• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2024

23:15

Mnogima raste ispred kuće ili zgrade, a ne znaju da čini čuda! Ovu biljku nazivaju "infuzijom", evo i zašto

Tanjug/Nenad Mihajlović

Vesti

Mnogima raste ispred kuće ili zgrade, a ne znaju da čini čuda! Ovu biljku nazivaju "infuzijom", evo i zašto

Podeli vest

Mnogi u blizini stana ili u dvorištu imaju brezino drvo, a ne znaju koliko je to dobro i možete je iskoristiti za prolećnu detoksikaciju. Ovo drvo sadrži vodu, popularnu pod nazivom brezina voda, a možete je pronaći u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane.

Ovo stablo je puno vode koja je lekovita i može se koristiti za detoksikaciju. Pije se nekoliko puta na dan pomalo, jer ukoliko popijete naiskap celu čašu može uticati na to da odmah odete u toalet i tako će ona samo proći kroz organizam, umesto da ga pročisti.

 

Doprinosi boljem izgledu kože. Njome se može i spolja mazati koža; iskustva nekih koji su je koristili na taj način ukazuju da može da poboljša elastičnost kože. Brezina voda ima antiinflamatorna svojstva, pa deluje blagotvorno na kožne probleme kao što su akne i ekcemi.

Ukoliko imate brezu u dvorištu, možete sami iskoristiti njenu vodu, ali tako da u potpunosti ne oštetite drvo. Potrebno je samo da probušte rupu veličine 5 centimetara u stablu, u probušeni otvor postavite malo crevo, sprovedete ga u flašu i sačekate da se voda nakupi. Ovako možete dobiti i do 5 litara vode.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set