ T. C.

24.01.2024

08:10

Zašto je šabačka bolnica privlačna mladim lekarima? Prošle godine došlo ih 30!

T. C.

Vesti

Zašto je šabačka bolnica privlačna mladim lekarima? Prošle godine došlo ih 30!

Podeli vest

U Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu sve više je mladih lekara. Tokom prošle godine zaposleno je 30, a od njih se desetak doselilo u Šabac iz drugih gradova i okruga.

Među njima je i dr Nataša Starčević iz šidskog mesta Kukujevci. Pre nego što se zaposlila u šabačkoj bolnici, ovaj grad je posetila samo jednom, a sada joj je Šabac, kaže, drugi dom!

Posle završenog Medicinskog fakulteta 2020. godine, zaposlila se u Domu zdravlja u Šidu. U početku je radila u Prihvatnom centru za migrante, tokom kovid pandemije na vankcinalnom punktu, pa u kovid ambulanti, a potom i u službi Hitne pomoći.

- Lekarima je na početku profesionalne karijere privlačno da odu u Novi Sad, Beograd ili u neki drugi veći centar. Misle da tamo imaju veće šanse za napredovanje. Od početka sam odbacila mogućnost da se zaposlim u Novom Sadu. O Beogradu jesam razmišljala, ali više uzgred, koliko o tome koji bi mi manji grad najviše odgovarao - priča nam dr Starčević. 

Izbor je pao na Šabac

- Kada je objavljen konkurs, nisam imala dilemu - dodaje. 

Trenutno radi u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja. 

Foto: T. C.

Nataša Starčević je iz Šida došla u Šabac zbog posla

 

Za ovu odluku veoma joj je bila važna podrška porodice. Priča da je otac u početku bio sumnjičav, ali kako Šid nije toliko daleko od Šapca, na kraju su svi uvažili njenu želju. 

U šidskom Domu zdravlja gde je bila stalno zaposlena dala je otkaz, a kako ističe, da je znala kako će joj u Šapcu biti i kako će biti prihvaćena, došla bi i ranije.

- U šabačkoj bolnici su me lepo dočekali i odmah prihvatili. Odnedavno sam ovde, ali utisak koji sam prvog dana stekla nije me prevario. Uslovi za rad su dobri, kolektiv je složan, odlično funkcionišemo, a najviše mi se svidelo što su stariji i iskusniiji lekari u svakom trenutku na raspolaganju za svaku nedoumicu. Čak i vole kad smo mi mlađi zainteresovani i uvek su uz nas da nam pomognu. To nam mnogo znači. Zato je ova ustanova odlično mesto za mlade lekare - ocenjuje dr Starčević i poručuje da mlade kolege ne bi trebalo da izbegavaju da konkurišu u manjim gradovima širom Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set